tirsdag, januar 06, 2009

Pushwagner på tv

I går så jeg dokumentaren om Pushwagner på NRK.
Det var en fin dokumentar (bortsett fra fortellstemmen, den var jeg ikke begeistret for, for pusete).

Men resten likte jeg godt

Det var fint å se Pushwagner uten pushwagner-masken på, en mann som skjuler seg gjennom tøys, dans og uro og som samtidig har et så åpent og uttrykksfullt ansikt i andre øyeblikk.

For en gangs skyld har NRK brukt ressurser på at noen kan bruke penger på reiser til Ålefjær, Stockholm, Litauen og Paris på noe som ikke er et sportsprogram. Og tid, Safariredaksjonen har fulgt Pushwagner i noen måneder.

Her kan du også se det uredigerte Store Studio-intervjuet med Pushwagner, det har en annen tone enn dokumentaren. Pushwagner er tilstede men danser ut og tar seg periodevis inn før han bryter ut av konseptet intervju og nekter å være med på leken,
og Anne Lindmo får til å være til stede.

Lenkene til de to tv-programmene virker i tre uker.
Pushwagner og meg.

4 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Jeg var spent på dokumentaren til Safari, for jeg trodde det var den Even Benestad holder på med, har sett ham med kamera i hælene på Push under flere utstillinger. Men det var ikke den som ble vist på tv igår (derimot så jeg et glimt av meg selv, i køen foran Tronsmo, juhu!). Vet du noe om Benestads dokumentar, blir den også for tv eller lager han kinofilm om Pushwagner?

07 januar, 2009 01:57  
Anonymous Anonym sa ...

Takk for at du tok deg bryet med å finne fram det lange Pushwagner-klippet. Han har en sterk historie og veldig ambivalent tilstedeværelse. Jeg så også dokumentaren og likte den godt. Jeg har selv møtt Pushwagner en gang for en del år siden og det gjorde sterkt inntrykk. Han satte meg helt ut og var både morsom, interessant og grusom. Med meg fra møtet fikk jeg en plakat fra en utstilling han hadde med en personlig hilsen. Det tok meg faktisk flere år før jeg fiksa å henge den opp, men nå har bildet fått plass i stua. -En fin strektegning av en mann som tar salt på egget.

Sometimes

07 januar, 2009 11:03  
Blogger Unknown sa ...

Hei!

Det er riktig at jeg holder på med en dokumentarfilm om Pushwagner, men den er helt i starten og foreløpig er den bare under utvikling. Akkurat hvor filmen kommer til å bli vist er jeg heller ikke sikker på da den lages under en ordning som kalles ”nye veier”. Det betyr at den ikke skal ha noen tv avtale før den lages...

Pushwagner er en av Norges mest særegne kunstnere og han fortjener uten tvil en plass blant de store.

EGB

07 januar, 2009 16:17  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hei even,
og takk for svar.
Jeg ville likt å se Morten Dreyer og Pushwagner sammen. Og Dreyers historie også. Uansett hva det blir ser jeg frem til å se resultatet.

Dette står på sidene til Indiefilm i november,

Vi fikk nylig utviklingsstøtte fra Stig Andersen i NFI på prosjektet om Pushwagner under ”Nye Veier til Dokumentar”! Dette vil kunne bli et veldig kult nybrottsarbeid. Filmen regisseres av Even Benestad, og utvikles sammen med August Baugstø-Hanssen.

Hei Sometimes,
jeg kan forestille meg at det kan være utfordrende å forholde seg til Pushwagner innenfor vanlige rammer. Jeg har ellers danset med ham, det liker jeg å skryte av. Han danser sånn som jeg liker at folk danser, litt uventet slik at man (jeg) ikke kjeder seg. Det er nok lettere å danse..

07 januar, 2009 17:21  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden