tirsdag, desember 11, 2007

Tipper Gore

Er det egentlig noen som har brukt denne vidunderlige anledningen til å minne oss på at Tipper Gore ble fryktelig forbauset en gang for drøye 20 år siden da hun kjøpte Prince-platen Purple Rain til datteren?


Hun fant ut at teksten var upassende for en 11-åring og ble sur da hun ikke fikk levert den tilbake siden forseglingen var brutt.

Tipper lot det ikke bli med det men undersøkte hva som fantes på markedet og lærte at tekstene i pop og rock ikke holdt
Margete Munthe-standard.

Hun lagde organisasjonen Parents Music Resource Center, mest kjent som The Washington Wifes, det var fire av dem.



Vi fikk The Tipper Sticker og en høring i Senatet.

Her er en nyklippet Frank Zappa som leser opp en del av teksten sin med synspunkter på saken til senatet, litt lang, men et historisk dokument.

En litt mer underholdende Zappa i et talk show, masete program, men hovedpoenget hans er vel at dette er WORDS..

Tipper Gore har skrevet to bøker om å bevare tradisjonelle familieverdier.

14 Kommentarer:

Blogger Kongen på Haugen sa ...

Viser vel bare at det ikke er så innmari stor forskjell på familieverdiene til Republikanere og Demokrater....

11 desember, 2007 06:48  
Anonymous Anonym sa ...

Dette var fint at du skrev. Jeg har sendt noen ondsinnede tanker til dan dama før. I disse dager tror jeg det er flere som trenger en påminnelse.

11 desember, 2007 08:31  
Blogger fr.martinsen sa ...

Vi trenger påminnelse ja, hadde faktisk glemt det selv før en kollega minnet meg på det.

Nå kommer Tipper og Al med lys og varme og flytog og trær i skogen og rockefotograf.

Familieverdier ja, det kunne egentlig være et fint ord, men man skjønner straks at her er det begrensninger det er snakk om.

11 desember, 2007 12:23  
Blogger frikke sa ...

Ikke visste jeg at det var hun som sto bak dette klistremerket, men takk for at du tar det opp! Ser jo ikke ut til at så mange andre har nevnt dette i media i disse dager. I stedet skriver de uvesentlige, urikitge ting, som at faren hennes skulle ha dødd i 2. verdenskrig (hun er født i 1948).

Og familieverdiene til demokratene er jo langt mer konservative enn de vi har på høyresiden her i landet.

11 desember, 2007 12:44  
Blogger radiohode sa ...

Hi-hi. Jeg kom på det på egen hånd:
http://radiohode.org/2007/12/07/there-are-good-guys-and-there-are-bad-guys/

11 desember, 2007 13:14  
Anonymous Anonym sa ...

Ingen kan vel glemme Tipper Gore?! Grøss! Det kom da EN god ting ut av fusket med stemme-maskinene i Florida; vi slapp Tipper som first lady. Republikaner eller demokrat, det blir samme konservative ulla. Bare tull, hele bunten. Husk at sentrum i amerkansk politikk ligger et stykke til høyre for FrP, og særlig når man kommer til ting som religion, moral, familieverdier, seksualitet, nasjonalisme og slikt. Der er USA utrolig lik Iran, i bunn og grunn?

11 desember, 2007 13:51  
Blogger Hjorthen sa ...

Jeg husker godt Tipper Gore ja, og husker godt fusset rundt disse Parental advisory-klistrelappene.

Denne posten minnet meg på et obskurt countryband jeg hørte litt på sånn på tidlig nittitall, men jeg kommer ikke på hva de heter. De kjørte litt sånn halvmorsomme vrier på kjente sanger, ala Cocaine som ble til Propane.

If you wanna get warm, down on the farm, propane
If you're grandmas old, you won't get her cold, propane osv osv.

Og de hadde en sang om Tipper Gore som jeg lo mye av på den tiden. Skikkelig barnslig var den sikkert. Full av banneord. Litt sånn: "Hey Tipper Gore, Help us make a fuzz, help us make a payment on that cocksucking bus. Hey Tipper Gore fuck with us some more. Help us make a fuzz, censor us"

Dere skjønner tegninga. Og når jeg nå prøver å finne teksten og hvilket band det var ved hjelp av Google så har jeg ikke noe hell med meg. Noe som enten skyldes at bandet var virkelig obskurt, eller så kan det rett og slett være at Tipper har sensurert dem?!?

11 desember, 2007 16:33  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja det er gøy, la oss lage en konspirasjonsteori.

Tipper har sensurert det obscure countrybandet som Hjorten ikke husker navnet på OG sensurert informasjonen om sensuren.

Sensuren om sensuren fungerer supert, for alle journalistene i hele verden + familiene og vennene deres er på samme parti!

Da jeg googlet rundt i går mente jeg at jeg så at Zappa hadde lagd en remake på egen plate til ære for Tipper, men jeg kjente ikke noe til den så jeg fortet meg videre etter det jeg var på jakt etter...

11 desember, 2007 18:56  
Anonymous Anonym sa ...

Sjefen i Twisted Sister var også med på kongresshøringen. Folk ventet seg en mann uten hjerne under det store håret og fikk en veltalende og intelligent new yorker. Spooky!

Tipper Gore forlangte at alle tekster skulle trykkes på omslaget, så TS lot det være. Og påsto at tekster som inneholdt noe med "your hands are tied and strapped" e.l ikke handlet om bondage, men om mr Snyders frykt for kirurgi. :-)

19 desember, 2007 08:58  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jamen så klart. Her er resten av teksten.

Det er jo alltid gøy når man kan vise frem hjerne under en uortodoks frisyre.

19 desember, 2007 16:43  
Anonymous Hjorthen sa ...

Pinkard and Bowden het de som ville ha hjelp av Tipper Gore til å betale ned avdragene på den kuksugende bandbussen. Cousins, Cattle and Other Love Stories het plata. Sånn. Da kan jeg tenke på noe annet de neste fem åra.

Haha, dette må være den eldste bloggposten jeg har kommentert på!

11 januar, 2013 12:56  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og hvordan skjedde dette, lurer jeg på. Hvordan havnet du akkurat her i denne bloggposten?

11 januar, 2013 23:36  
Anonymous Hjorthen sa ...

Forklaringen er dessverre alt for enkel og kjedelig. Jeg kom til å tenke på dette bandet igjen her en sen kveld, og det plaget meg fortsatt at jeg ikke kunne huske hva de het. I disse Spotify-tider kunne det jo tenkes at plata faktisk var tilgjengelig for instant listening.

Så jeg gjorde et Google-søk på teksten, og da dukket denne bloggposten opp som et av de øverste treffene. Så når jeg fant artistene hadde jeg litt moro av å si fra, alltid moro når gamle bloggposter får nytt liv.

12 januar, 2013 01:24  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja! Det skjer altfor sjelden. Folk er stadig innom utgamle poster her med praktiske reisetips. Så hyggelig det er når noen, en fryktelig sjelden gang, skriver at de testet noe etter å ha lest noe her. Eller kulturtips, det skjer hvert skuddår det og. Da blir jeg jo glad og fornøyd.

13 januar, 2013 17:02  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden