onsdag, april 11, 2007

Sånn eller sunn?

Pen eller deilig? Det er vitaminer i majonesen. Jeg vet det er sunt: olje og eddik og egg og det er deilig: suketter er bare pent,
og en liten del av hjertet, eller kreften. Jeg spiser gulrotkake som kosttilskudd. Og banankake. Og fucking tyttebærkake.
Et bittelite kakefat og jeg er langt på vei med 5-om-dagen.

13 Kommentarer:

Blogger Jill sa ...

:D

11 april, 2007 22:12  
Anonymous Genese sa ...

Bra... Hehe

11 april, 2007 22:15  
Blogger Frøken Skavlan sa ...

For en behagelig måte å få i seg nok frukt og grønt på...

11 april, 2007 22:15  
Blogger fr.martinsen sa ...

Kokosbolle? Kokosmelk? Tobakk? Som jo tross alt er naturfiber?

11 april, 2007 23:00  
Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Et fin måte å i seg de fem, spesielt for meg som har en idiotisk kryss-allergi og ikke tåler rå epler, pærer, gullerøtter, plommer osv.
Når jeg tenker meg kommer jo også sjokolade fra en frukt...
Vin...?

Nå har jeg forresten lagt ut første konsertmimre-post :-)

12 april, 2007 08:47  
Anonymous tb sa ...

"Det som gjør deg glad, er bra for kroppen", for å vri litt på et Mummimamma-sitat.

Mulig man kan bli 110 år hvis man bare spiser kli og ikke drikker alkohol og bare lever "riktig". Men hvorfor i all verden skal man bli 110 da??

12 april, 2007 08:50  
Blogger Fjordfitte sa ...

Jeg konstruerte en supersmoothie som inneholdt 70 % av dagsbehovet for mangan, 40 % av dagsbehovet vitamin B6, B2, kobber, tryptofan og magnesium og 20 % av dagsbehovet for vitamin E jern, selen og kalsium. Drakk dette hver dag og gikk opp 3 kilo på en uke. Vet ikke om dette regnes som sunt eller sånt.

12 april, 2007 12:56  
Blogger fr.martinsen sa ...

Vindruer, rugsprit, druesprit, potetsprit, sukkerroesprit, eplesprit.

Smør og fløte, deilig rømme, rett fra kua, rett fra godt norsk.

12 april, 2007 18:59  
Blogger Jill sa ...

Du sier noe, tobakk er naturfiber. Hadde en ganske absurd opplevelse med helsestasjonslegen da sønnen min var 6 måneder og han var til kontroll. Fortalte at jeg er vegetarianer, hvorpå han helt seriøst spurte om jeg røykte mye marihuana, da? For jeg var vel bare opptatt av at det skulle være naturlig? Disse helsefrikene mente så mye rart, sa han.

Jeg må bare le når jeg tenker på det nå, for det var så til de grader malplassert. Undersøke en gutt på seks måneder og lire av seg noe slikt? Og så en lege? Trallala. For en fyr!

Stemmer for at en kokosbolle om dagen bør telles med i disse fem. Kokosmelk også, det er vel ikke så usunt, er det?

12 april, 2007 21:23  
Blogger fr.martinsen sa ...

Kokosmelk er sunt, hvis man tenker bare på innhold ja, og ikke at vi får i oss for mye næring de fleste av oss.

Sunnhetsdefinisjonen beveger seg jo mer og mer mot der siste der nå for tiden.

Og jeg tror ikke de som driver seriøst med sunnhet tenker nok på at mange spiser lett- for å være pen.

Legen ja, kanskje han bare ville konversere. Hva med å svare, javisst. Jeg er en klassisk klisjefylt parodi på en vegetarianer. Det kunne satt en fin stemning.

Ikke for det. Jeg snakket med en forsker en gang om at endel mennesker er helt ukritiske når det gjaldt å ta inn i kroppen hva som helst bare det "er naturlig". I dette tilfellet en type sopp som vokser på trær i Tyskland og som er dødelig giftig.

Naturlig. Salt er naturlig og dødelig. Nåvel, det vet dere jo. Jeg kom i siget her.

12 april, 2007 21:53  
Blogger Jill sa ...

Joda, det var jo definitivt en form for konversasjon. Når jeg tenker meg om, gjør kanskje endel leger slikt, hopper på noe ganske ekstremt for å finne ut hvor i landskapet man ligger? Sitter, står, alt ettersom? Det er kanskje en grei måte å finne ut hvor folk befinner seg på tilregnelighetsskalen? Det er vel legens jobb.

Men det er klart, dette er et av de øyeblikkene jeg ønsker jeg kunne spole tilbake, for det er jo endel slagkraftige kommentarer man kunne lirt av seg. Tror dessverre ikke jeg fikk fram noe som plasserte hatten der den hørte hjemme.

Det naturlige er forøvrig sterkt overvurdert, spør du meg.

12 april, 2007 22:05  
Blogger fr.martinsen sa ...

Visst skal vi være glad for at vi ikke er naturlige, hva nå det skulle være, hvilken tid vi nå skulle stoppet oss selv i, før jernalderen en gang, i komsatiden. Men da var vi heller ikke helt naturlige.

Nåvel.

I det siste har jeg tenkt mere som: kanskje legen ikke var "legen" da han sa den kommentaren, kanskje han bare var Bjørn eller Ole som sa etellerannet svada for å holde samtalen i gang mens han rotet i skuffen for å finne stempelet sitt.

Når man er i en f.eks klientsituasjon så ser man på den andre som I rollen sin hele tiden.

Mens jeg, som også snakker med folk på jobb, jo er mer-eller-mindre-i-jobb-rolle til enhver tid.

Man er vel aldri 100 % bare faglig tilstede. Det skinner igjennom ulike grader av privat personlighet også. Hvis vi kan gå med på et sånt skille da, for lettvinthets skyld.

12 april, 2007 22:14  
Anonymous tb sa ...

Ei venninne var gravid for første gang, og hadde samtale med jordmor eller helsesøster eller noe, som advarte mot å drikke alkohol under svangerskapet. Jævlig farlig kunne det være sa hun. Og tilføyde at "hvis du synes du må ha litt rus, så er det mye bedre at du røyker litt hasj.. mye mindre farlig for fosteret.."

Aner ikke hva "forskningen" sie rom dette, men abtar at akkurat denne jordmor/helsesøster kanskje ikke var helt i tråd/på linje med med offisiell norsk helsepolitikk? ;-)

13 april, 2007 08:43  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden