mandag, oktober 05, 2009

Leddmuskelen, laarmuskelen foran..

..de smaa rundt knaerne, hofteleddsboyeren, herregud saa ofte de merkelige norske bokstavene forekommer i spraaket vaart. I alle fall, alle disse musklene trenes, jeg gaar og gaar og naar jeg har sjansen saa strekker jeg musklene, paa flyet var det meg og en gammel mann som kjente verdien av aa strekke musklene selv om noen skulle komme til aa se paa. Han strakk bare brystmuskelen, jeg de fleste store.

All denne mosjonen oppveies kanskje av at hver morgen startes med noe kokt i smult fra den polske bakeren, for min del mest kokoskremsmultring og varm kaffe med melk.

I hodet sier det spoing

Det kommer av at vi ser skolebussen som er gul og branntrapper utenpaa husene og alle som sang musikalsanger av full hals som det heter, hjertelig, paa Maries Crisis som jeg oppdaget hos New York Times One in 8 Million, the singing actress. Jeg sitter paa nettkafe og maa forte meg, vi skal kjope teaterbilletter og gaa paa en gammel toglinje etterpaa, her kommer ingen fine avsnitt og gode lenker, bare en haug med private ord.

Det er en annen kultur her naar man skal sovne paa Tbanen, i Oslo lener man hodet mot vinduet, her lar de hodet synke ned mot magen og sover paa den maaten.

Jeg har kjopt mange billetter til ting paa forhand paa nettet, f.eks paa BAM. Jeg blir pengeblind, i farta tenkte jeg ikke over at en av billettene var merkelig dyr. Det viste seg aa vaere en 8 timers maratonforestilling, Lip Sync, jeg vil legge inn de fine bildene men jeg kan ikke her. Naavel. Jeg fikk lyst til aa bli dramatiker. Men egentlig ville jeg ikke skrive ordene, bare finne paa de tekniske loesningene paa spraaket, hvordan de brukte bilder, lydbiter i forestillingen. Egentlig ville jeg finne opp noyaktig det den som hadde regien hadde funnet opp.

7 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg evaluerer denne posten til en kopp kaffe, jeg er tvilende til hvordan den fungerer.

Disse gjoremolene jeg nevner, skulle forestille eksempler fra en strom inntrykk som poser seg paa her, Grand Central Station med en brudefotografering, bruden med hengslete overkropp i en tubekjole som er blitt skitten nede i kanten.

Jeg tror ikke det nytter aa blogge i farta, ordene maa tenkes noyere paa, fikles med, lenkes til, dette er rotete post fra et rotete hode.

05 oktober, 2009 16:15  
Blogger Suzy Dahl sa ...

Jeg er så ekstremt misunnelig på deg nå. Drit i at det blir rotete når du skriver, skriv mer! Kokos-donuts til frokost! Trapper utenpå husene! Grand Central station fikk jeg ikke gått på da jeg var der for 2 år siden. Neste gang jeg drar til NYC skal jeg gå hele veien fra (eller til) Coney Island. Manhattan-Coney Island. Avslutte med middag hos de sinte russerne på en av strandrestaurantene. Kanskje jeg skriver en New York-post bare for å hisse meg opp og fable enda mer, her jeg sitter begravet i jobb.

05 oktober, 2009 18:13  
Anonymous Anonym sa ...

Hei igjen,
fint og høre fra deg og dere.
Skjønner godt at storbyen presser på med all verdens inntrykk.
Vi liker og få være med på noen, om de kommer litt hulter til bulter gjør ingen ting.
Situasjonen og kapasiteten bestemmer for deg og slik blir det i blant.
Gammel toglinje, sier du. Hvordan er gaten og huset dere bor i no. Vi er åpen for det meste.
Hils lille gullet vårt og ha det fortsatt godt.

mamma

05 oktober, 2009 22:42  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hvor er det sinte russere? Jeg vil opp i det greske området i Queens for å spise, sa jeg det kansksje. Men det tempoet vi har er jeg kjørt klokka 18 men så er det mer to go. I går endte kvelden med Chicago (det er arbeiderklasse på musikal) Jeg sovna litt innimellom. Det er om å gjøre å ikke drikke til maten ellers så klarer jeg ikke tempoet. Men i ettermiddag, sannelig kan jeg ikke drikke litt vin i dag før jeg går på Rushdie (se evt Polanskibloggpostkommentaren).

Gata her vi bor er fin, polsk gate i Brooklyn. Herberget er trangt, men altså 340 kr for et dobbeltrom)

Toglinja het High Line, kan googles, men vi tok bilder, veldig flott, jeg ble rørt av det de hadde lagd der, en offentlig sti, gratis, nydelig, kanskje kommer mer.

06 oktober, 2009 13:50  
Blogger Suzy Dahl sa ...

De sinte russerne holder til på Brighton Beach, Coney Island. Der ligger restaurantene på rad og rekke på stranda. Nå skal jeg google den stien du snakker om. Utrolig med 340 for et dobbeltrom. Grekerne i Queens har jeg til gode, men jeg har jo nesten alt til gode i den byen. Gleder meg til å lese mer.

06 oktober, 2009 18:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Spiste på Coney Island i dag, men det var hos en svart mann, ikke russer nok. Grov pølse med Brooklyn lager til, på benk utafor, sol og vind. Vi hadde vært på piren og sett et gammelt par fiske krabber.

08 oktober, 2009 04:47  
Blogger Suzy Dahl sa ...

Ah, jeg vil også drikke øl på Coney Island, dammit! I sol og vind! Jeg sitter her og later som jeg gjør det akkurat nå.

08 oktober, 2009 19:20  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden