torsdag, august 26, 2010

Hvem offentliggjør hvem?

Wikileaks Julian Assanges navn ble offentliggjort da han ble siktet for voldtekt, senere er anklagen omgjort til ofredande (noe i nærheten av trakassering) og svensk politi skal etterforske ham for dette. Om det var riktig å offentliggjøre navnet hans har blitt diskutert, det er gode argumenter for syns jeg, her fra Kokkvold.

Men hvorfor er det gitt at de som anmeldte han ikke får sitt navn offentliggjort? Skal regelen om det antatte offerets beskyttelse være ukrenkelig? I dette tilfellet er en av de to politisk sekretær i Sveriges Kristna Socialdemokrater, pressekontakt for et offentlig møte med Julian Assange, og pressekontakt for Julian Assange under sverigebesøket ifølge Piratpartiet (teksten er fjernet fra siden som Piratpartiet har skrevet inn senere, men syns likevel ved googlesøk.)

Peter Weiderud, forbundsordfører for kristeligdemokratene bekrefter til NewzGlobe kvinnens identitet.

Ettersom det i en helt annen skala enn vanlig spekuleres i andre motiver for å anmelde ham, og Assange selv lanserte teorien om sex-feller, så skjønner jeg ikke at det skal være uten offentlig interesse hvem det er som anklager ham.

I en analyse fra 2009 forsvarer f.eks Anna Ardin som politiker de velgerne som stemte på Piratpartiet.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden