søndag, november 03, 2013

Rykket ut av hverdagen

Puttet meg og mamma på ei øy en drøy time ut i Vestfjorden. Givær heter øya og det var godt å få vind inn i hjernen. Hvis du klikker på disse bildene kan du se mer av det vi så på øya. Under er en robåt som lå på kaia. Den fikk meg til å tenke på robåten til mamma som ligger i et gammelt naust et fylke lenger nord, tørr og vanskjøttet, men fin. Jeg ser for meg at jeg tok den til Oslo og stelte den og leide meg båtplass på Hovedøya og så dro jeg ut og rodde rundt øya hver St.Hansaften. Men nei.

9 Kommentarer:

Anonymous Hege sa ...

Eller kanskje jo. Jeg solgte min nordlandsbåt i august. Den var vakker, lettrodd og luktet godt. Jeg solgte den fordi jeg ikke brukte den nok. Den lå bare der, mens jeg prioriterte å pusle rundt på hyttetunet. Men det var verdt forsøket. Kanskje hadde det vært fint å ha en sånn båt i Oslo.

Dessuten er gamle trebåter verdens beste conversation pieces, - om du skulle ha bruk for det.

03 november, 2013 17:24  
Blogger fr.martinsen sa ...

Conversation piece, det har jeg alltids bruk for. Men frakt? Og månedsleie på Hovedøya?

03 november, 2013 19:32  
Blogger Dame sa ...

Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

04 november, 2013 10:01  
Anonymous Anonym sa ...

Hvis du melder deg inn her: http://www.aaretak.no/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=4 må du være med på litt dugnad, men jeg tror til gjengjeld at du får nyte godt av noen flotte tradisjonsbåter, f.eks. på St.Hansaften. Dette er vår båt: http://instagram.com/p/P9GGr-wEjR/

_nora

04 november, 2013 10:02  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk! Fin båt. Er det den båten du alltid velger å bruke, eller er den helt din?

04 november, 2013 11:50  
Anonymous Anonym sa ...

Denne er helt vår, og ligger ikke på Bygdøy. Jeg skal forresten ikke skryte, det er mannen min sitt prosjekt. Men vi har vært ute på Bygdøy og sett på båtene som ligger der og snakket med Marius (som er en gammel kjenning av mannen min). Det virket som fine ting å være med på. Og båtene som ligger der er finere enn vår.

_nora

04 november, 2013 14:47  
Anonymous Hege sa ...

Oj, Nora. Hadde jeg bodd i Oslo ville jeg aldri solgt min Nordlandsbåt. Med et sånt miljø blir det jo mer enn bare å eie en båt.

Her er min, - den som var min:

http://livetleker.wordpress.com/2011/04/27/forlovet-med-en-bat/

04 november, 2013 20:38  
Blogger fr.martinsen sa ...

Fine båter. For meg er det det stadige dilemmaet: Skaffe seg fler ting/hytte som gir gjentakelsens gleder eller ha pengene løse og være frifant mer og oftere oppleve nye steder, nye båter.

Jeg diskuterer dette med meg selv flere ganger i året, har hittil havnet på frifant.

04 november, 2013 21:31  
Anonymous Anonym sa ...

Denne båten måtte mannen min hente på 1000 meters høyde i Sjåk, da kostet den 500 kr. Tror det er hans måte å være litt frifant på. Når han "må" være på min families hytte med bare motorbåter. Men det er jo grenser for hvor mange nye steder han får utforsket da!

Nok om ham.

_nora

05 november, 2013 09:08  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden