fredag, januar 02, 2015

Håvard Rem minutt for minutt

Jeg har over noen måneder blitt overrasket over hvor hyppig stemmen til Håvard Rem kommer ut av P2-radioen når jeg har planlagt å slappe av litt, våkne opp på formiddagen eller roe meg ned etter jobb. Irritasjonen har økt på seg og nyttårsaftenformiddag sprakk jeg på kjøkkenet: Men hvem ER det i P2 som er forelsket i Håvard Rem?

Det kan også være noen som har født Håvard Rem selv som bestiller alle programmene hans, men såpass nærhet tror jeg det må være for så hyppig å ønske å spraye, eller dynke! Håvard Rem over oss.

I sommer feiret Håvard Rem seg selv ved å late som han feiret Leonard Cohens 80 års bursdag. Han lurte Lars Lillo Stenberg, Ingrid Olava og Kari Bremnes inn på Marienlyst og tvang dem til å høre på mens han fortalte om forholdet Håvard Rem selv har til Leonard Cohen. 10 gjester, en i hvert program, timevis med Håvard Rem. NRK Alltid HåvardRem.

Endelig hadde sommeren med Rem gått over

så inviterer P2 til «Håvard Rem inviterer en rekke mennesker for en rolig samtale om liv og jul». På julaften, første og annen dag, på nyttårsaften. På nyttårsaften snakket Håvard Rem langsommere enn Erna gjør i nyttårstaler med Ingrid Bolsø Berdal.

Håvard sa: Hvis jeg, uten å bli personlig, jeg har nok aldri så lav selvtillit som når jeg er sammen med skuespillere. Jeg vet ikke. Hm Hm. Jeg er veldig en til en. Skuespillere er liksom, de behersker liksom flere identiteter, eller flere roller da. Dere har flere selv. Og da blir mitt nesten borte. Ingrid: Oj, nå også? Håvard: Nei! Nei! Dette er et gjennombrudd for meg med skuespillere. Nå har jeg møtt en skuespiller uten å miste selvtilliten. Takk!

Det var enda flere ord. Dette ikke-spørsmålet, denne opplysningen om hvordan Håvard Rems selvtillit ter seg når han samtaler med skuespillere tok Håvard Rem 1 minutt og 28 sekunder å brumme frem, jeg tok tiden.

Han lar stemmen synke så dypt. Han legger så mye følelse på. seg selv. Og all den langsomheten. Håvard Rem ronker på seg selv. Hør min stemme. Håvard hør-meg-da Rem spør plutselig skuespiller Ingrid Bolsø Berdal, som gjør rede for hvordan hennes musikalske oppvåkning var: Var du like vakker når du var 16?

Hæ? (Rems da-når-feil). Men altså, hæ? Om Håvard Rem (54) går rundt og serverer kvinner på bar replikker om at din far må være tyv for han stjal stjernene fra himmelen og satte dem i øynene dine, så .. han om det. Men gjesten i radioprogrammet ditt?

Like etter sier Ingrid Bolsø Berdal: Denne låta tok jomfrudommen min.

Håvard-penis-Rem: DET skal vi også visualisere når vi hører Mister Bungle «Girls of Porn».

Hæ? Ber han lytteren om å se for seg radiogjestens første samleie?

Jeg tror ikke på Knausgårds tåpenheter, men helt alene i verden ser han ikke ut til å være.

9 Kommentarer:

Anonymous Strekker sa ...

Ha ha! Jeg ble også gal av stemmeleiet og langsomheten på nyttårsaften. Måtte bytte kanal for ikke å surne helt.

02 januar, 2015 20:03  
Blogger fr.martinsen sa ...

Han var på 16 timer på hovedhelligdagene denne jula virker det som. Hva har skjedd, har vi fått en bola Erik Bye på nakken?

02 januar, 2015 20:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg får ikke spredt denne posten på Twitter, ser ut til å være en teknisk bug som sier at lenka mi er spam.

Men fra Facebooksida til fr.martinsen får jeg kommentarer som:

Jeg har nesten måttet slutte å høre på P2. Han er der jo hele tiden! Og så i julen også, som ellers kan være så fin radiotid!

eller:

Det har vært fortvilende. Ikke en, to eller tre timer men grusomt mye mer.

02 januar, 2015 20:41  
Anonymous Anonym sa ...

Ha ha! Jeg har ikke hørt ham i julen, men som ganske instendig Leonard Cohen fan, var jeg litt skuffet over at jeg ikke orket høre på de programmene. Men det gikk bare ikke.
_nora

02 januar, 2015 22:30  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nå begynte jeg å høre på et av Cohen-programmene (Kari Bremnes, som jeg ikke hadde hørt på, hun snakker om favorittsangen min av Cohen: Famous Blue Raincoat) og jeg ble ganske raskt minnet om fadingene, det er helt håpløst, skandaløst dårlige fadinger i det programmet.

02 januar, 2015 23:11  
Anonymous Anonym sa ...

Men hva er det med ham som er så irriterende? Må slå av selv om både emner og gjester er av interesse. Har arkivert misnøyen min under egen subjektive irritasjon over jevnaldrene menn som er økende pompøse. Foretrekker Erik Bye nårsomhelst. M

03 januar, 2015 02:13  
Blogger fr.martinsen sa ...

Han fremstiller en ekstremvariant av pompøsitet, både i stemmebruk, språk og hvor mye egenplass han tar i forhold til gjester og det emnet som skal frem.

Det går godt an å gjøre nesten det samme på en sjarmerende måte, men han virker genresvak.

Og det går ikke an å sitte og være vulgær på den måten overfor en gjest.

Men en ting er nå han. Det har sittet mennesker og bestemt at dette innholdet er det vi skal servere folk i timesvis i beste radiotid i jula. Merkelig.

03 januar, 2015 13:42  
Anonymous Anonym sa ...

Kom igjen, alle vet jo hvorfor FrK Martinsen og venstreklikken nå forsøker å ta Rem; mannen har skrevet noen kronikker siste tiden som kan tolkes som kulturkonservative og/eller islamkritiske. Alle rødlys blinker da, og Rem må rammes på alle andre felter.

12 januar, 2015 16:34  
Blogger fr.martinsen sa ...

For et merkelig utsagn. Hvis jeg var uenig i noe Håvard Rem hadde skrevet og jeg hadde noe å bemerke til det, ville jeg selvsagt gjort nettopp det.

12 januar, 2015 17:21  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden