mandag, mai 17, 2010

Jeg har lest aviser

Mens de fleste har holdt de nasjonale kjøttgrytene kokende har jeg lest aviser og slikt, dette fant jeg.

Nordmenn er i overkant opptatt av fravær av militærparader 17. mai, men så enkelt er det ikke sier antropolog Cañás Bottos. Nasjonal lojalitet kommer ikke av seg selv, den må skapes.

Lady Sovereign stadfester at hun er lesbisk. But does anyone care? Spør Guardian. Even the phrase "openly gay" now sounds hopelessly old-fashioned. Joda. Helt til den dagen heterofile fotballspillere ikke bryr seg med at noen lurer på om de kan være homofile, helt til den dagen...

Guardian snik-viser fotografier fra den utstillingen som åpner neste uke i Tate Modern.


Der mange av oss har et Knausgårdår leser islendingene økonomirapporten sier Björk til Expressen: – Alla talar om den officiella rapporten om vad som hände med bankerna. Rapporten är 2 800 sidor tjock, ändå har väldigt många islänningar läst den från pärm till pärm och diskuterar den i detalj.

Og siden Jan Gradvall ikke har vett til å lenke opp referansen til det Björk skrev på siden sin om Alexander McQueen, her er det.

Og så fant jeg et Index Magazine fra 2003 der Björk intervjuer Alexander McQueen for den evt. spesielt interesserte.


Da nyheten om at Annie Leibovitz sliter økonomisk lurte jeg på hvordan det var mulig. Men jo, hun bruker penger som et ødeland. 50 ansatte når hun fotograferer og et høyt privat forbruk, skriver Svenska Dagbladet. De skriver fordi Leibovitz utstilling er en av fire som åpner den nye museet Fotografiska i Stockholm. Det åpner fredag og det er seminarer f.eks for bloggere som vil bruke fotografier bedre i bloggen og signerinnger f.eks av Lennart Nilsson.

Men altså Leiboviz

År 2002 förvärvade Annie Leibovitz två vackra gamla hus i Greenwich Village. En varsam och arkitektoniskt hänsynsfull renovering låg inte för henne. Husen livsstilssanerades och slogs ihop till ett enda stort hus, med rasrisk för grannhuset som konsekvens.
När dess ägarfamilj stämde Leibovitz köpte hon efter en dyr rättegång det huset också.

Pengarna kom från hennes andra högt belånade fastigheter,
bland annat en lantegendom vid Hudsonfloden.
Tillkommer utgifter för inredare, kock, trädgårdsmästare, städpersonal, egen yogalärare samt en man som reste från Vermont varje gång luftkonditioneringen krånglade.

”Jämfört med 99 procent av mänskligheten tjänar hon fantastiskt bra”, enligt Goldman. ”Problemen börjar när en sådan person tror att hon rör sig i samma inkomstklass som Madonna eller Oprah Winfrey. En miljonär är helt enkelt ingen miljardär.”Over et fotografi tatt av Annie Leibovitz, av Louise Bourgeois snart 100 som selv kjøpte nabo-townhouse-et på Manhattan,
da var hun 97. Fint bilde.

2 Kommentarer:

Anonymous anne kari berg korsmo sa ...

Hei,
fint at noen leser avisene mens andre lufter stakken. Mye man går glipp av når man ikke finleser avisene. Trist med Annie Leibowitz. Uansett: en grunn til å dra til Stockholm...

17 mai, 2010 22:52  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei,
utstillingen står gjennom hele sommeren, frem til 12. september, grunn til å dra til Stockholm.

Jeg har skrevet om Annie Leibovitz og Susan Sontag tidligere, her bl.a.

17 mai, 2010 23:15  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden