mandag, juli 02, 2007

Det er all grunn til

Det er all grunn til å bli skeptisk hvis noen gjør tegn til å ville vise deg strandbildene sine. Selv om dagens strandtur var en opplevelse fordi jeg faktisk ikke kan huske å ha ligget på en strand på 20 år så kan jeg nøye meg med å vise frem disse ungene.


Mellom veien og stranda er et slags fortau med noen cafeer, sykkelutleie og toaletter og der var en hel barnehage på tur,
og nå var det jo hvilestund.


Ungene ligger tett i tett, bare på et håndkle og de fleste sover godt.

Men nå skal vi ikke fortape oss i søte unger mer,
vi kan se på søppelbilder.

Det står fullt av sånne poser med søppel i rundt i Barcelona.
Det ser ikke ut til å være hvilket som helst søppel, det er mye byggavfall, eller som her toppet med flasker.


Det virker ustabilt, å ha byggsøppel i en ikea-aktig pose, men de er alltid fulle og det ligger aldri søppel utenfor.


Hun vi har leid leilighet av forklarte om det intrikate systemet for privat søppel, vi skulle ha det i blå poser og hvite poser og det står containere i gata der vi skal putte det i. Det er et spøsmål om varme og hygiene forstår jeg.

Og det fins et søppelpoliti sa hun, hvis vi skulle falle for fristelsen til å sette en pose fra oss på asfalten ved siden av containeren.

En søppelpoliti for hvert kvartal, hjelpe meg. Til tross for denne fryktelige trusselen og til tross for at det skuffer deg min unge hvis du skulle slumpe til å lese dette: vi sorterer ingenting.

Vi er på ferie og vi putter vinflasker og løkskall i samme pose med en frydefull og barnslig trass. Vi må være ødelagt av samfunnet,
jeg kan ikke tenke meg noe annet.


Og se på denne dere, et søppel-mann-kit.


Og denne bagen, som ser ut som en strand-bag, men den er i gummi er i bruk av menn som plukker gatesøppel om kvelden.
Men det ville vi aldri finne på å kaste fra oss unge.

6 Kommentarer:

Blogger pindia pampistiko pampibanon sa ...

En av ferielivets gleder er å ikke kildesortere - jeg sorterer aldri søpla mi når jeg er på ferie, hjemme er jeg gift med kongen av kildesortering, han værer det når noe havner i feil boks... Men på ferie - da gir jeg blaffen. Men hadde nok kjent et lite blaff av angst for å bli tatt av søplepolitiet hvis jeg befant meg der du var, og kanskje vært litt engstelig for om naboene mine var søppeltystere....

02 juli, 2007 23:11  
Blogger fr.martinsen sa ...

Men du det var akkurat det hun sa leilighetsdamen, at folk kunne ringe til søppelpolitiet og de kom raskt siden det var en i hvert kvartal.

Men altså. Har vi søpletystere rundt oss får vi ta søppelpolitimenn etterhvert som de åpenbarer seg...

03 juli, 2007 00:50  
Blogger Svein sa ...

Søppelassosiasjon: I Frankrike har de moto-crottes (møkka-mc'er)!

For der lar jo alle bare bikkjene drite på fortauet, og ingen plukker opp. Men møkka-mc'ene kjører rundt tidlig, tidlig om morgenen og suger opp hundebæsjen med store støvsuger-aktige innretninger.

Det er ikke bare barcelonerne som er lite annorlunda enn her hjemme, altså.

03 juli, 2007 08:29  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det visste jeg ikke, jeg har sett at det er mye hundebæsj i Paris. Kanskje jeg ikke har vært tidlig nok oppe til å se bæsjestøvsugeren.

Men jeg har sett alle som spyler utenfor butikken sin. Jeg liker at de holder orden utenfor på asfalten også, at de utvider området sitt litt.

03 juli, 2007 10:30  
Blogger i1277 sa ...

Søppelpoliti, det skulle jeg ønske vi hadde her også, blir så grinete av søplete omgivelser. Men vet ikke om IKEA-poser på hvert hjørne er så mye å trakte etter heller.

03 juli, 2007 13:02  
Blogger fr.martinsen sa ...

I dag begynte jeg å plukke sigarettstumper på stranda mens jeg ventet på at venninnen min skulle bli ferdig å pakke posen.

03 juli, 2007 18:55  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden