tirsdag, desember 27, 2005

Et nådig blikk

Noen må kjempe om oppmerksomhet og roper "se på meg!" og noen får ikke den oppmerksomheten de har lyst på og da kan de bli arrogante. Noen er hyggelige og greie uansett, og noen har et nådig blikk. Hvordan fikk de det?

De fikk all den oppmerksomheten de ønsket seg. Og de la merke til det, så det var ingen grunn til å si "se på meg" mer. For alle så jo på dem. De hadde falt i gryta, og da de kom opp hadde de det nådige blikket.

De kan underkommunisere verdigheten sin, for den er jo der.

Arrogansen er pakket inn

De nådige snakker vennlig med nykommere, de ser vennlig på dem, smiler vennlig. Det kan ligge en godt skjult arroganse inne i denne vennligheten.

Hvis noen plager deg kan du ta på deg et falskt nådig blikk, og kaste det på dem så de krymper seg.

Dronning Margrete, Nora Brockstedt, Ingeborg Moræus Hansen og Sæmund Fiskvik

Noen få lar det gå så langt som kongelige og Nora Brockstedt. De sier hele tiden "jeg er så glad jeg fikk lov til å gjøre denne platen, samarbeide med denne kollegaen" eller som dronning Margrete her,

- En gang imellom, når far var litt klar, kunne han godt si noe som viste at han også visste det: Nå er det du som skal ta fatt! Det var fantastisk å få lov til å høre det fra ham.

Ingeborg Moræus Hansen legger f.eks ikke merke til hvor smart, morsom og flott hun er så hun har ikke noe nådig blikk på men glefser rundt seg og er uforskammet mot folk hun møter. Og Sæmund Fiskvik. Han har det minst nådige blikket i universum.

Og Hjorten

Er det sånn at Hjorten har et nådig blikk, eller er han bare genuint raus?

- Tenker vi sier velkommen enten du vil eller ikke jeg, jeg har jo "a rep to protect." Visstnok.

Fordi Hjorten har en posisjon i bloggefeltet kan han koste på seg å være raus og dette er jo ikke ment som kritikk nei.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden