torsdag, mars 22, 2012

Et svar til Lars Laading

Som spurte på Twitter i går om jeg tror det er hyggelig å spise på Balthazar-restauranten i Prince Street New York alene. Det tror jeg absolutt det er.

Vi spiste der i går igjen, og var like begeistret som forrige gang. Les her for utfyllende begeistrede ord om hva jeg synes om stedet.

Jeg tror vel det kan være fint å spise alene på alle steder, men kanskje mer anstrengende på stive steder? I alle fall sitter man så tett på Balthazar og kelnerne er så mange og har så ulike oppgaver og de fyker rundt og bærer på bord og skjærer brød, det er alltid noe å observere. Det gjør et alenemåltid lettere å like her skulle jeg tro.

Og for min egen hukommelses skyld også: Forretten min, eplesalat med epleskiver som må ha ligget i kanel-lake, med valnøtter som hadde en ekstra aroma, syltet rød løk, sprøstekte skinkebiter og en dressing som var blek og som smakte eple, men også noe annet jeg ikke klarte skille ut: Var kjempegod. Den skal jeg ta igjen.

Til hovedrett spiste vi chateaubriand, som man må være to for å bestille. Godt kjøtt, litt vel salte poteter røstipoteter, men med en veldig god spinatpai. Hva var nå fyllet der bortsett fra spinaten og smulelaget? Ost? Godt hvertfall.

Jeg ser jeg mener det samme som sist: Det er merkelig hvor mye alt smaker. Til dessert tok jeg palovaen og den var like myk og god inni og de lukne bærene akkuratlike smakfulle.

Til Lars Laading igjen: Det er mange som vil inn. Søndag gikk vi innom og ba om bord på ettermiddagen, da var det fullt helt til 22.30. I går, onsdag, stakk jeg innom 17 for å få bord til 18:30, det gikk fint.

Tiden før du skal spise anbefaler jeg brukt til å stikke innom matbutikken DeanogdeLuca i kvartalet over. Og Eileens Cheesecake i kvartalet under. Ta med seg noe på rommet, ta med seg noe hjem igjen.

3 Kommentarer:

Blogger LarsLaad sa ...

Da har jeg bestilt bord på Balthazar den 28 mai. De tar bare telefonbetillinger en måned i forveien, så jeg kunne ikke bestille før i nå. Har sett på menyen og den ser bra ut. Kan ikke ta chateaubriand siden jeg er alene, men steak & fries går vel. Det blir i alle fall Pavlova til dessert.

29 april, 2012 01:24  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg ble oppløftet av denne kommentaren! Fortell oss andre hva du syntes uansett hva det er. Live-kommentarer..

30 april, 2012 12:02  
Blogger fr.martinsen sa ...

I dag skrev Lars Laading ‏dette på Twitter:

@frmartinsen Straks klar for middag på Balthazar. Gleder meg. Blir sikkert noen bilder på Instagram i morgen.

Og så etterhvert:

@frmartinsen Fantastisk sted og atmosfære. Spiste løksuppe, steak&fries og Pavlova. Absolutt verdt det. Takk for tips. http://pic.twitter.com/wXP9D9yF

30 mai, 2012 00:57  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden