lørdag, oktober 10, 2009

Can I ask you something?

I går i en bar kjøpte vi to øl og to brus, jeg hadde en hyggelig prat med kelneren om øltyper og da reginga kom sto det bare en øl og en brus der.
Vi gjorde oppmerksom på feilen, men kelneren bare feide det bort.

Så, hva var dette?

Hadde vi en forståelse der hun lot være å slå inn halvparten mens jeg skulle betale resten svart og hva skulle jeg betale da, skulle det forestille en win.win?

Eller var det noe annet, en gest til den hyggelige
men dog korte praten og hva skulle jeg da betale?
Hulp?

Jeg liker ikke dette systemet med tips, jeg klarer meg sånn nogenlunde tror jeg, men jeg tør ikke klippe håret fordi det med tips er så forvirrende hvem man skal gi til, skal jeg gå med en bunke dollarsedler i lomma som jeg nedlatende skal stikke i hånda på hun som vasker håret?

(Jeg er i New York)

11 Kommentarer:

Anonymous iacob sa ...

I NY er det vel forventet å tipse en dollar per øl, eller så?

10 oktober, 2009 17:13  
Anonymous Henrik sa ...

Da jeg var i NY for to år siden hadde jeg fått et tips om å doble sales tax der den ikke var spesifisert på regningen, eller å gi tips tilsvarende denne (da tips er det serveringsfolk lever av) som et utgangspunkt og deretter mer hvis en var fornøyd med god service som veiledning og beskrivelse av dagens menyer etc. For min del føltes det som å nettopp å gå rundt med en kjempebunke med en dollar sedler til tips og til do, heis og dørvakter. Det føltes litt rart og det går jo en del penger på det, men det er jo sånn de gjør det "over there"

10 oktober, 2009 18:41  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, jeg gjor det saan jeg ogsaa, men en ting er aa gi en ekstra dollar i baren, en annen sak er det naar noen vasker haaret ditt for klippen, den er verre syns jeg.

Men, ingen som har svar p[ det forste sporsmaalet her da? Da hun jo i praksis ga meg en ol og en brus, what to do. Har opplevd noe liknende foer.

10 oktober, 2009 20:00  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg har aldri vært der, så jeg kan ikke svare. Vet bare at jeg liker faste priser og minst mulig fiksfakseri. Jeg var i Tyrkia. Alle fortalte hvor mye man kunne prute. Jeg hatet det og lot heller være å handle.

Men strø om deg med penger, så må det bli riktig. Og kos deg.

10 oktober, 2009 21:41  
Anonymous Kh sa ...

Jeg pleier å spørre dem når jeg er usikker. De synes kanskje jeg virker som en landsens idiot, men det er jeg jo kanskje og, sånn sammenlignet med urbane amerikanere. Og da føler jeg ihvertfall at jeg har mitt på det tørre, om jeg forklarer at jeg er turist og ikke vant til tipsing i tide og utide. Det viser seg for eksempel at det holder å tipse solsengutdelerne på South Beach en dollar eller to.

11 oktober, 2009 12:48  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg pleier også å spørre, men akkurat da kunne jeg liksom ikke. Og så snakker jeg på mitt gebrokne vis og smiler, da tror jeg de unnskylder meg.

12 oktober, 2009 02:56  
Anonymous chicida sa ...

Jeg laerte meg ikke det med tipsing her i wien foer jeg begynnte aa jobbe som kellner. Da laerte jeg fort hvor stor del av loennen tips utgir, i usa er det enda et stykke mer saavidt jeg vet.

12 oktober, 2009 15:40  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hm. Jeg tipser aldri mer i Europa enn jeg gjør hjemme, og det varierer endel. Her derimot anstrenger jeg meg for å følge systemet de har lagt opp til, det må jeg jo.

12 oktober, 2009 17:27  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg spurte hun jeg leier hos i Brooklyn nå om denne halverte regningen. Hun trodde bartenderen antakelig bare hadde gjort en feil og så ga faen.

Og på mitt neste spørsmål: Skulle jeg tipset hun på supern som putter varene oppi posen mens jeg betaler? Nei. Svaret var nei, ikke akkurat henne.

Herregud, de har folk til alt her.
Og hvorfor ikke akkurat henne, mens hun som vasker håret på oss før frisøren klipper skal få?

13 oktober, 2009 04:11  
Anonymous Anonym sa ...

Frisør i USA er litt vrient, men man bør tipse til alle som er borti en. Den som vasker håret, 2 dollars kanskje, det samme til den som tørker og den som klipper. Det er bare å bunkre opp med en dollars som man bare kan dra opp. Til den spesielle situasjonen i baren hadde jeg kanskje istedet lagt på 1-2 dollars i tips, men antageligvis er det ikke nødvendig.

Jeg tipser ganske mye i NYC fordi jeg nettopp vet folk ofte lever av dette.

Anne

13 oktober, 2009 21:14  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ang frisøren, de som vasker og sånt: Tar man to lapper opp av lomma og legger dem i hånda på dem? Det er lettere når man bare kan legge dem på bardisken. Ja, ja, jeg tør nok ikke klippe meg. Heldigvis tør jeg kjøpe øl.

14 oktober, 2009 00:28  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden