onsdag, mai 23, 2007

Nesten alle kvinner

som har endel fett foran på magen trekker den inn når noen ser dem.

Se film:

fr.martinsens kurs for tjukke menn.

Jeg hadde tenkt å legge ut filmen uten noen videre kommentar,
men siden den best feministisk orienterte mannen jeg kjenner
ble så sjokkert:

- Men går kvinner og holder inn magen "hele tiden"? At de trekker den inn i visse situasjoner vet jeg, men hele tiden bortover gata???

Så er det muligens lurt å fortelle at ja, sånn er det.
Menn slapper av ølvomma si og blir forbauset over selve ideen av å skulle holde den inne, kvinner gjør det som en selvfølge,
man retter opp ryggen og trekker inn magen.

22 Kommentarer:

Anonymous Hege sa ...

Gjør alle kvinner det? Hjelpes meg! Jeg er kvinne. Jeg er til og med en tykk kvinne. Magen holder jeg sjelden inn. Når jeg tenker meg om, så gjør jeg det bare akkurat de sekundene det tar meg å kneppe igjen dongerybuksa mi. Hm - men kvinne er jeg.

23 mai, 2007 20:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Nesten alle, ikke alle.

Men det er bra, slapp av magen.

23 mai, 2007 20:23  
Blogger i1277 sa ...

Det var noe kjent med den magen, ja. Jeg har lurt på dette før, om jeg trekker inn ubevisst, jeg har vel egentlig satt min lit til det. Det er jo vanskelig å teste når man er bevisst på det, det blir som å forsøke å puste naturlig.

Men jeg gjorde nå likevel noen forsøk på normal gange i korridorene her, og det later til at det holdes inn automatisk. Men dette er altså ikke den anstrengende flat-varianten, men den knapt merkbare littegrann-utgaven, den som gjør at man ikke henger fullstendig. "Innholdene" kommer i flere utgaver må vite.

23 mai, 2007 22:14  
Blogger Ithil sa ...

Jeg holder også inn magen mesteparten av min stående tid, men det er ubevisst etter flere år med dans :)
Når jeg sitter, er det i verste daffe-stillingen som det er fy-fy å sitte i for dansere, ifølge danseranatomi-eksperten Tina Hessel ;)

23 mai, 2007 22:47  
Blogger fr.martinsen sa ...

He he, det er fint vi er flere testpersoner..

Jeg tror det dreier seg om "å holde seg oppe" for de som ikke har noe særlig mage å snakke om, mens for andre slår utseende-strammen inn, og da mer for kvinner enn menn.

Jeg f.eks er alltid bevisst min mage. For testpersonen på filmen her var tanken fjern. Og det er det jeg ser på gata også, det er sjelden kvinner slipper vomma frem.

23 mai, 2007 23:13  
Blogger fr.martinsen sa ...

Vi tøyer forresten til Tina Hessel her i huset...

23 mai, 2007 23:17  
Blogger Svein sa ...

Jeg er stadig mest på holdningskjøret, men vi får se ettersom kiloene muligens sniker seg på (160 cm, 62 kilo, and counting.)

Jeg har funnet ut at naken-testen er en god indikator på om et forhold er bra eller ikke. Er du helt avslappet når du er naken sammen med kjæresten? Er det ok å gå naken inn på badet for å gå på do, f.eks, eller føler du deg bedre hvis du tar på deg en t-skjorte?

Jeg er så naken-bekvem med kjæresten om dagen at han ytrer bekymring for naboene. Dem om det. Noe skal jo de også bedrive tiden med, syns jeg.

24 mai, 2007 00:21  
Blogger Svein sa ...

Jeg likte forresten mannen på videoen. Det er sånne ting som gjør at jeg, statistisk sett, er mer svak for menn enn for kvinner.

Men jeg håper vi kommer oss.

24 mai, 2007 00:22  
Blogger fr.martinsen sa ...

Han responderte på tvangen min med avslappet humør ja.

Vi kommer oss, vi sniker oss innpå dem. På andre områder sniker de seg innpå oss. Vi lusker rundt.

24 mai, 2007 00:39  
Anonymous Calvin sa ...

Jeg har ikke så stor mage ennå, men jeg prøver faktisk å blåse den mest mulig opp når jeg er ute og går. Tror det er et instinkt, for jeg innbiller meg ikke at en stor mage får meg til å se bedre ut.

24 mai, 2007 02:49  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hm. Som en Ibsen kanskje, med overkroppen litt bakover? Lurer på om det ikke var sånn morfar gikk i verden.

24 mai, 2007 07:22  
Anonymous tb sa ...

Her vil jeg bare si at jeg ikke akter å få et mer anstrengt forhold til magen min. Derimot håper jeg inderlig at flere kvinner får et mindre anstrengt forhold til sine mager.

Hvis det er sant, noe jeg forresten tviler på, at menn har et mer avslappet forhold til sin egen kropp, så er jo det en bra ting med mannen og mannsrollen, noe flere kvinner bør prøve på? Men som sagt, jeg tviler på akkurat det der med menn og kroppsbilde? Tror presset er stort, også for oss som tilhører det svake kjønn. Men kanskej felere av oss tross alt klarer å gi litt faen? Jaggu om jeg veit...

24 mai, 2007 11:01  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg tror nok flere kvinner kroppsbekymrer seg over flere aspekter ved kroppen sin, men jeg vet godt at "menn og kroppen" ikke alltid er en glad-overskrift.

24 mai, 2007 15:39  
Blogger Gigno sa ...

Hei Fr.martinsen, har jeg blitt lurt i alle disse årene? Jeg som har trodd at alle damer hadde flat mave? og så går dere rundt å holder den inne - hele tiden? Her må det trenes skjønner jeg, for pr i dag klarer jeg ikke å holde "ølhuban" inne 2 minutter en gang, hvis jeg skal puste samtidig, og det skal jeg jo!

24 mai, 2007 17:39  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jepp, sånn er det Gigno, du er lurt, du må trene, og kvinner må få puste.

Og alt det med at menn har ølvom og kvinner har pæreform er ikke sant heller.

Kvinner holder pusten så hardt at fettet skjønner at det må legge seg på rompa istedet.

Alt dette er sant (kanskje bortsett fra det aller, aller siste).

24 mai, 2007 18:04  
Blogger Undre sa ...

Takk, fr. Martinsen!

24 mai, 2007 23:25  
Anonymous Marion sa ...

Jeg holder ikke inn magen, men kjenner (ellers ganske macho) menn som gjør det. Nå skal jeg se videoen din :)

25 mai, 2007 13:51  
Blogger arne sa ...

Jeg har tenkt litt på dette etter at jeg så videoen din og kommentarene etterpå. Jeg prøvde selvfølgelig å holde inn magen hver gang noen så meg, men det var da veldig slitsomt. Men man får jo bedre magemuskler av det etterhvert da, kanskje. Men for oss gutter med litt stor mage er det en annen sak som plager oss litt. Beltestedet har en tendens til bevege seg nedover når man går, og etterhvert henger hele magen over beltet. For mange år siden (ja, jeg er gammel) brukte man bukseseler, men det er ikke så vanlig nå. Men, når jeg tenker litt mer over det, er jeg ikke så veldig plaget av dette. Jeg har nok en tendens til å glemme åssen jeg ser ut mange ganger, og det er jeg glad for. Og så må vi ikke glemme å puste, det er livsviktig..

26 mai, 2007 23:31  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det lønner seg å puste ja, det er sant.

Det ER slitsomt å holde magen inne!

27 mai, 2007 10:56  
Anonymous tb sa ...

Slipp magen fri! Mage er pent. Og sexy. Mykt og godt.

Tror nok også at kvinner bekmrer seg mer enn menn over kropp og slike ting. Men nå viser undersøkelser at både jenter og gutter i ungdomsskolen ikke vil dusje nakne sammen med menn (og kvinner) av sitt eget kjønn, nettopp fordi de føler at de ikke har idealkropp. Antall gutter med spiseforstyrrelser øker vel også? (Eller blir de bare mer synlige?)

Men det rammer nok kvinner mest, ja. Hva gjør vi med det?

http://www.adressa.no/nyheter/article866824.ece

29 mai, 2007 08:58  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja hva gjør vi med det?

"De sterke og tradisjonelle kjønnsstereotypene i kroppsoppfatning kan være en av årsakene til at mange ungdommer slutter med idrett i 12-13-årsalderen, mener Klomsten." Hun sier jo "en av årsakene" og, ja, jeg tror virkelig det er flere.

Men uansett.

Hva gjør vi med det?

Jeg husker for noe ganske få år siden, faktisk forrige gang by:Larm var i Trondheim pussig nok.

Jeg sto og observerte noen P3-jenter som så så morsomme og coole ut, de hadde rare briller og myke mager som hang litt over skjørtelinningen. Og jeg sa til kollegene mine at det rare har skjedd, de coole jentene slipper magene sine løs.

Dette var vel ganske i tid med at jeg så Christine Koht gå med magen ut i stygt H&M-undertøy på Rockefeller en 8.mars til min store glede.

Men så, etter et par år, måtte jeg erkjenne at det ser ut til at det ikke er blitt mage-avslappet her i landet, men at hele befolkningen er blitt tjukkere.

Skjønt jeg håper at jeg tar feil, venner forteller meg at det er moderne å være "stygg" i Berlin.

Så hva gjør vi?

29 mai, 2007 18:37  
Anonymous tb sa ...

Økt seksualisering, økt kroppspress, kombinert med økt "bluferdighet" og puritanisme, en stygg kombinasjon.

29 mai, 2007 20:40  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden