lørdag, desember 20, 2008

Kjære dørvakt

Jeg ligger i sengen min og er syk. Det er ikke rare greiene som står på men jeg ligger på rommet mitt og vil ikke høre noen lyder, jeg vil ikke snakke med noen, jeg har nok med å være i kroppen og vente på at den skal te seg slik den pleier. Det jeg minst av alt kan tenke meg er at et blidt nissekor skulle komme opp trappa og åpne døra.

Så kjære dørvakt

Hvis jeg en dag skulle ligge dødssyk av kreft i en sykehusseng,
vern meg mot at noen skal bruke meg til å gjøre livet sitt sterkt,
la meg slippe å bli spredt glede på, la meg være i fred.

"Modige meg, gikk inn på et rom til en dødssyk og la en cd i hånden hennes. Jeg sa God Jul og hun strekte ut en hånd og jeg tok hånden og det var sterkt. I møte med livet, kan du si."

La meg også slippe å møte på klovnelegen med en dødningeskalle som artigsymbol. La oss nøye oss med en rolig autoritet som snakker til meg som et voksent menneske og la meg ha mine egne mennesker der til å tøyse litt med meg når vi får det til.
Det samme gjelder selv om jeg bare må operere i albuen min.

10 Kommentarer:

Blogger Betty Boom sa ...

Jøss. God bedring! Betty

20 desember, 2008 12:12  
Blogger Synline sa ...

Jeg har også vært syk de siste par dagene, av det kvalme slaget. Nissekor var ikke det jeg ønsket meg mest heller.

Men så er det slik at alle er ikke som meg - eller deg. Derfor tror jeg at det finnes opptil flere syke som setter pris på både nissekor og humoristiske leger og annen moro. Derfor er det fint at det er rom for begge deler.

Så kan vi andre ligge bak nedrullede gardiner og være i fred.

20 desember, 2008 18:10  
Blogger ogjegbare sa ...

Men jeg lurer på om man kan velge når man ligger på sykehus? Spør noen på forhånd?

Eller er det opptil deg selv, uansett hvor dårlig du er, når nissekoret allerede er på vei inn døra og sikter på deg?

20 desember, 2008 19:37  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det lurer jeg også på. Kan de snille åpne døra mi og komme inn og være snill og jeg må bruke noen krefter på å vise høflig takknemlighet?

Gjør det at jeg skal dø i en sykehusseng, hvis jeg nå skal det, meg til et legitimt offer for andres trang til å vise godhet og skaffe seg mening?

Og klovnedoktoren, hvis jeg kommer til ham. Klarer han å legge av seg de platte vitsene? Kan jeg be om navn på legen og så google ham på forhånd, er det det som er fritt sykehusvalg, kan jeg også få fritt legevalg?

20 desember, 2008 20:29  
Anonymous Anonym sa ...

Jobber selv på sykehus, men tilfeldige besøkende, det være seg nissekor eller andre utkledde, har ikke tillatelse til å gå inn på rom til ukjente . Går man inn på rom til kjente , det måtte være dødssyke eller pasienter på bedringens vei ,har jeg hittil aldri opplevd at de har gått inn som nisser. I den siste fasen handler det om at pasientes plager lindres, og der hører ikke støy og andre forstyrrende elementer inn .

Er pasienten oppegående , velger de selvfølgelig selv om de vil høre på kor eller spilling av ymse slag. Altså må de selv oppsøke eks. dagligstua når slikt står på.

Florence

20 desember, 2008 21:00  
Blogger Betty Boom sa ...

Vel, det hører jo med til historien at alle pasientene selvsagt ble spurt på forhånd og at der det var lukkete dører var det lukkete dører. Vi er ikke dumme, vi er livsbejarende og fantastisk engasjert. Og vi er heller ikke Jehovas vitne, men vi har vært sjuke sjøl. Kreftsyke. Spytt på noe annet.

21 desember, 2008 01:24  
Blogger fr.martinsen sa ...

Også kreftsyke og leger kan komme til å bli kritisert selv om de bare er livsbejaende og fantastisk engasjerte, evt. også reklameorienterte. Kanskje til og med særlig da.

21 desember, 2008 10:00  
Anonymous Anonym sa ...

Da jeg jobbet som lærer var dette et av marerittene mine: At jeg totalt utslitt skulle gå av som lærer og flytte rett inn på sykehjem, hvorpå de gamle elevene mine skulle komme og korsynge julesanger for meg.

21 desember, 2008 13:47  
Blogger Betty Boom sa ...

Jeg har kommentert posten din i en post hos meg.

22 desember, 2008 08:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, jeg så det.

22 desember, 2008 10:44  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden