lørdag, januar 02, 2010

Sportshelter burde røyke

Jeg kommer fra treningsstudioet, det er nytt år men jeg var der i fjor også. Likevel, fordi jeg ikke er upåvirket av at noe begynner mer på nytt i dag og i går enn andre dager løfter jeg, dytter og strekker mens jeg tenker på hva jeg vil forsøke å gjøre anderledes fremover. Jeg vil løfte og dytte mer og gå raskere og lengre
og drikke litt mindre alkohol.

Fordi jeg ikke bare styres av fornuften men også følelser som at jeg fortjener noe: Å hygge meg f.eks, vann er ikke hygge, så betyr det at jeg vil drikke mer PepsiMax fremover.

Da kommer renhetssjefen på besøk

Det er en stemme jeg har i hodet som sier at det ikke er noen vits i å spise de næringsrike og variert sammensatte grønnsakene jeg driver med hvis jeg skal pøse en liter Pepsi Max over det hele i magen.

Dette klandrer jeg Norges Idrettsforbund for

Med sine melkebarter og behovet for, ikke bare å bygge høyere gjerder rundt nasjonen vår for de pengene de bruker, men også at idrettsutøvere skal være forbilder for meg og alle.
Vi skal trene og ikke ødelegge det vi har bygd opp med øl og kokain, det skal være norsk havregryn, den skal ikke spises av homofile men gjerne under ei gran ute i den rene naturen.

8 Kommentarer:

Anonymous ondekvinner sa ...

Egentlig liker jeg bedre å lage et nytt og bedre liv etter sommerferien, men man kommer ikke unna at det ligger i lufta i januar heller. Jeg tror du har rett: Renheten er hovefiende. Det perfekte blir det godes fiende,osv, da er det like greit å søple seg ned helt.

Jeg prøver hele tiden med balanse, det blir mye detox, detox, tox. Og på igjen. Og akkurat nå gleder jeg meg mest til detox. Vanlig liv, havrelefse, vann.

02 januar, 2010 21:01  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hvis det er folkehelsa Idrettsforbundet og gjengen tenker på tror jeg de skal tenke om.

Tenk på Grete Waits-løpet for noen år siden, selv om jeg anerkjenner hennes rett til hva hun som privatperson vil ha navnet sitt knyttet til, men som eksempel i alle fall: For folkehelsa er jeg sikker på at det var en god ting med de felles joggeturene som forberedelse til Osloturen på de små stedene rundt i landet, Husøy, Berlevåg, Sotra.

Og så ble det en mental utblåsing i tillegg når de middelaldrende kvinnene med 3 år eller mindre etter artium, som folk ikke tåler å se når de blåser ut, når de nå for en gangs skyld kostet på seg en oslotur sammene med venninnene sine.

Renhetssjefen gjør mye ugang tror jeg, helsevist, på jobben, i kjærligheten også.

03 januar, 2010 13:23  
Anonymous ondekvinner sa ...

Det husker jeg ikke: Greite Waitz syntes ikke noe om de kvinnene som løp i hennes navn? (Og det er sikkert: Enklere ofre for hets og sjikane finnes knapt, huff). Men ja, de felles joggeturene veide nok godt opp for drinkene etterpå.

Kanskje sjefene i folkehelsa og idrettsforbundet er fra sånne senete legefamilier fra vestkanten som bare har med en aksetisk appelsin på tur. Det kan jo ikke være standarden, det må nesten alle forstå.

03 januar, 2010 14:32  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja det må nesten alle forstå, men så gjør de ikke det. De har forlest seg på smitteeffekt tror jeg når de skal tenke på alkohol (Myggen), Redbull (Northug) og kokain (Myrvold) eller melk (skilandslaget) og ser ikke at man alltid støter noen vekk, i dette tilfellet de som ikke er senete og bor i marka-nær villa med hund.

Det er interessant med det som alle tilsynelatende er så enige i at Marianne Borgen(SV) kan si dette i et bystyremøte: "Idrett og alkohol hører ikke sammen. Det er en parole som vi alle i utgangspunktet er enige i." Og nå mener ikke jeg at alkohol trenger å være tilstede på alle områder i livet, men det frenetiske skillet irriterer meg, jeg tror som sagt det også gjør dårlig. Så ble jeg nesten enig med Henning Holstad (FrP) i samme bystyremøte: "Jeg har ikke de jernteppene mellom de forskjellige deler av livet mitt som de fleste SVere tydeligvis har."

(bystyremøtereferatet)

Nå har Grete Waitz et æresløp i New York: "Grete's Great Gallop" som promoterer norsk mat, kultur og design.

Det nærmeste jeg finner (som bare halveis bekrefter humkommelsen min om at hun la ned løpet av alkoholårsaker) er dette, men jeg husker at hun først jobbet med å bekjempe fyll i løpet og senere sa noe om at hun ikke syns det passet å være tilknyttet det lengre, hun uttalte seg svært dempet idet hun la det ned og nevner senere andre årsaker (at kvinner nå kan løpe i samme løp som menn.)

Da løpet ble lagt ned hadde det 10.000 deltakere og ble videreført under navnet Vårspranget, ganske likt men uten Grete Waitz og med bare 4.000 deltakere.

Her har vi noen klassiske eksempler på hvilke kommentarer som pleide komme på kvinnene som løp, hvis man nå trenger en slik oppfrisking.

03 januar, 2010 16:36  
Anonymous ondekvinner sa ...

Hey, egen bloggpost i kommentarfeltet, ikke verst.

Jeg tenkte også irsk setter, da jeg så *hund*, hehe. Fine hunder, passe senete.

Det sitatet fra SV er litt typisk for det jeg finner mest irriterende med det partiet. Det er noe med at ting er så selvsagt for dem, så selvsagt hva som er rett og riktig, også må man bare få styrt alle inn der, for vi kan vel alle være enige om at det er best, bare vi slutter å være barnslige og kommer til fornuft. Noe sånt.

Jeg har gjort meg skyldig i dritsnakk om de damene sjøl. Ville ikke gjort det i dag dog. Tror jeg.

03 januar, 2010 17:56  
Blogger Strekker sa ...

He he, jeg har lært at engelsk setter (en setter-fetter?) gjerne kalles Kollen-hamster. Fnis, fnis, fnis. Senete legefamilier, ja.

06 januar, 2010 10:05  
Anonymous tb sa ...

Renhetskravet er en av vår sivilisasjons forbannelser. Og det du sier om å lage disse bastante skillene ilivet sitt, hele tiden svar/hvitt, rent/urent.. Og den utblåsningen de damene hadde i Olso, den tror jeg var like bra for folkehelsa som de felles joggeturene i forkant av oslo-turen?
Fælt å synes at en fra FrP har sagt noe lurt! ;-)

Renhetssjefen må få innskrenket mandatet sitt!

Husker jeg så en sånn renhets-setter på TV for noen år siden, på skitur (treski, selvsagt!) hadde han ikke en gang med appelsin, og i alle fall ikke sjokolade, men et lite stykke brunost som han koste seg med.
"Sleng fire kvikk-lunsj i anorakklomma! Og kanskje fylle lerka med god cognac?!", ble min automatiske reaksjon.

06 januar, 2010 10:31  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja! Innskrenket mandat til renhetssjefen, det er dagens parole.

Og jeg er enig, den mentale utblåsingen disse kvinnene som var så dypt provoserende for endel var sikkert like sunn som joggeturene de hadde i forkant, jeg prøvde bare å nærme meg et mer tradisjonelt kondisjonsperspektiv et øyeblikk.

Innskrenket mandat til renhetssjefen!

06 januar, 2010 11:37  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden