søndag, mai 09, 2010

Nattflyet

Nå har jeg oppfunnet nattfly. Hva koster det egentlig foran i flyet der setene er brede og kan dras ned så de likner en liggestol på stranda. Men hvem vil ligge fast på ryggen hele natten. Det skulle vært helt flate madrasser, kunne gjerne vært to i høyden, på turistklasse tre. Med egne rør for friskluft. Og leselys. Så gikk man inn på flyet før midnatt, ikke noe film og mat og tull, alle måtte legge seg. Og sove hele natten til de var fremme, like koselig som sovetog kunne det vært.

Men jeg satt i setet mitt

Jeg var så trøtt, sånn som unger kan se ut til å bli, for de ikke alltid har vett de å legge seg når de egentlig vil det. Den store ungen gikk på do, vi hadde et tomt sete mellom oss. Jeg var bare en kropp, en kropp som var badet og satt på nattdrakt og gitt grøt og nå satt jeg sikkert under bordet og hørte de voksne snakket og så seg jeg ned og la meg langs de tre flysetene. Helt til noen sto ved siden av meg og lo: Ånei, mamma. Den går ikke!

4 Kommentarer:

Anonymous tb sa ...

Pleide de ikke å ha sovekupeer på interkontinentale flyruter? I gamle dager? Mener å ha sett bilder av det?

09 mai, 2010 17:59  
Blogger fr.martinsen sa ...

Å, hadde de det? Det skulle de jo ikke slutta med. Trodde det bare var kongen og Jens og Obama som fikk sove i seng i fly.

09 mai, 2010 18:21  
Anonymous tb sa ...

Noen eksempler, fra en tid da det å fly var noe dristig og romantisk noe?
http://www.clipperflyingboats.com/wp-content/images/m-130-cutaway-web.jpg
http://b377.ovi.ch/articles/carpet/berth.jpg
http://blog.modernmechanix.com/mags/ScienceAndMechanics/3-1936/sleeper_plane/sleeper_plane_0.jpg

11 mai, 2010 08:28  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg sier ja.
Jeg ville betalt for å få sove på fly. Jeg betaler ikke for å få bredt sete helt foran. Skjønt jeg har aldri prøvd. Men de svære setene tillater uansett ikke sovemoduset mitt.

13 mai, 2010 23:22  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden