onsdag, november 02, 2011

Små cherrytomater


Jeg hadde gulrøtter i bakgården i år. Og tomater og et par agurker.


De fleste av tomatene ble ikke modne før jeg ble frostredd, så jeg tok dem med inn for å gjennomføre eksperimenter med dem.


Noen måtte ligge i vinduet, noen på hylla og noen - måtte ligge i en pose sammen med et eple.

I alle de år har jeg unngått å ha tomater og epler liggende ved siden av hverandre på kjøkkenbenken, for det står i bla´ om det: At eplet skiller ut gass som gjør at tomatene blir overmodne for fort. Det er den type kunnskap som man kanskje ikke trenger, jeg har ikke anstrengt meg for å huske den, i motsetning til mye annet jeg prøver å banke inn i skallen.


Så kunne eplet brukes positivt i modningsprosessen? Javisst. Disse over lå sammen med eplet. Jeg hadde riktignok glemt at det gjør noe med et eple å ligge i en lukket plastpose et par uker, neste gang ofrer jeg ikke det store smakfulle eplet. Bare en tomat ble skjemt. De under fikk ingen eplegass på seg.


Så, det var alt fra landbruksnytt i dag.

2 Kommentarer:

Anonymous HanneLK sa ...

Det der med epler og modningsgass er noe jeg også hadde fått med meg og huska, men i motsetning til deg, aldri hatt noen bruk for! Nå har jeg det :) Takk!

02 november, 2011 23:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Bra!
Nå får den andre grønne tomatgjengen seg en omgang i epleposen i vinduskarmen.

03 november, 2011 09:05  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Start