mandag, juli 06, 2009

Twitter-koz?

Jeg syns det ser ut som twitterbruken, i alle fall blant de 662 jeg for øyeblikket følger, har gått mer i retning av knytting av sosiale bånd, det er mer @-ing og mindre lenkedeling og spissformulerte observasjoner. Det minner meg om situasjonen i deler av bloggmiljøet for et par år siden, skal vi bli kjent nå plutselig?

7 Kommentarer:

Anonymous Hjorthen sa ...

Det måtte jo skje? Klikkdannelser er vel noe man aldri kommer unna i disse arenaene tror jeg, men i bloggmiljøet har vel dette løst seg litt opp igjen? Det er ikke like tett som det en gang var?
Kanskje vil det samme skje med Twitter etterhvert?

06 juli, 2009 19:00  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja og jeg vet jo heller ikke om den forsiktige påstanden min stemmer heller, det er et inntrykk bare fra de aller siste månedene, og som sagt bare fra de jeg følger. Men jeg tror jeg kan ha rett.

Og som du sier, det er kanskje en vanlig gang i nettsamfunn, jeg har ikke erfaring med så mange.

Det er også mitt inntrykk fra bloggmiljøet, den delen som vi var aktive i, det ser ut som motebloggersfæren har noe av det samme nå?

Jeg er glad for egen del for at bloggmiljøet ikke er så klamt som jeg oppfattet det, jeg har alltid likt å skrive for en mer udefinerbar gjeng, ikke en klikk.

Og så mente jeg jo at de bloggerne jeg syns murte seg inne i, eller så ut til å oppfatte seg som, en slags sosial gjeng gravde seg en grop, ettersom de antakelig hadde lesere som ble ubekveme av å ikke tilhøre det de oppfattet som en klikk.

06 juli, 2009 19:10  
Anonymous Hjorthen sa ...

Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg syntes alt var helt greit så lenge klikkdannelsen og kommunikasjonen foregikk i bloggenes kommentarfelt. Det var åpent og egentlig greit å forholde seg til.

Men etterhvert begynte en del av kommunikasjonen å flytte seg til e-mailen, og så ble det usynlige linjer hit og dit, og det ble jeg etterhvert bare sliten av.

Så sånn sett er jeg glad for at det har endret seg, men nå er det nesten sånn at jeg savner litt god gammeldags klikkdannelse i kommentarfeltene mine.

06 juli, 2009 19:28  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg tror ikke jeg opplevde det du beskriver der.

Jeg savner for egen del fler enkeltstående twitringer. Det er fint med korte responser på andres twitringer, men jeg fikk mer ut av å lese twitters i vår, det var oftere tips til artikler som interesserte meg og synspunkter på nyheter eller andre observasjoner (gjerne fra eget liv, jeg liker de også).

06 juli, 2009 19:35  
Blogger fr.martinsen sa ...

Flere har svart på Twitter at de tror større andel koz har med ferie å gjøre. Kanskje, jeg har mer tro på at flere av de som twitrer har gjort det over lengre tid og at følelsen av at man er offentlig faller og den familiære følelsen øker med tid.

06 juli, 2009 20:33  
Blogger brannfjell sa ...

Jeg er enig. Syns også det er litt unødvendig å føre lange diskusjoner mellom to mennesker på twitter, finnes det ingen andre fora for dette?

07 juli, 2009 18:07  
Blogger fr.martinsen sa ...

Joda, det gjør det jo. Jeg tar vekk de som snakker for mye for meg, som jeg regner med at de tar vekk meg hvis jeg ikke interesserer dem.

Men jo, det er en balanse å tenke på det der, hvor mye man skal respondere for å få det optimale ved en kort replikkveksling frem, men ikke kjede leseren og bevege seg inn i det som blir en lang samtale som passer bedre på en chat.

07 juli, 2009 22:32  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden