torsdag, desember 11, 2008

Så står man der..

.. med en finsk flaskeøl og en pirog i hånda og kikker rundt og venter på at Martti Ahtisaari skal komme. Jeg var på Nobels Fredssenter i ettermiddag etter jobb og mens man venter tenker man (jeg) på ordentlige ting, på Aceh-provinsen og Namibia og etterhvert på hvor raust og skikkelig Ahtisaari inkluderer kone og medarbeidere i presentasjonen av arbeidet sitt.

Men jeg tenker også på at han har stor mage og svake knær og er man kommet sånn i fysiske uføre er det bare en vei for han får nesten ikke gått engang så her er det om å gjøre å løfte vektene sine. Jeg ser på folk, hvem ser finske ut, hvem ser ut som diplomater, hvem har statsvitenskap og tenker på at kvinnene ser påfallende anderledes ut enn på Gyldendalfesten i høst. Nesten alle kvinnene er i svart, eller grått, det er dempet, ikke mye hud, ikke noe som glinser, bare Valgerd har tøffe røde støvler på.

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Av en eller annen grunn var dette noe av det morsomste jeg har lest på lenge.

(Kan godt være at det har blitt litt for lite søvn i det siste, og at det er på tide med noe? Ferie? Og at min plutselig morskap henger litt sammen men det også. Den umandige fnisingen i alle fall? Men uansett, dette ga så fine, pussige skeivve bilder i hodet mitt... så plutselig verden litt gjennom monty python-filtret mitt igjen...)

11 desember, 2008 19:53  
Anonymous Anonym sa ...

Og jeg burde få bilder av verdensproblemer inni hodet mitt, men det eneste jeg ser er en vaggende gås.

11 desember, 2008 20:33  
Blogger fr.martinsen sa ...

Sånn er det, det lever i hodet på samme tid, det høyverdige og det mer monty-pyton-aktige.

Men jeg tror tb må ta seg en lur, det var vel bare en smiler det her tenker jeg.

11 desember, 2008 21:13  
Anonymous Anonym sa ...

Har du bilde av støvlene til Valgerd?

12 desember, 2008 00:45  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nei. Jeg tenkte på det. Men så mye finsk øl hadde jeg ikke drukket.

12 desember, 2008 08:10  
Anonymous Anonym sa ...

hva er en smiler? Av en eller annen grunn lo jeg i alle fall høyt i mitt vinterkaldeloftshjemmekontor av din beskrivelse. I går. Jeg kjenner at det rykker ennå i dag. Hjernen min kjører kryssklipp. Også er det noe morsomnt med pompøsitet. Og det betyr ikke at jeg ikke synes at det er en verdig fredsprisvinner, eller noe sånt..

12 desember, 2008 10:10  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg tenkte det var mer en beskrivelse som kunne få frem et skeivt smil men enn latter med lyd. Men latter med lyd, ingenting er bedre enn det.

12 desember, 2008 10:58  
Anonymous Anonym sa ...

Høylydt fnising, var kanskje en mer korrekt beskrivelse? Godt sett og godt skrevet var det i alle fall. Du er jævlig god på det der, vet du...

12 desember, 2008 11:33  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden