fredag, november 09, 2007

Jeg er i Frankrike

Jeg tror jeg har forstørret forskjellen på Frankrike og Spania i hodet mitt. Der jeg har sett Spania som et avslappet, shabby og trivelig Torggata-aktig land, så har oppfatningen min av Frankrike vært en posh, velutdannet og litt strikt Bygdøy Allè.

Hvem vet hvor sannheten ligger, hvert land har flere sannheter gående på en gang, ingen ting lar seg helt kategorisere, men så kategoriserer vi hele tiden likevel.

Det som har slått meg ofte dette siste døgnet er hvor likt alt er Spania. Det var ikke sånn jeg husket småbyene i Frankrike.
Husene her er like hyggelig shabby, de har samme farge til og med. Like mange ting har noen satt fra seg utenfor huset, de henger klesvasken med utvaskede farger utenfor vinduet over gata i Frankrike også, det er like trær, karrig jord og bougainvillaen blomstrer her også.

Helt øverst i bildet henger et termometer på en spiker. Krukka i vinduet har en vissen blomst. Ledningene går litt hit og dit.

Selv her i Cannes som jeg er ser det sånn ut. Det er en par tre gater med motehus-butikker ellers ser det akkurat likt ut som alt annet avslappet. Bortsett fra båtene i havna.

På denne kafèen spiste vi frokost, nydelig kaffe med melk i. En stygg kafè som nettopp derfor er hyggelig. Jeg vet ikke helt hvorfor, det er ikke alle stygge kafèer som er hyggelige, men noen er det.

2 Kommentarer:

Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Tres, tres bien!!
Det med stygge kaféer er sant, jeg har aldri tenkt over det før men det stemmer jo...

10 november, 2007 11:43  
Blogger fr.martinsen sa ...

Kanskje det virker når det stygge er stygt fordi det er litt tilfeldig, og når man likevel oppfatter at de som jobber der liker seg og prøver å gjøre det bra, så blir det hyggelig å være der?

10 november, 2007 20:47  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden