mandag, juni 25, 2007

Ny dag, ny uke

Jeg sitter her på jobb og jeg ser at jeg ser butch ut i dag.
Det slår meg at i tillegg til å bruke klære til å si noe om holdning til miljø og musikksmak and so on and so into at vi er temmelig påpasselige med å uttrykke noe om seksuell legning samtidig.

Eller vi skjønner såpass nå for tiden at vi ikke tror at det syns uttapå alle som er f.eks homofile, men hva skjer hvis noen foreslår for far at han tar på en skjorte som ser homo ut? Eller for mor at hun nå sitter på jobb og ser butch ut?

Jeg kan strekke meg så kort når jeg er privat og ikke personlig i dag, at i alle fall denne dagen har jeg ikke tenkt å tiltrekke meg et fremmed menneske seksuelt.

Mitt fokus da jeg valgte tøy i morres var å finne noe som var passe tempete og mykt og trygt. Hva med deg, slo du en knyttneve i kjønnsrammene i morres da du kledde deg?

14 Kommentarer:

Blogger Frøken Makeløs sa ...

hmm.. svart kort kjole, svarte tights, grønn cardigan og høye hæler. nei, jeg slår neppe inn noen kjønnsrammer i dag..

25 juni, 2007 11:22  
Blogger Ithil sa ...

Jeg tror jeg ser ut som en wannabe-bifil emo-fjortis idag.
Skal skjerpe meg imorgen ;)

25 juni, 2007 12:07  
Blogger Sif sa ...

Faktisk har jeg mange ganger grublet over hvorfor jeg alltid ender opp med å se litt narkoman ut når jeg skal i butikken og pante flasker...

Såpass mye, faktisk, at de som står utenfor butikken og vil presse på alle kundene mobilabonnement eller Omega 3 eller hvadetnåerdeselger akkurat i dag ikke en gang smiler til meg og sier "heeei", noe jeg forøvrig er ganske fornøyd med...

25 juni, 2007 13:32  
Blogger fr.martinsen sa ...

he he til sif. Jeg ser ut som "posedamen" selv jeg når jeg sniker meg på butikken i morgenkåpa. Eller i alle fall joggebuksa.

Hvorfor ikke morgenkåpe egentlig?

Hva slags stil satser dere på i morra da makeløs og ithil?

Og oss andre også?
Får vi se far med neglelakk?
Eller bittelitt sminke? Ikke så mye at vi er helt sikre, så lite at vi begynner å lure. Det hadde vært tøft.

Hvis jeg skulle overraske kollegene mine så måtte det nok vært med nusselige blonder.

Men hvis jeg skulle pirke i mine egne holdninger, og det er jo gøyest, så måtte jeg tatt på noe enda mer karslig. Eller lær. Det syns jeg er skummelt. Eller verre: lakk.

25 juni, 2007 14:51  
Blogger radiohode sa ...

Det blir vel pinstripe dress i morgen også. Med bowler og lang svart paraply. Skikkelig brit-pedo-stil.

26 juni, 2007 00:04  
Blogger Frøken Makeløs sa ...

skjørt, topp, cardigan, sandaler. skulle jeg sjokkert kollegaer måtte jeg tatt på joggebukser eller noe annet ufeminint. eller lær, som du nevner - det hadde garantert ført til en hel del hakeslepp, haha!

26 juni, 2007 09:23  
Anonymous Calvin sa ...

Tror jeg satser på å male meg med akvarellmaling i dag. Mest i diverse varianter av rødt, så langt det rekker. Så går jeg antakelig over til gult og brunt.

27 juni, 2007 05:20  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja. Det blir fint.

Og overraskende også antakelig.

27 juni, 2007 07:32  
Blogger Strekker sa ...

Jeg innbiller meg at jeg er svært lite redd for å torpedere kjønnsrammene. Når det er sagt, er jeg blitt mer og mer opptatt av hva slags farger og klær jeg syns er fine til min kropp. (Før gikk jeg bare med klær jeg syns var tøffe, eller som på annen måte passet inn i min meget rigide estetiske doktrine, uavhengig av hvordan jeg så ute med klærne.)Jeg er også stadig mer henfallen til klær som er behagelige og funksjonelle - og sesongtilpasset. No more feltstøvler i juli, og no more fargerike nylonstrømper i februar.

Så nå blir det færre nato-gensere og feltbukser, og flere a-formede kjoler, overdeler med båthals, og så videre. Og jeg kler nok (dessverre?) best lyse og duse farger, utpreget nordisk utseende som jeg har. Men blonder og oversøte ting kan jeg styre meg for. Jeg foretrekker karikerte detaljer, sånne som gir et slags tegneseriepreg.

I dag hadde jeg svart, tynn ballongbukse, hvit singlet, hvit, gjennomsiktig bestefarsskjorte i jersey, sølv-ballerinasko i flettet materiale og bredt sølvarmbånd.
Det som interesserer meg mest på klesfronten akkurat nå er: Hvordan ha behagelige og laidbacke klær uten å se ut som en kreisi-sosionom? Dere vet - flagrende kaftaner, artige fotformsko i frekke farger, utstrakt bruk av jordfarger, turkis og sjøgrønt, store skjerf og smykker. Mange av disse elementene liker jeg jo i og for seg, men kreisi-sosionomstilen som helhet er så lite tiltaltende, syns jeg.

Fatte seg i korthet? Njet. Og jeg så ikke Olga, forresten!

27 juni, 2007 12:41  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg er for gammel til å ha hatt egenerfaring med den sommeren da jentene gikk rundt i blomstrete, nydelige kjoler med svarte, tunge støvler til, men jeg smilte overlegent og sa det var søtt.

Når det er sagt kan jeg vel alltids innrømme at det hender jeg tar på meg de grønne gummistøvlene når jeg skal ut en kort tur, til skjørt og bare knær.

Fordi det er så lettvint å tre beina nedi støvler men det ser jo drittøft ut.

I dag har jeg skjørt på, balansert med en skrytete Patti-Smith-T-skjorte: jeg får fortalt at jeg er en av de få som var på konserten i London da hun spilte Horses tvers gjenomm, akk ja.

De stakkars, stakkars sosionomene, hva er det de har gjort? De har norgeshistoriens verste image.

27 juni, 2007 13:03  
Blogger Ithil sa ...

Det ble butch igår. Mannebukser, boxer og stram t-skjorte ;)

27 juni, 2007 17:33  
Blogger fr.martinsen sa ...

Min beste opplevelse slik sett er den gangen jeg lånte naboens hockeyutstyr, med gullhjelm og alt.

Hele meg forandret seg på den kostymefesten, jeg dunket folk i ryggen, gikk bredbeint, lo høyere og bråkte mer.

27 juni, 2007 20:04  
Blogger Petter Johan sa ...

Jeg har lest gjennom bloggen din! Du skriver vanvittig fint.

Jeg realiserer nå at dette ikke var rett post og kommentere i, men du vet: ikke alt kan være riktig.

Skriv mer, jeg gleder meg!

18 september, 2007 23:23  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk for det, det var hyggelig.

Jeg får e-post-varsel når noen legger kommentar, så det er litt synd egentlig at det nesten aldri skjer at folk legger inn kommentar for gamle poster.

19 september, 2007 07:23  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden