tirsdag, november 13, 2007

Frøken detektiv

Jeg sitter og venter og slapper av, kikker på hvem som er inne på siden min, sånt kan man jo ha moro av. Akkurat nå er noen fra økokrim her. De har søkt på "Ben Borgen".

Men økokrim, hvis dere skal være skikkelige detektiver, burde dere ikke surfe med skjult identitet? Føler meg skuffet over at jeg er flinkere detektiv i dette øyeblikket enn det dere er...

12 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

hva i alle granskauene har Ben Borgen fattigfrans med økokrim å gjøre?

G

13 november, 2007 16:43  
Blogger i1277 sa ...

De fritidssurfer vel litt i arbeidstiden de som alle andre.

14 november, 2007 14:17  
Blogger fr.martinsen sa ...

Joa, men på Ben Borgen?

Og selv om dette søket var avislesingsfritidssøk så syns jo jobbsøkene deres rett etter også...

Nei, denne historien lar jeg ikke gå så lett!

14 november, 2007 14:29  
Anonymous tb sa ...

Hadde jeg vært Ben Borgen så hadde jeg vært litt urolig? Økokrim har vel lest noen av bloggene som har drevet og avslørt at mannen egentlig er en søkkrik sossssialist som seiler under falsk flagg?

14 november, 2007 15:14  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det var meg det vel, eller avslørt og avslørt, jeg skrev vel bare det som sto i andre aviser og anklaget Dagbladet for å ikke stille et kritisk oppfølgingsspørsmål?

Og forsåvidt Borgen for å ikke være klar på at han representerte Rødt.

14 november, 2007 16:57  
Anonymous tb sa ...

ehh, tenkte vel mest på noen framtredende blåbloggere som avslørte herr Borgen, for så etterpå å oppdage at du også hadde dekket det det der.. Antar Økokrim er på jakt, og samler kilder fra her og der nå? Og da er vel nettsøking et redskap de også bruker?

Interessant spørsmål det der med liv og lære..

16 november, 2007 08:48  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hva tenkte du på med liv og lære?

16 november, 2007 18:42  
Anonymous tb sa ...

må du være fattig for å kunne tale de fattiges sak? må man være demokrat for å kunne forsvare demokratiet? og sånn bortetterder...

18 november, 2007 11:22  
Blogger fr.martinsen sa ...

Sånn ja. Nei det må man vel ikke være?

Ikke prostituert for å tale prostituertes sak heller tenkte jeg etterhvert da Kirsten Frigstad (?) var talsperson for dem og nektet å svare på om hun faktisk var det selv.

18 november, 2007 14:13  
Anonymous tb sa ...

samme gamle kjepphesten min, ja.. prøver jeg egentlig å tale dobbeltmoralen sak, bittelitt?
Er troverdighet avhengig av at man selv er en del av det man snakker om/for? Kan en drittsekk på noen områder være et geni på andre?

Noen har stukket av med det eksemplaret av Bildet av Dorian Grey som alltid ligger på kontoret mitt. Men der sier Oscar Wilde, eller i alle fall en av de sentrale karakterene, noe om hvor tåpelig det er å tro at et arguments tyngde og riktighet har noe som helst å gjøre med hvorvidt den som uttaler det sjøl faktisk tror på det?

19 november, 2007 08:49  
Blogger fr.martinsen sa ...

Skal vi se, nå får jeg litt problemer tror jeg.

Er troverdighet avhengig av at man selv er en del av det man snakker om/for? nei den er grei.

Kan en drittsekk på noen områder være et geni på andre? ja absolutt.

.... sier noe om hvor tåpelig det er å tro at et arguments tyngde og riktighet har noe som helst å gjøre med hvorvidt den som uttaler det sjøl faktisk tror på det? er det egentlig sant, tyngde og riktighet, ja. men evne til å nå frem tror jeg har sammenheng med i hvilken grad du tror på det.

Nåvel, det var altså ikke her jeg fikk problemer. Jeg satt i går kveld og tenkte på, hva er det da som irriterer meg sånn ved Ben Borgen?

For det kan jo umulig være det at han muligens går på trygd for å arbeide i en frivillig organisasjon? Det har jeg selv gjort på et vis, da jeg fikk penger for å arbeide i radiOrakel fordi jeg hadde vært i Skippergata (jada, så lett var det akkurat i de tider).

Jeg tror det er det at jeg mistenker at han går uærlig frem, med å arbeide politisk mens han lar seg fremstå som en fattig talsmann. Men kan man da ikke arbeide med andre organsisajoner mens man er i et politisk parti? Og da er det at jeg får problemer, for det kan man jo.

Men det er det skjulte i det, altså at når han lager teltleir ved regjeringsforhandlingene, er det da politikeren eller talsmannen for de fattige som snakker? Men så alt dette med at han setter seg selv inn som fattig med så enkle og tåpelige midler, jeg er fattig, jeg har ikke råd til trikken.

Alle i Norge har råd til trikkebillett, med mindre du er i større trøbbel enn det Ben Borgen ser ut til å være. Trikkebilletten kan være en større utgiftspost enn det den er for meg for tiden, men likevel. Jeg har levd på samfunnets minstetakst selv, jeg lar meg ikke lure så lett.

Og når man jukser på noe så kan man ødelegge troverdigheten for resten av prosjektet. Og det er et større problem.

Tror folk på den figuren som ser ellers kvikk ut og som sier han må snike på trikken? Hvor er historiene om alle de narkomane og deres nød og fattigdom? Er det slik at tanta Anna tror at den Ben Borgen hun ser på tv er det laveste man kan komme i nød i Norge?

19 november, 2007 09:36  
Anonymous tb sa ...

Tror vel ikke egentlig at kjepphesten min handlet så mye om denne Borgen og din eventuelle motvilje mot fyren. Det du sier er jo stort sett riktig, antar jeg? Å seile under falsk flagg, kan ødelegge. Er som du sier det skjulte som er problemet? Men ikke vet jeg.

Men synes jo kanskje at det er større svindlere i omløp enn Borgen?

19 november, 2007 10:31  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden