mandag, august 27, 2012

På Simpons vil han,

men ut på veien for å spella?

Tom Waits presenterer pappa Homer for en gjeng konspiratoriske hyperpessimister som gjør seg klar for teknologisk dommedag.

Episoden kommer på tv i desember. Hvis du ikke blir glad av dette, kan du bli glad av at Justin Bieber også er stemme på Simpsons denne sesongen. Eller fortelle det til noen som blir glad av det.

Eller så kan du bli med meg og surmule videre over at det han lanserte den tirsdagen bare var en fin video, ingen turné.

6 Kommentarer:

Anonymous tb sa ...

Har i grunnen en følelse av at det er slutt med turneer nå? Håper jeg tar feil.

29 august, 2012 09:31  
Anonymous mistermais sa ...

Tid for mimring, kanskje? Tror dette var låta/videoen Waits slo igjennom med her i Norge:

http://youtu.be/fmTcSGukO4o

låta og lp-en holder seg forbausende godt. (Waits også-forsåvidt)

29 august, 2012 19:25  
Anonymous tb sa ...

Swordfishtrombones, og In the neighborhood gjorde vel TW STOR i Norge, ja. Selv om han hadde mange hengivne fans fra før. Men den sangen ble jo spilt til og med på Nitimen, så det betydde vel skrittet fra kultartist til "norgesvenn"?
Norge er vel det landet der han selger mest plater fortsatt, i forhold til folketallet, eller noe slikt? (Likevel har han ikke spilt er siden tidlig på 80-tallet.. og Operaen takket nei da de fikk tilbud; skam!)
Og Swordfishtrombones er like revolusjonerende i dag som den var den gangen? Virkelig tidløs! (anbefaler forresten boka om plata: http://blogcritics.org/books/article/book-review-33-13-tom-waits/
en annereldes nerde-bok om ei plate, uten tonnevis av detaljer om innspillinger og instrumenter og hva slags gulvteppe det var i studio og slikt..)

(I sommer kjøpte jeg cd-utgaven av de to skivene til et av mine norske favorittband fra 80-tallet; The Beste. Og det første som slo meg var at i alle fall En sang for åtte kroner var utrolig inspirert av Waits og Swordfishtrombones..)

30 august, 2012 09:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

I wish I was in New Orleans (I´ll drink you under the table! har alltid tøffet meg med det) Martha: http://www.youtube.com/watch?v=jO2xm8LZWVA og Grapefruit Moon, det er blant mine tidlige favoritter, gode sentimentale sanger slik jeg kan like dem.

Jeg tror på turné jeg, det er mye hyggeligere på den måten. Men jeg vet ikke sikkert om jeg har det i meg å unne operaen den.

01 september, 2012 11:20  
Anonymous mistermais sa ...


Tb, takk for bok-tips. Videoen til "In the neighboorhood" var en liten sensasjon da den kom ut så vidt jeg erindrer. Åttitallsvideoer i det hele tatt ganske stilige, det var den gang de fortalte sammenhengende historier slik som på film.

02 september, 2012 16:40  
Anonymous mistermais sa ...

Ah, apropos norsk musikk på åttitallet, dette en av de beste låtane fra den tid:

http://www.youtube.com/watch?v=jO2xm8LZWVA

Morten Jørgensen skrev forøvrig en god bok; "Sennepslegionen". Anbefales

02 september, 2012 16:55  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden