søndag, februar 11, 2007

Et seriøst husmortips

Dette er på ordentlig.
Jeg skal gi dere et husmortips, man kan ikke bare rive ned tror jeg, bygge opp, bygge opp.

Og rive ned igjen.

Tipset står til høyre og er en sukker-hva-heter-det? Med store hull i. I den har jeg mel i stedet.

Det har jeg fordi, når jeg lager middag blir det ofte noe stekt kjøtt og så noe grønnsaker oppi der, tomater, sopp, et eller annet.

Og da blir det gjerne for fuktig i gryta. Jeg liker ikke at det er kjøtt og grønnsaker og så vann fra tomaten til middag.
Og så fører det for langt ofte å lage saus.

Da har jeg pleid å ta hånda nedi posen med hvetemel, og ta opp ei klype og drysse hvetemel over middagen. Sånn at det skal jevne seg.

Etter å ha holdt på med dette et par år kom jeg plutselig på, mens jeg ikke lagde mat eller var i kjøkkenredskapbutikken, at jeg kunne kjøpe en sånn sukker-ting, bare jeg fant en med store nok hull.
Og det fungerer utmerket. Jeg liker ikke å få mel på fingrene.

Det eneste man må passe på, men det måtte jeg med det gamle systemet også, er at hvis du drysser hvetemel rett nedi tomatvannet så blir det små klumper.

Derfor tar du sleiva og dytter endel kjøtt/grønnsaker i den ene enden og drysser hvetemel over der det er ganske tørt. Og så rører du raskt rundt og så er du ferdig og har kjøtt og grønnsaker og en slags saus.

7 Kommentarer:

Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Seriøse husmortips er fint det, jeg liker sånt! For vi lager jo mat og holder på, de fleste av oss, selv om vi ikke vil inn i perfekt-båsen. Jeg pleier å bruke maizena i stedet for hvetemel når jeg skal jevne sånn mat som du skriver om her...det klumper så og si ikke i det hele tatt! Se, det var et husmor (eller -far) tips fra meg også ;-)

11 februar, 2007 18:36  
Blogger Trine Elisabeth sa ...

Tjoho, glad at jeg ikke må tenke på slik enda!!

11 februar, 2007 18:38  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja mat må vi jo ha. Dessuten, å lage legge arbeide i å lage mat er noe helt annet enn det meste av vaskehusarbeidet.
Det blir jo så deilig!

Trine Elisabeth, hvorfor må du ikke tenke på slikt enda?

11 februar, 2007 18:54  
Blogger Maren sa ...

Martinsen: Fordi Trine, i likhet med undertegnede, bare er femten år gammel;) Dessuten er vi stolte representanter for halvfabrikata-generasjonen, og sjangsene er derfor store for at vi aldri kommer til å måtte kunne matlaging i det hele tatt!:)
(Det kan gutta gjøre, synes jeg.)

11 februar, 2007 19:12  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ok, men nå blir jeg streng her, det kjenner jeg. Og det var jo egentlig ikke meningen en gang!
Men jeg lar det komme:

Det er jo noen i huset som lager mat kan jeg tenke meg? Og da syns jeg du også kan gjøre det innimellom, til de andre.

Selv om akkurat det med kjøttet og tomatene og melet er litt avansert.

Lag pannekaker! Og tomatsuppe! Og grøt!

Når du flytter hjemmefra kan du godt la en mann lage maten..

11 februar, 2007 20:01  
Anonymous Anonym sa ...

Ypperlig tips, nå har vi putta mel i en sånn litt stor dryssedings her i heimen også. Funka som bare fabian. Takker og bukker!

12 februar, 2007 09:14  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jøss så tøfft.

Noe jeg har skrevet har ført til at det står en ting med mel i, i et helt fremmed kjøkkenskap et sted i Norge.

12 februar, 2007 11:11  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden