tirsdag, april 29, 2008

Band på nettet

Da Einstürzende Neubauten ble uten platekontrakt i 2000 foreslo Erin Zhu, Bargelds webdesigner-kone, at de skulle satse på nettet i stedet.

"Over 2000 supportere fra mer enn 40 ulike land bidro med en pengesum i forkant av innspillingene, som fant sted i bandets studio The Bunker i Berlin. Til gjengjeld fikk supporterne muligheten til å være til stede i studio igjennom webkameraer og direktesendinger over internett. Og viktigst av alt, supporterne fikk tilgang på eksklusive CD-er og DVD-er, som ikke ble lagt ut til salg i butikkene.

Selv om CD-er fremdeles eksisterer som en materiell fetisj i Neubautens nye virtuelle univers, kan ikke Bargeld få understreket godt nok hvor viktig det er for bandet å frigjøre seg fra markedsstyrte krav. Han har en visjon om å etablere et motsvar til plateselskapene som også kan være til nytte for andre band.

– Jeg syns ideen om at kunstnere befrir seg fra CD-produksjonen er fantastisk. Det åpner dører for helt nye format. Man kan for eksempel begynne å spille live på nettet eller produsere egne serier og shows."Det er interessant at han foreslår man kan spille live på nettet. I helga hadde Gimle kino et prosjekt der man betalte konsertpris for å se en direkte overføring fra en matinèforestilling fra Metropolitan opera i New York. Jeg tenkte på at det var kult og at jeg kunne tenkt meg å betale en del for å se en konsert gå direkte på kino. Direktefølelsen er en sterk ting.

Nåja, Blixa Bargeld forteller mer om å fri seg fra plateselskapene i dette intervjuet som Dagsavisen gjorde med ham i Berlin nylig.

Mens dette skrev jeg om konserten i natt

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden