Erika Larsen
Fotografen Lars Åke Andersen gjorde meg og de andre som følger ham på Twitter oppmerksom på den amerikanske fotografen Erika Larsen hvis fotografier vises i novemberutgaven av National Geographic.
Her er billedserien
Her er Erika Larsens nettside: Erika is currently in the Scandinavian Arctic living with a family of Sami reindeer herders.
Jeg fikk lyst til å sitte i pulk og fare avgårde og ligge på reinskinn og sove. Jeg har i det minste vært i den vanlige osloskogen i dag. En halv kilometer innover og jeg gikk over mosen og under trærne og plukket traktkantarell igjen og ble bare forstyrret av skuddene fra skiskytteranlegget i Holmenkollen.
Sjekk denne videoen, her kan du se det som skjedde før og etter fotografiene.
The extended Gaup family warms themselves with coffee on the long off-road journey to meet the herd for calf marking on the tundra.
A reindeer lies slaughtered on a table in the Gaups' modern kitchen in Kautokeino, Norway. Not a bit of it will go to waste. The family freezes, smokes, or dries the meat, as well as the organs, fat, blood, and even hooves. Some Sami make handicrafts using antlers and bones for tools and toys, tendons for thread, and skins for bags and garments. They spend months preparing hides—scraping, soaking, drying, and stretching the leather by hand. To sell meat commercially, herders transport reindeer to slaughterhouses, which butcher the meat and discard the rest.
Her er billedserien
Her er Erika Larsens nettside: Erika is currently in the Scandinavian Arctic living with a family of Sami reindeer herders.
Jeg fikk lyst til å sitte i pulk og fare avgårde og ligge på reinskinn og sove. Jeg har i det minste vært i den vanlige osloskogen i dag. En halv kilometer innover og jeg gikk over mosen og under trærne og plukket traktkantarell igjen og ble bare forstyrret av skuddene fra skiskytteranlegget i Holmenkollen.
Sjekk denne videoen, her kan du se det som skjedde før og etter fotografiene.
The extended Gaup family warms themselves with coffee on the long off-road journey to meet the herd for calf marking on the tundra.
A reindeer lies slaughtered on a table in the Gaups' modern kitchen in Kautokeino, Norway. Not a bit of it will go to waste. The family freezes, smokes, or dries the meat, as well as the organs, fat, blood, and even hooves. Some Sami make handicrafts using antlers and bones for tools and toys, tendons for thread, and skins for bags and garments. They spend months preparing hides—scraping, soaking, drying, and stretching the leather by hand. To sell meat commercially, herders transport reindeer to slaughterhouses, which butcher the meat and discard the rest.
3 Kommentarer:
Bare så det er sagt, så bruker vi ikke nyrene til noe :)
de kaster vi.
Så nyrene får ikke være med i gryta? Hvorfor ikke egentlig?
det er så mye rask og skit i dem.
Legg inn en kommentar
Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]
<< Startsiden