mandag, januar 09, 2006

Perfekt sted å bo i Berlin

Jeg syns jeg har funnet det perfekte stedet å bo for folk som liker sånn nogenlunde det samme som meg, og ikke har lyst til å bruke så mye penger på hotell. Vi bor i Prenzlauerberg som er den beste bydelen tror jeg (tidl. Øst-Berlin, bohemian som Rough Guide skriver), i et ungdomsherberge som jo da blir billig, men i en leilighet i en vanlig leiegård der det bor andre folk fast.Helmholtzplatz er dette, en liten plass, som Birkelunden. Men cafeer rundt plassen, og barnehager og ungdomsherberget vårt. Prisen, når vi bor tre stk. i leiligheten er 25 euro pr stk. pr natt.

Stua er IKEA-aktig

Det er en stue, med to store sofaer (som går an å sove på), ingen tv, og denne senga som er en god dobbeltseng med mulighet for unger i 2. etg. Det fins et annet rom som har en sovesofa med bekvem soveplass til en, og et spisebord.

Her er kjøkkenet

Det er helt ok. Med te og salt og sukker, til og med vin som folk har satt igjen. I fellesrommet i 1. etg. er det tv og trådløst nett for den som har med egen maskin, og gratis pc for de som ikke har.

Og så er det et helt utmerket bad. Det eneste jeg har å bemerke husmormessig er litt støv, men det er til å leve med ettersom alle er hyggelige.

Stygg hjemmeside, men fint sted

Et annet sted som virker lovende, leie private leiligheter

Sånn ser utsikten fra vår leilighet ut, men hva faen, den er vel fin på sin måte.
Det var sånn det var på Grunerløkka også før byfornyelsen rev gårder for å gi mer lys og luft.

Det lukter fortsatt litt kull her i Berlin, og det er så kaldt, men det er klart så går man jo mer ute og kikker også enn når man er hjemme og bare skal forte seg på jobben. Heldigvis går det an å ha full guffe på radiatoren i leiligheten og det blir varmt og godt.

Et hverdagsøyeblikk fra i søndag

Plutselig kom noe susende fra 3. etg ned på fortauet. Det var jula som var slutt. Nå ligger det hauger av juletrær fortaulangs i Berlin.

1 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Hei dere. Jeg ser at det er folk inne på denne siden hver dag fortsatt.

Jeg lurer på om noen får noe tips dere kan bruke?

Hvis noen lurer på noe er det bare å spørre her, jeg får varsel på e-post når noen legger igjen en beskjed.

22 mars, 2006 23:27  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden