onsdag, januar 25, 2006

Bokbutikk i London

Hvorfor har ikke vi en sånn bokbutikk? Er du heldig finner du en tepose og en pinnestol på bokbutikken i Norge, men for det meste er det bare viskelær og kokebøker å se her omkring. I London har de lenestoler og trådløst nett.


Foyles er engelsk

Foyles er den rare og seriøse bokbutikken i London, den var kjent for å ha bøkene sine kategorisert etter forlegger, ikke forfatter eller emne. Men de hadde alt. De hadde også kuriøst nok et eget telefonnummer hvis eneste funksjon var en telefonsvarer som sa at de ikke tok telefoner. Nå er Foyles blitt moderne og de har fått seg jazzcafe og feministetagen Silver Moon.

Mens Borders er amerikansk

Og er den deilige bokbutikken. Den ligger rett over gata for Foyles. Den er også over flere etager, og er mer bestselgerorientert, det skulle likevel være nok til alle for noen timer. For det deilige er at i en av etagene er det en Starbucks. Og i Starbucks er det kaffe og kaker og lenestoler.

Det fantastiske er at du kan gå i alle etagene og hente med deg bøker, og magasiner fra den største magasinavdelingen jeg har sett, du kan ta med deg dette inn i Starbucks-cafeen og bli der, ingen ser stygt på deg. Ingen spør om du ikke skal kjøpe mer kaffe. Skoleungdom sitter der i timer med leksebøkene spredt utover bordet, ingen ser stygt på dem.

Innimellom kommer en ansatt med en handlekurv og spør om du er ferdig med bunker som det ser ut som ikke noe "eier" - så rydder de dem på plass.

Jovisst blir bladene slitte, og smussomslagene har revner, men de fortsetter med det så det må jo lønne seg. Dette er en sånn slem bokbutikk som tar livet av Meg Ryans eventyrhjørne i You`ve got mail.

Og begge to ligger i Charing Cross Road

Og der ligger de sammen med flere andre spesialbokbutikker.
Gå av T-banen på Leicester Square.

6 Kommentarer:

Blogger alliene sa ...

Eg ve' te' London! Jeg glemmer aldri mitt første besøk i Borders for ...ja - kan det ha vært 8 år siden? Jeg tumlet rundt i etasjene, var på konsert, kafe, bibliotek - alt i ett. Hadde aldri sett lignende, og i Norge har jeg det fremdeles tilgode.

25 januar, 2006 23:34  
Anonymous Anonym sa ...

Enig, disse bokhandlerne i London er bare utrolig herlige. Spesielt Borders som du nevner, med Starbucks...(deres cappucino er den beste, får vann i munnen når jeg ser bildene med kaffekoppen). Så har de jo også åpent til 23 om kvelden! Jeg var i London med sønn på 20 sist november, vi tilbrakte to hele kvelder i Charing Cross Road, vi tuslet blide og fornøyde ut fra Borders først ca 22.55 begge kveldene!

Takk for fin blogg forresten, jeg har nylig oppdaget den og titter nå jevnlig innom!

25 januar, 2006 23:36  
Blogger HB sa ...

Tror vi kjøpte bøker og tegneserier for godt over tusen kroner hver sist jeg og kjæresten var i London. Charing Cross Rd er en fantastisk gate!

26 januar, 2006 02:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Åpningstiden er fantastisk og bringebærjuicen er god, alt er vel.

Jeg husker ikke om gata var bedre før, det jeg husker er at jeg ramlet innom en bokbutikk for fotografibøker for mange år siden.

Jeg forelsket meg i en bok av Annie Leibovitz, som jeg ikke hadde hørt om da, men sa til meg selv at det var det rene vanvidd å bruke så mange penger på en bok med bilder av kjendiser i.

Så går det noen år og jeg ramler tilfeldig borti den samme butikken og ender opp med den samme boka i hånda, men da ga jeg meg og gikk til kjøp.

Den står i hylla ennå, dvs. jeg måtte ta den frem for en kikk.

26 januar, 2006 20:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg måtte ta den frem NÅ for en kikk, skulle det være. Et glass vin, fin fotobok og blogging. God kveld er det.

26 januar, 2006 20:23  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg har sittet like mange ganger på Borders som på Nordlis bokcafe. Men cafe er det egentlig ikke på Nordli, bare en metallstol og noen teposer.
Det er på tide at bokhandlerne i Norge skjønner at hvis jeg skal handle hos dem må de by på noe mer.
Hvorfor skal jeg betale 645.- kr for boken LIBRARIES på Tanum (trikkebillett inkludert) når jeg får den på Amazon.uk for 374.- kr.(porto inkludert).
På Borders har jeg kjøpt bøker hver gang selvom det hadde vært billigere å kjøpe dem på amazon.uk. Jeg ønsker jo at Borders skal overleve. Kan Tanum komme opp med noe lignende lover jeg å handle der også

26 januar, 2006 22:54  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden