søndag, april 15, 2007

Døde dyr på hjemveien

Der var vi hjemme fra Stockholm og alle posene er båret opp. Og en kasse øl av typen til høyre der. Den må man til Sverige for å få dessverre.

Rapport om døde dyr

Kun 7 brune dyr i dag på hjemveien, og et av dem var tvilstilfelle (om det var et dyr.) I tillegg så jeg noe med fjær + ei kråke. Døde begge.

Da vi kjørte til Stockholm fløt det med dyredauinger. Hvorfor så få i dag?
Det kan komme av at vi tok E20 i stedet for E18 en stund, fordi vi ville undersøke om den er bedre med hensyn til tetthet av døde dyr. Hvis mange døde dyr på veien anses som en ulempe.
Det er ikke sikkert. Det er mye fint med det.

Denne undersøkelsen virker upresis. Hver gang jeg bøyde hodet for å krysse av for "dødt dyr" kunne jeg gå glipp av et nytt dyrelik.

7 Kommentarer:

Blogger Katrine K sa ...

Jeg hadde en levende-dyr-opplevelse her en kveld da jeg støtte på en elg tuslende langs veien i boligfeltet.

16 april, 2007 09:22  
Anonymous tb sa ...

Hva er likheten mellom amerikansk øl og å ha sex i en kano? Begge deler er fuckin' close to water! Sa Monty Python. Men så er det alle de gode, små amerikanske bryggeriene, som motbeviser det der. Med øl som Anchor Steam f.eks. Og sikkert det du kjøpte der?

Så forresten en helt levende elg, og en havørn, i helga.

16 april, 2007 09:24  
Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Litt rart med alle de døde dyra langs veiene i Sverige! Kjørte jo E6 ned til Helsingborg i påsken, det samme der. Jeg telte 6-7 minst, antok på størrelse at det var grevlinger. Kjørte også en del i Danmark, ingen døde dyr der. Ser heller ikke så mange her i landet. Merkelig? Eller er det bare flere ville dyr/grevlinger i Sverige?

16 april, 2007 11:05  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja det er en teori vi kan kjøre på: det er mange døde brune dyr langs E6 og E18 i Sverige, men ikke E20.

Eller kan det være at siden Sverige har dobbelt så mye av folk i landet og Stockholm og byen er større så har de også dobbelt så mange grevlinger på samme areal som i Norge?!

Den er ikke så verst den heller.

Elg og havørn er imponerende dyr begge to. Jeg møtte en rolig elg en gang, da ble jeg redd og gikk ut av skogen. Havørn har jeg sett flere ganger i Bodø. Den er fin å se på.

16 april, 2007 12:28  
Anonymous tb sa ...

Sjelden får vel møtet mellom natur og kultur et så håndfast bilde som i døde dyr i veikanten?

Sverige er mye mer urbanisert enn Norge, og landbruket der borte er mye mer sentralisert enn her hjemme, og dermed bor det mindre folk på bygda der enn i Norge, altså blir det mer plass for ville dyr? Også over veiene. Det kan forklare en forskjell mellom de to landene i antall "road-kills"?

Tok natt-toget nordover fra Stockholm sommeren 2006, og allerede kort tid etter avgang fra hovedstaden så vi masse elg langs jernbanesporet. Et flott syn i sommernatta, men også overraskende,siden det var inne en time etter avgang. På den andre sida, når jeg tenker over det, en time med tog fra Oslo så er man vel snart på Hamar, og oppover der kan man også se masse elg? Så der røyk det indisiet...

Ellers er vel elgen det pattedyret som skader og dreper flest mennesker i Norge/Norden? Kan ikke nærme seg vepsen i farlighet, sjølsagt, men likevel er det absolutt lurt å holde littt avstand.. ;-)

16 april, 2007 13:58  
Blogger fr.martinsen sa ...

Elgen er en skummel venn. Men vi tar overraskende mye hensyn til den også, den har egne overganger for at den skal komme seg over E6-en på en for oss trygg måte.

"Sjelden får vel møtet mellom natur og kultur et så håndfast bilde som i døde dyr i veikanten?"

Sant nok, og det gjør det vel som skapt for kunst, som du viser frem sjøl i kommentaren her..

16 april, 2007 16:55  
Anonymous Trane sa ...

hmmm...tenk å gå glipp av et dyrelik...hrmpff

17 april, 2007 15:02  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden