lørdag, mars 03, 2007

Jeg og Vetle og en sauebonde

Jeg hadde egentlig tenkt å legge ut noe fra snebrettarrangementet jeg var på i dag, eller skrive en sak om hvor mye bedre det føles å være tøffe-dronning i gata i stedet for redd these voldtekts-days, men jeg er så grunnleggende irritert akkurat nå at la meg heller ta det ut på Vetle i stedet for å ødelegge en mulig bedre post.

Det er da en guds lykke at jeg blogger, Vetle

Jeg hopper over spørsmålet om hvorfor vi ikke kan skrive under fullt navn og hans referanse til at Se og Hør-journalistene i det minste setter navnet sitt over artikkelen uten en gang å nevne at Se og Hør-journalistene setter en annens navn over de artiklene som er problematiske. Jeg kan kursiv Vetle, syns du?

Det ser ut som Vetle, i likhet med noen bloggere,
tror bloggen er et alternativ til avisen. Det må være i så få tilfeller at jeg ikke vil snakke om det nå.

Jeg vil heller si noe om den personlige bloggen

Vetle Lid Larsen gjør narr av den, han kaller oss plaprere. Vi kan ikke kommaregler eller annen tegnsetting,;: han henger ut bloggeren Arne som skriver at han skal bli førskolelærer.

Det ser ut til å glippe at Arne og jeg ikke har sagt at vi er avis.
Jeg har ikke lest Arne, men jeg har lest blogger som Arnes.
Han skriver kanskje bare for venner og familie, ikke til Vetle,
har Vetle tenkt på det?

Har Vetle tenkt på at alt har ulikt publikum?

Jeg har flere blogger som jeg ikke plinger noen steder,
det er fellesbloggen til storfamilien f.eks,. - !Jeg søker ikke Vetles oppmerksomhet rundt julemiddagen vi hadde hjemme her i fjor,
men jeg kan tenke meg at onkel Fridtjof i Stavern syns det er ok å se et bilde fra den kvelden.

Hva ville skjedd om alle bloggerne la ned pennen,.: spør Vetle,
og svarer selv "ingenting" - Joda, svarer jeg Vetle. Det blir ikke så trivelig for onkel Fridtjof om jeg slutter å plapre.

Og hva er nå galt ved å søke litt oppmerksomhet

Ved å bare uttrykke seg? Denne bloggen her, fr.martinsen. Jeg søker oppmerksomhet om den, jeg har da noen lesere.

Hvis jeg tar bort alle villtreffene, alle de som er innom en gang bare, alle de som åpner en side og så lukker den uten å lese. Hvis jeg tar bort alle som egentlig ikke har brydd seg om det som står her.
La oss si at det er 30 daglige treff igjen av helt fremmede mennesker som har lest hele posten jeg har skrevet og som på en eller annen måte har brydd seg om det.

Jamen det er jo kjempemasse

Det er som om jeg skulle hatt en musestille skoleklasse hjemme i stua mi hver dag av folk som satt og lyttet. Det er mye det Vetle.
Det er bra det.

Og det som er bedre

Jeg uttrykker meg som jeg vil. For jeg skriver bedre enn jeg snakker eller kler meg. Jeg skriver blogg bedre enn jeg synger. Jeg kan pusle med ordene til jeg syns jeg har uttrykt det jeg ville akkurat sånn som jeg ville det.

Jeg går jo ellers rundt og prøver å uttrykke meg hele dagen,
ved måten jeg smiler til noen på, ved de klærne jeg har på meg,
ved at jeg overser deg Vetle på en arrogant måte i baren på teatret.
Men her får jeg sagt det jeg tenkte på i fred. Det er nok.

Så til meg og sauebonde

Av de bloggene Vetle trekker frem som de vi drukner i på linje med at tanta til Vetle sin kanarifugl blogger er min venn sauebonde.
Jeg vil protestere mot Vetles karakteristikk og vise deg sauebonde hvis du ikke har oppdaget ham selv. (Egentlig kubonde).

Jeg har lest ham en stund

Jeg liker å lese de små bitene han skriver om at han har tynnet i krattskogen og om den kua som ble egenrådig og å se på bildene hans. Her om dagen tenkte jeg at jeg hadde lurket rundt så ofte der borte at jeg burde si hei.

Og dum som jeg var så gikk jeg ut fra at han ikke visste hvem jeg er, han er jo en sauebonde i Salten og jeg hører til her på Olaf Ryes plass. Men så har viste det seg at han har varsling på bloggen min og leser meg hver gang. Så der fikk jeg smekk for båstenkingen min,;: Her er forresten mine daglige bilder, sauebonde.

20 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Noen vet jo at jeg er kritisk til mye internettbasert kommunikasjon, og særlig til tendensen til å hype og overvurdere dette mediet. Men det vil jeg bare ha sagt: gi meg fr. martinsen og sauebønder fra Salten i stedet for oppblåste, selvhøytidelige Vetle! Anytime!

jeg har talt. ferdig med det!

03 mars, 2007 20:54  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja jeg syns fort det blir mye såkalt msn-forakt og opphøydhet blant endel bloggere, som strengt tatt ikke gjør så mye mer enn å kommentere avisnyheter.

Men borgerjournalister og alternativer skal de bli, jeg ser foreløpig ikke noe mer enn dårlig lokaljournalistikk.

Se, jeg er fortsatt grinete, nå mister jeg de 30 vennene jeg har.

Det tok meg forresten lang tid å skjønne hva de mente med dette msn, jeg trodde de snakket om det alternativet til skype.

Nåja, men det var kanskje ikke dette du tenkte på tb, og ikke ser det ut til at du vil inn i en debatt heller, det er helt ok.

03 mars, 2007 21:03  
Anonymous Anonym sa ...

Debatt, jo.. samtale i alle fall. ;-) Men jeg tror jo at vi er enige, så da er det ikke så mye å debattere. Ikke krangle om i alle fall. Blogger ,gode blogger, kan være bra sjøl om, eller nttopp fordi de ikke er aviser, eller har ambisjoner om å bli det nex big thing, de nye "massemedia. De dårligste bloggene er de som har ambisoner som så massivt ovvergår det de leverer. Det er patetisk. De bloggene som gir noe, er de personlige, de som formidler noe følt, en stemning, et inntrykk, noen bilder, en opplevelse, de som mener noe. Ikke de som skal knuse tradisjonelle medier, og vil fly før de kan krabbe.. Sånne som f.eks. du, Hjorthen, og folk som den sauegjeteren det er den eneste grunnene til å lese bloggger. Blogger er som gamle dagers personlige fanziner, de gode var gode ikke fordi de prøvde å være tradisjonelle tidsskrifter, men fordi de våget å formidle noe annet.

03 mars, 2007 22:24  
Anonymous Anonym sa ...

.. og der kjente jeg sånn ustoppelig trang til å ha en stokk jeg kunne dunke i gulvet med mens jeg skrev, gitt ;-) beklager!

03 mars, 2007 22:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hva slags internettbasert kommunikasjon som ikke er hypet eller overvurdert tenkte du på egentlig?

03 mars, 2007 23:13  
Blogger Hjorthen sa ...

Det er som Øyvind Strømmen sa: Norske bloggere har lykkes på prosa.

... og det aller beste med blogger er at det som regel er så lett å komme i kontakt med skribenten. I motsetning til Vetle-gutten som ikke bryr seg om å ha en mailadresse der en gang?

Jeg er forøvrig sikker på at du har flere enn 30 lesere Fr.Martinsen!

03 mars, 2007 23:38  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det blir heldigvis mer vanlig for journalister å ha mailadresse på, om ikke Vetle.

Jeg har fler enn 30 lesere, men jeg mener ordentlige. Det tells ikke med sånne som har søkt på pule.

03 mars, 2007 23:48  
Blogger Hjorthen sa ...

jeg tipper du har flere enn 30 ordentlige også, men hva vet vel jeg, De du har er ihvertfall rimelig dedikerte:-)

04 mars, 2007 00:04  
Anonymous Anonym sa ...

Godt spørsmål. Alt som handler om nettet har jo vært gjennom en m assiv og relativt kunnskapsløs hype. Kanskej det begynner å gi seg litt nå? Ikke så mange ord som plutselig får forstavelsen "cyber"? Eller er det bare jeg som har sluttet å se dem? ;-) Kanskje dette mediet også blir voksent en gang? Men da blir det vel voksent på helt feil måte, som så mange av oss.. ;-)

04 mars, 2007 09:48  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg skjønner ikke helt hva du mener men. Jeg er nok en ganske begeistret nettbruker.

04 mars, 2007 10:00  
Blogger Trine Elisabeth sa ...

Har ikke så veldig mye å si. Men: Man lærer ved å blogge. Man lærer å sette komma og alle de fancy tegnene(eller hva du ønsker å kalle det). Man lærer å sjonglere med ord. Please, vetle er på jorde.. La oss blogge så mye at vi blogger slike folk ut?=)

04 mars, 2007 11:12  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det er sant, man lærer å jonglere med ordene, bare det er gøy nok.

En annen sak er at jeg sitter og ser på en ganske stor unge i bobledress som har tre nakne barbidukker som hun dypper i isvann, begraver i sørpe og slår mot steiner for at de skal bli tørre igjen.

Samme redskap kan brukes på så mange måter. Selv om min indre 8-åring protesterer og vil varme dem (herregud).

Jeg leser forresten mange blogger som jeg egentlig ikke liker også, det er en behagelig måte å utvide kretsen på, se hva folk tenker og gjør, også de som ikke kan tegnsette slik Vetle ønsker seg.

04 mars, 2007 14:08  
Anonymous Anonym sa ...

Nei, jeg er vel ikke sikker på hva jeg mener sjøl heeller, bestandig. Ganskee ofte? Hvis det var dette med å vokse opp "rett" og "galt", du lurte på, så håper jeg vel at "Nettet" med alle dets avskygninger skal vokse opp og bli litt mer sikker på seg sjøl, sin egenart, unngå noen av de uendelige metadebatten (som alltid er de som fenger mest interesse hos "nettfolket), bli litt mindre opptatt av seg sjøl og formen sin kanskje, og ikke minst stå for seg sjøl på sine egne bein, uten å sammenlignes og bli sammenlignet med andre media; presse, TV osv., OG samtidig klare å bevare sin lekne "anarkisme", som lar enkeltpersoner med særpreg bli hørt og sett, med plass for stemmer med egenaret. Det jeg er redd for er jo at "Nettet" skal vokse opp (eller allerede har vokst opp) og bli til en strømlinjeformet gjennomkommersiell markedsplass, der alt og alle skal selges, hele tiden, der penger er målt for alt. At "nettet" skal vokse opp/har vokst opp og bli/blitt som resten av samfunnet, altså..


Derfor er nettbrukere som du og Hjorthe og sauebonde og mange andre, så uendelig mye viktigere eenn alt Vetle LL kan si og mene fra sitt skinnende hvite tårn

og ja, begeistret nettbruker jeg nok jeg også, samme hvor sur gammel gubbe jeg er

05 mars, 2007 09:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Her sitter jeg og er egentlig så høy på jobben at jeg nesten ikke klarer å tenke (høy på adrenalin that is).

Men jeg tenkte i alle på:

selv om jeg også blir lei av mengden av metasnakk, særlig hvis det virker som det ikke er så mye substans ellers, og når hele mest lest på Bloggrevyen handler om blogg: så syns jeg meta-snakk er både interessant og bra, og det foregår i alle miljøer, i alle samtaler mellom folk, hva er det som ligger mellom linjene, hva betyr denne samtalen, hva sier den, og hvordan and so on.

For er det ikke sånn at det er mer metasnakk mens formen fortsatt ikke er satt?

Jeg er lei av det med at man absolutt må rakke ned på eksisterende medier, som om det skulle gi det vi holder på med mer legitimitet, det syns jeg ikke. La nå alle fylle sine funksjoner.

Vi må vel bare kjøre på, hvert på vårt vis, å se om det er mulig å bruke redskapene på nye måter.
Hvis vi bare ser på hvordan de bloggerne vi harrundt oss bruker redskapene sine så syns jeg egentlig det er skuffende få overraskelser, litt for lite leken anarkisme. Men, nå krever jeg mye igjen.

05 mars, 2007 10:41  
Anonymous Anonym sa ...

Helt enig, metadiskusjoner er et symptom på noe som er på leting etter en form. Får bare håpe man finner mange forskjellige former, og ikke bare en?

(jeg detar nå også med liv og lyst i metadiskusjoner, har til og med jobba med sånt helt seriøst, så jeg kaster stein sjøl om det singler friskt i glass.. Liker i grunnene lyden av singlende glass! ;-))

Helt enig 2: Nedrakking av andre, tradijsonelle medier er feil. Også et symptom på noe som ikke helt våger å tro at man kan stå på egne bein? Som ikke har funnet en form man er trygg på?

Og helt enig 3: Alt for lite leken anarkisme og overraskelser igjen. Det er en av grunnene til at jeg er redd for at mediet er i ferd med å vokse seg voksen på "feil" måte...

05 mars, 2007 10:49  
Blogger fr.martinsen sa ...

Er du sosiolog?
Du forsker vel ikke på meg?

05 mars, 2007 14:55  
Anonymous Anonym sa ...

Nifst spørsmål! Først og fremst er jeg Tom Waits-fan. Men Ja, jeg er sosiolog også. Og Nei, jeg forsker ikke på deg. Selv om alt jeg opplever sjølsagt på en eller annen måte når inn til sosiologen i meg også? Er nettbruker, og menneske, ikke sosiolog og nettforsker nå. Men mest av alt er jeg vel helt menneske. Kan ikke stenge sosiologen ute fra meg heller, han er med i livet mitt og påvirker sjølsagt også hvordan jeg opplever verden rundt meg. Men hverken jeg eller sosiologen i meg er farlig.

05 mars, 2007 15:17  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg trodde egentlig ikke det heller, og jeg var ikke engstelig, og det var ikke meningen å være nifs.

05 mars, 2007 15:46  
Anonymous Anonym sa ...

Føler jeg bryter inn i en slags intern kommunikasjon mellom gamle kjente. Også fordi jeg har gitt blanke i han der Vetle og hans meninger.
Og så har du en del lesere her, som heller ikke er faste, men som stikker innom sånn av og til for refreshments. Slike som meg. Du skal ikke forakte tilfeldige besøkende heller, de er gjerne reisende i cyber, som i livet ellers.

24 mars, 2007 19:01  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ånei, jeg er glad for de leserne som svinger innom en gang i blant, tro ikke annet.

Jeg er ikke glad for de som vil se Marianne Aulies rompe og ikke får noe ut av å være her. Dvs. de plager ikke meg, men jeg teller dem ikke heller.

Jeg er lykkelig over alle som får et eller annet ut av noe jeg har skrevet.

Hm. Jeg tror jeg skjønner hva du mener med gamle-kjente-feelingen, jeg har det sånn selv ofte.

Men tb er en forbipasserende på Tom-Waits-poster som har begynt å kommentere her litt mer i det siste, og det er veldig hyggelig.

Det er hyggelig med de faste som kommenterer, som man etterhvert får en greie med, det betyr ikke at det ikke er spennende hver gang det dukker opp nye, det er det.

Her er det plass til mer enn 6-7 kommenterende, jaggu. Alle som er velvillig innstilt til samtalene som foregår her er velkomne.

(jeg gidder ikke hakking for å vinne en kamp-diskusjoner)

25 mars, 2007 21:55  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden