tirsdag, april 29, 2008

Skal jeg gå på Tronsmo?

Eller skal jeg holde meg unna?
Det kan i alle fall raskt koste meg..

Jeg kunne tro nyhetsbrevet fra Tronsmo var lagd spesielt for meg denne uka. På de tre øverste plassene kommer disse helt nye bøkene..

Nan Goldin The Devil`s Playground

"Den viktigste og mest omfattende boka som er utgitt med Nan Goldins arbeider. Inneholder kjente klassikere og nyere bilder, presentert i serier sammensatt av Goldin selv.

Mellom kapitlene fins tekstlige inspirasjonskilder av kjente forfattere som E.E. Cummings, Cookie Mueller, Leonard Cohen, Nick Cave og Richard Price, hvorav noe er skrevet til denne boka."

Den koster 449 kroner.

Jeg skrev litt om Nan Goldin for et par uker siden.

Girls Like Us - Carole King, Joni Mitchell og Carly Simon

"Spennende biografi over tre kvinner som ruver i nyere musikkhistorie. Blant annet gjennom samtaler med venner av de tre, følger forfatteren Carole King, Joni Mitchell og Carly Simon fra deres ulike bakgrunner og fram til i dag. Sentralt står den begynnende feministbevegelsen og 60-tallet, tiden som i størst grad formet dem og som de selv var med på å forme."

YouTube-snutt der forfatteren forteller om boka

Første kapittel ble publisert i New York Times i går.

Boka har en stygg hjemmeside..

Til høyre ser du Joni Mitchell i 1968 hjemme hos seg selv i Laurel Canyon i California.

Den vil evt. koste meg 279 kroner.

Inside the Chelsea Hotel

"Talløse legender har blitt uimotståelig tiltrukket av Chelsea Hotels magnetiske kraft og dets magiske potensial for transformasjon - destruksjon eller gjenfødelse. (Mark Twain, Edith Piaf, Henri Cartier-Bresson, Jasper Johns, Jakc Kerouac, Willem de Kooning, Leonard Cohen, Jimi Hendrix, Bob Dylan, Patti Smith, Robert Mappelthorpe, Ethan Hawke og noen mindre kjente...)

Fotograf Julia Calfee har levd over fire år "inside" som en flue på veggen. Dette er hennes skitne, kornete og dramatiske portrett av hotellets bisarre sinnstilstand - befolket av gjester og spøkelser."

Hva er det nå slags språk dere bruker Tronsmo?

Nå har jeg allerede kjøpt en annen inside-the-hotel-bok som var kjedelig og som jeg ga bort, men jeg er jo interessert i kulturhistorien til hotellet så jeg kunne godt komme til å la meg friste for 399 nye kroner.

Jeg skrev flere poster om hotellet sist måned da jeg var i det.Til sammen blir det 1127 kroner. Kanskje jeg skulle beherske meg?

Men hvis jeg bruker Amazon blir det 307 kroner for alle tre inklusive frakt og jeg slipper å gå bort til Tronsmo for å sjekke om jeg liker de bøkene, postkontoret er 100 meter fra porten..

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Den hjemmesiden var ganske usedvanlig stygg ja..men boken virker jo interessant.

Lurer på om det flotte bildet av Joni anno '68 er tatt av Graham Nash? Har du forresten investert i "Eye to Eye"; fotoboken hans med mange flotte bilder fra 60-og 70-tallets singer/songwritermiljø i California bla.?

Tatt i betrakning at alle disse bøkene synes å være eksempler på "must have", så vil jeg til slutt anbefale Amazon.. :o)

30 april, 2008 13:31  
Blogger fr.martinsen sa ...

Neida, det er Baron Wolman som har tatt det. Hvem nå det er, det vet jeg ikke.

Jeg har ikke kjøpt boka men jeg var på utstillingen på Stenersen-museet.

Jeg husker at jeg var begeistret for noe men husker ikke riktig hva det var..

Å jada. Jeg hadde levert bestillingen til Amazon før jeg trykket på publiser i går.

30 april, 2008 13:46  
Anonymous Anonym sa ...

En drøy tusenlapp er vel ikke mye å sponse på sjappa som slekta mi startet?

www.tronsmo.no er bokhandleren
www.tronsmo.com er meg

Ser i statistikken min at det er noen som bommer der :o)

30 april, 2008 18:38  
Blogger fr.martinsen sa ...

I øyeblikket må jeg si det føltes mye, når det var 3 bøker om gangen om å gjøre. Selv om jeg til hverdags bidrar for å få beholde nisjebutikkene mine. Det ble litt tydelig akkurat det regnestykket..

30 april, 2008 22:02  
Anonymous Anonym sa ...

det er alltid farlig å gå innom tronsmo ;)

04 mai, 2008 20:21  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden