onsdag, november 14, 2007

Det er best i matbutikken

Jeg har kjøpt meg souvernirer i dag:
tapenade, en boks med grønn og en boks med svart.
Jeg skal ha det til loff og smør og rødvin.

Og så har jeg kjøpt fikensyltetøy og salt med tørka pulverisert ingefær i og også en pose salt med tørka koriander.
Koriander er en av de smakene jeg liker best.

Jeg liker å gå i matbutikker og se på hva de har i det landet jeg er i, hvordan de pakker det inn, hva de har mye av.
Melk som ikke trenger stå i kjøleskapet men som er i store plastdunker, det er jeg skeptisk til f.eks, det virker ikke sunt.

Jeg kjøpte mat til picknik også. Parmaskinke som har kilopris som er lavere enn hektoprisen hjemme. Og så tok jeg litt coppa del parma som jeg tror er parmaskinke satt sammen fra ulike deler på grisen, nakken og sånn, ikke bare rompa, slik at det blir billigere men kanskje like godt (men nei, det smakte ikke like godt).

Vi har kjøpt frukt som vi ikke har så lett i Norge: markjordbær, korinter, rosiner med uvant farge, en veldig stor pære, små druer som ser ekstra pene ut men som viste seg å ikke være så gode,
et eple som ser stygt ut men som den store ungen sier skal smake supergodt.

Alt det som er litt rart det kjøper vi.
Det er ikke de samme kriteriene vi går etter når vi er hjemme i vår egen by. Så, det har vi kjøpt i dag.

4 Kommentarer:

Anonymous Hege sa ...

Jeg kjøper også alltid souvenirene mine i matbutikker. Bare på den måten får jeg ekte glede av dem. Merkelige tannkremer kan også være morsomt. De minner meg om ferien hver gang jeg pusser tenna.

Det fikensyltetøyet må du prøve på myk blåmuggost på ferskt brød. Sikle, sikle.

14 november, 2007 21:29  
Blogger fr.martinsen sa ...

Påleggstips er notert og skal testes til uka.

Jeg kjøper også tannkrem.

Tannkrem, krydderbokser og kakepynt. Det er sånne ting som varer så lenge at det fungerer godt so souvernirer, nettopp fordi jeg tenker på stedet og menneskene hver gang jeg pusser tenna, lager mat og de få gangene jeg baker.

Det eneste som ikke fungerer optimalt er vel når jeg blir sentimental, og lar være å lage indisk mat fordi jeg ikke vil bruke opp krydderet jeg kjøpte i London.

Hva skal man gjøre med sånt, gjøre hjertet hardere?

14 november, 2007 23:16  
Blogger Strekker sa ...

Ja.

15 november, 2007 17:00  
Blogger fr.martinsen sa ...

Først tenkte jeg at du hadde rett.

Men så tenkte jeg at jeg er ikke sikker. Jeg tror jeg får mer ut av livet alt i alt på den vanskeligere måten.

16 november, 2007 18:34  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Start