lørdag, oktober 08, 2011

JR: Women are heroes

I august oppdaget jeg den psevdonyme, franske fotografen JR som limer opp svære versjoner av bildene sine ute i byer eller på landsbygda slik at de syns godt.


Jeg skrev om han her og viste frem mange bilder også, ta en kikk.
Nå oppdaget jeg at filmen Woman are Heroes som han lagde i 2010 vises på Film fra Sør mandag, tirsdag, onsdag og torsdag. Den skal jeg se. Her kan du se Film fra Sørs informasjon om filmen og dessuten bestille billetter hvis du vil.


En helt annen sak er at jeg skummet programmet til Film fra Sør og la merke til at filmen Year without a Summer og Man without a cellphone er med i år. Noe mangler, en sommer, en mobiltelefon. Jeg sjekket hele programmet og fant mer som ikke fins, tapte tider, tapter stier, Where do we go now?

Which way home
Finding Ali
The Queen has no Crown
All your dead ones
So hard to Forget
Post Mortem
Nader and Simin: A Separation
Once Upon a Time in Anatolia
men i alle fall Eternity

5 Kommentarer:

Blogger petit sa ...

De var innom denne fotografen og prosjektene hans nå i programmet Nasjonalgalleriet på nrk2.

10 oktober, 2011 21:59  
Blogger fr.martinsen sa ...

Å, kult. Takk!
Da skal jeg se på det i morra tenker jeg, for nå: marsj i seng.

10 oktober, 2011 22:24  
Blogger fr.martinsen sa ...

I kveld har jeg sett på JR-bilder i Nasjonalgalleriet http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/281278/ og i morra skal jeg se på filmen på Vika.

Og nå: marsj i seng.

12 oktober, 2011 23:08  
Blogger fr.martinsen sa ...

Og i kveld så jeg filmen på Film fra Sør på Vika. Det var synd at jeg ikke gikk en av de tidligere dagene, slik at jeg kunne bedt med meg venner og gått en gang til. Jeg likte filmen svært godt og i kveld var siste dag.

Jeg er interessert i JR selv og hvordan han jobber og kunne godt sett ham i filmen. Likevel ble jeg positivt overrasket over at han var helt fraværende og filmlagingen nesten fraværende. Det var et kledelig grep. Det var kvinner i ulike byer i tre verdensdeler han viste frem.

Og i tillegg til det fotografiske, som jeg visste jeg ville like må noen ha gjort godt research for å finne akkurat de kvinnene og noen må ha gjort gode intervjuer og kamerafolk må ikke ha vært i veien for å få så godeintervjustrekk.

Det var noen typer de hadde funnet. Interessante folk som kunne få frem historiene sine. Mediekritikk fra slummen i Nairobi.

Og kvinnene ble fremstilt mangfoldig, slik folk er. Det var lite femiflørting foran kamera.

13 oktober, 2011 19:42  
Blogger petit sa ...

Hadde vært fristende å komme seg dit å få med seg den da den hørtes bra ut, men for sent som du sier. Enig i at det er positivt å kunne videreformidle når en er fornøyd med en god film :)

13 oktober, 2011 23:53  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden