fredag, januar 09, 2015

Pip fra ferie


Her kjører vi rundt, i innmaten av Gran Canaria. Det er fjell her som minner om sånn som jeg tror det ser ut i Grand Canyon.


Dette er en fin innlandsby på Gran Canaria. Teror heter den og har mange av rikmannshusene i sentrum inntakt. Vi var i ett, som er museum, med patio med planter der min venn Charlotte stjal en avlegger til meg.

Kirken har en historie om den lokale omskrivingen av jomfru Maria, som i Teror er blitt pinje-fruen. Såklart, lokale tilpasninger, lurt rent pedagogisk.

Men like viktig sett fra mitt synspunkt er treet rett utenfor, veldig mektig. Jeg googlet i vei men ikke et pip å finne: Hva slags tre er dette og hvor gammelt er det? Hvorfor har ingen tatt med det.

3 Kommentarer:

Anonymous marianne. sa ...

Jeg syns det ser ut som et platantre.

09 januar, 2015 21:46  
Blogger Unknown sa ...

Var det ikke sånn at en gjeter så jomfru Maria ved pinjetreet, og så bygde de en kirke der, og så vokste Teror opp rundt der? Kanskje jeg husker feil.

17 januar, 2015 19:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Du husker rett, Hege. Men ingen pinje i sikte nå mer. Kanskje det er en platan, det kan godt tenkes, marianne. Det var så utilfredsstillende å ikke vite det, og særlig hvor gammelt det var. Hvem var det som plantet det? Slike ting.

19 januar, 2015 21:13  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden