torsdag, mai 01, 2008

Billig hotell i New York

Før jeg reiste til New York i mars brukte jeg og reisefølget flere timer på nett for å finne det beste stedet.
Vi satt i hver vår leilighet og skypet til hverandre:

Har du sett denne? Kjempebillig, VG anbefaler.
Jeg sjekket det gjennom min venn trip-advisor og kunne melde:
nei, det er billig men har rotter.Sånn holdt vi på i timesvis til vi fant vår venn Carlos i Second Home. Du ser ham på bildet, sånn ble han malt i sin ungdom.Det beste stedet er det billigste som likevel er trivelig og har god beliggenhet. Second Home ligger i East Village på Manhattan.Carlos har 6 rom, vasker dem selv, bor i leiligheten på toppen, han er hyggelig. Det er kjøkken der man setter fra seg ølet sitt i kjøleskapet og trådløst nett på rommet.Sånn ser Second Home ut fra Trip Advisor. Hvis du ikke er kjent med Trip Advisor fra før så anbefaler jeg det virkelig. Det vi kan kalle folk flest skriver hva de syns om hotellene de bor på. Husk at folk flest har ulike forventninger til et hotell, men man skal ikke ha brukt trip advisor mer enn en liten halvtime før du ser at det er stor forskjell i hvordan ulike steder omtales.Her er Second Homes egen side
Carlos reiser dessverre for oss hjem til Peru etter twenty-something år i New York. Han åpner en Second Home i Lima.

Jeg kan tenke meg at hotellet likevel ikke forandrer seg så mye, ettersom det er Carlos venn i etasjen under som har kjøpt det,
han med yogalokalet under glasstaket.Jeg får fortsatt mange treff på beste sted å bo i Berlin
og i Stockholm, det er hyggelig syns jeg.Inngangsdøra til venstre, puben til høyre.

De fleste dagene bodde vi i Second Home.
Men to netter var vi på Chelsea Hotel.
Det var verdt penga det og.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Sånn planlegging av ferien kan jo nesten være like morsomt som selve ferien, helt til man får en overdose av halvkjipe men billige steder som etterhvert blir helt like hverandre og umulig å skille fra hverandre...

Og til slutt så må man skjære igjennom, og stort sett så går det da bra?

01 mai, 2008 07:13  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, det er koselig. Og så lenge man klarer å styre unna rotter på rommet så blir det jo bra. Og hvis det ikke blir bra så blir det en god historie.

Det rommet vi bodde på kostet forresten 638 kroner for to stykker pr natt. Det er veldig bra. Og så var det i tillegg et trivelig sted som lå der jeg ønsket meg det.

01 mai, 2008 11:17  
Anonymous Anonym sa ...

Etter din anbefaling for en stund tilbake via Twitter, ble fruen og jeg fristet til å booke rom på Second Home. Men dessverre var han fullbooket når vi skal til New York, som – oi – er neste uke:) Det blir dermed 50/50 privat innkvartering og normalt hotell på oss i stedet.

01 mai, 2008 22:50  
Blogger fr.martinsen sa ...

Neste gang kanskje.
Blogger du fra New York? Det er sikkert noe nett-aktig å skrive om derfra også..?

04 mai, 2008 00:21  
Anonymous Anonym sa ...

Det kommer nok ikke noe reisebrev på fosseng.info, det blir litt brudd med tematikken føler jeg. Men litt Twitter-kvitring og Facebook-statusoppdatering blir det sikkert, om ikke annet:-)

06 mai, 2008 21:53  
Blogger fr.martinsen sa ...

Dette hotellet er dessverre nedlagt, jeg var utenfor der og kikket i dag, hadde et lite håp om at det skulle være åpent selv om nettsida lå nede, men nei. Det sto plakat på veggen om at gården er til salgs.

15 oktober, 2009 02:20  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ser det kommer folk innom denne posten fortsatt. Jeg skrev et par-tre poster om andre gode steder å bo i New York i oktober/november 2009, se evt. i arkivet.

17 november, 2009 22:43  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden