torsdag, mai 24, 2007

Jeg videoblogger

Jeg husker den dagen, da jeg endelig bestemte meg for å begynne å blogge. Jeg hadde vært på et møte på Skøyen. Jeg hilste på bloggere som Vampus, jeg hilste på Drusilla, Oslogirl, Typisk Tor Andre og noen jeg i månedsvis tenkte på som Hjorten men jeg tror det må ha vært Bjørn Stærk. Jeg visste ikke hvem noen av disse var fra før.

Jeg kom til å tenke på det møtet

Fordi jeg fant notatene mine fra den dagen og leste gjennom dem. Det var forbausende å se hvor mye av det som ble profilen til denne bloggen som jeg satt og tenkte ut mens jeg hørte på en bergenser som snakket om videoblogging.

Jeg tror jeg var som skapt for å blogge. Jeg har alltid hatt lyst til å uttrykke meg skriftlig, det har jeg alltid likt. Og da jeg jobbet i radiOrakel elsket jeg samtidigheten ved radiomediet. Og samtidigheten og skriftligheten ved blogging liker jeg nå også.

Selv om jeg vet at mange leser teksten en uke senere, en måned senere, et år senere. Så er det noen som leser den mens jeg sitter her og akkurat har sendt den ut. Det trenger ikke være mange,
men jeg liker å vite at det er noen.

Av notatene mine ser jeg at jeg ikke skjønte hva pingetjeneste er, flamekriger og troll er også noe jeg forsto jeg måtte ta rede på
etter at jeg kom hjem.

Men altså

Jeg satt der og drodlet og bestemte meg f.eks for at i tillegg til min egen blogg ville jeg ha en stor-familieblogg som et fellesprosjekt der alle går inn og skriver sjøl (inspirert av Anders Giævers familie-hytteblogg, han var på det møtet fra VG).

Min egen blogg skulle ha utstrakt selv-lenking og lenker som gir merverdi. Jeg ville prøve å lage et størst mulig univers,
jeg ville svare hyppig på kommentarer. Jeg bestemte meg for på hvilken måte jeg ville være privat, og at jeg ikke ville ha profil med alder og favorittfilmer.

Jeg tenkte på hvilke felter jeg skulle skrive om
og hva som kjennetegner disse.

Som eksempler til meg selv lister jeg opp

- folk begrenser hva de gjør når de drikker,
- om å ikke få gå på do når man vil på do,
- det rare med løping,
- rot - kaste,
- om hvordan det føltes å være på mobile clubbing,
- om å vaske sjelden,
- ting jeg mener, ting som irriterer meg, ting jeg vil vise noen.

Jeg gjennomførte ikke tanken om å ha en sang som soundtrack for hver post. Jeg ville spraye til logo sånn som Oslogirl hadde og jeg ville legge ut mye bilder.

Jeg bestemte meg for å videoblogge

Det var det første helt konkrete jeg ville poste, en instruksjonsvideosnutt der jeg gikk ned på gulvnivå for å vise dere skitt og støv og hvordan behandle det på en enkel måte, der krotet jeg nærmest ned en dreiebok.

Nå ble ikke det noe av

Jeg fikk ikke til teknikken, prøvde et par verktøy og ga opp. Men i helga prøvde jeg meg på en ny teknikk,
og den var kjempe-enkel å få til.

Så her er posten med min første videblogg.

Og her er et fotografi fra kjøkkenbenken i dag.
Hva er det der, bak melkekartongen?Det er en sprayeboks. Den står der den står og venter på at jeg skal få tilbake min ungdoms kraft.

12 Kommentarer:

Blogger tonemor sa ...

fr.m - når jeg klikker får jeg bare gårsdagens tjukke-menn-innlegg, ikke noen videoblogg. Bruker ny explroer, - skal sjekke om det er slik med Opera også.

24 mai, 2007 18:46  
Blogger tonemor sa ...

Nix, lenken går ikke til noen videoblogg - men til "Nesten alle kvinner".

24 mai, 2007 18:49  
Blogger fr.martinsen sa ...

nei sorry, det er nok sånn det er. det var ment som en slags introduksjon til gårsdagens post.
der jo min første videobloggpost var.

mulig det var forvirrende det der? skuffende for de som leste gårsdagens post? hm.

24 mai, 2007 18:49  
Blogger tonemor sa ...

Beklager - jeg er tungnem. Jeg hadde jo hatt stor glede av gårsdagens videoblog, - hadde tenkt å sende den til min mann også. Men jeg var vel for gira på å få mere videoblogg - og tenkte derfor ikke klart.

24 mai, 2007 21:42  
Blogger Hjorthen sa ...

Ajajaj, det var tider det der. Blogging var så nytt og spennende, og alt var bare gull og grønne skoger.

Nå føler jeg at alle de gamle er fyllt av en sånn fin de siecle-stemning, nedbrutte og desillusjonerte.

...og jeg savner Oslogirl!

25 mai, 2007 13:41  
Anonymous Drusilla sa ...

Nei, Hjorthen, Fr. Martinsen er fortsatt lekende og optimistisk. Hun er vårt håp.

25 mai, 2007 15:18  
Anonymous Hege sa ...

Det er noe som forundrer meg i denne bloggverdenen. Når jeg skriver om platte ting som mat og blomster, så får jeg alltid kommentarer. Hyggelige kommentarer riktig nok, og jeg setter pris på dem. Men hvis jeg skriver om noe som minner om politikk, eller noe som jeg vet at ikke alle er enige i - da hører jeg ikke et pip. Selv har jeg bare holdt på siden februar, men datteren min har blogget på livejournal i årevis, og hun har samme erfaring. Hva kommer det av? Er det bare mine lesere og datterens lesere som er sånn? Jeg vil jo diskutere og gjerne krangle litt på bloggen min, i hvert fall en gang i blant, - men da må jo noen være med.

25 mai, 2007 16:52  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hjorten,
kan vi slåss oss opp igjen? Gjøre noe anderledes, og kjenne adrenalinen en gang til?

drusilla, takk.

hege,
jeg vet ikke. jeg vil absolutt ikke krangle i bloggen. har du pinget de provoserende postene dine med en provoserende ingress, sånn at de som liker en liten slåsskamp blir oppmerksom på at du sitter klar i ringen?

25 mai, 2007 20:34  
Blogger Hjorthen sa ...

Fr.M: Jeg frykter vel at løpet er kjørt for mitt vedkommende. Etter å ha gått på tomgang i et halvt år så blogger jeg vel nå mest på trass. Dessuten har jeg blitt lat, og uttaler meg sjeldnere og sjeldnere om ting jeg ikke har greie på. Men det er jo fortsatt håp for bloggsfæren, noe du selv er et glimrende bevis på. Som Drusilla sier, fortsatt lekende og optimistisk, og blant de aller aller beste vi har pr.i dag. Vi trenger kanskje ikke flere som deg, men vi trenger flere blogger med særpreg?

Men for all del, det finnes mange gode blogger der ute, og det kommer fortsatt til nye som jeg liker veldig godt. Så egentlig er det vel helst meg og ikke bloggsfæren det er noe i veien med.

25 mai, 2007 21:47  
Blogger fr.martinsen sa ...

neinei, såklart det ikke er kjørt for ditt vedkommende!

la oss si at du er litt lei av å uttale deg om ting du ikke har greie på, du kan likevel snakke om noe annet, ting du har greie på f.eks, du kan transformere deg til et annet prosjekt?

eller bare uttale deg om noe annet, annet du ikke har greie på?

det tror jeg.

takk og sånn forresten.

klart det er håp for bloggsfæren, klart det er et sug for andre typer særpreg.

det er hvertfall ikke noe i veien med deg, nei det syns jeg slett ikke.

26 mai, 2007 00:28  
Blogger fr.martinsen sa ...

det er forresten en ting som får meg litt .. mett (?) for tiden, det er stemningen på bloggrevyen.

jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva svaret er for min del.

26 mai, 2007 00:34  
Blogger Hjorthen sa ...

Om ikke bloggsfæren har gått i dass så har i hvert fall Bloggrevyen gjort det?

Jeg vet ikke om det gjelder alle som har registrert seg for høyremargen på Sonitus, men noen signaliserer ihvertfall at de får vel så mange klikk den veien som fra Bloggrevyen, så det er kanskje en mulighet å pinge der i stedet? (Den automatiske pingen for Blogger-blogger har visst ikke begynt å fungere igjen dessverre, så det må gjøres manuelt)Vi skal se om vi kan stable på beina en alternativ revy etterhvert. Kanskje. Hvis vi klarer å lure noen kodekyndige til å hjelpe oss.

For mitt vedkommende så er det vel først og fremst utenforliggende ting som får meg til å tro at det kan være kjørt for mitt vedkommende, men la oss for all del snakke om noe hyggeligere da!

26 mai, 2007 01:08  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden