søndag, september 25, 2011

Akkurat nå 85

Jeg har vært to dager i skogen rett bak Sognsvann og plukket traktkantarell sammen med storfamilien min. Det var masse sopp og vi gikk rundt og bantes så begeistret ble vi hver gang vi så en klynge og vi bøyde kroppene våre i uvante stillinger for å komme til under grantrærne, gym, det var gladgym.

Vi hadde bålplass og bacon som lå i sølvpapir og sopp oppå der og pepper og så krøllet vi det sammen til ei kule og la den på bålet. Og når den hadde ligget der en stund så stakk vi hull under med gaflene våre sånn at overskuddsvannet rant ut og vips så var middagen klar. Rødvin hadde vi i veska også, vi har vært i skogen før.

Nå har jeg tredd noen på tråd, men mestparten er forvellet og puttet på glass og bokser, små og store og lagt i frysen og soppen skal bli til risotto (kjøpte risottoris i går) og pasta med sopp (spiste til kveldsmat i dag) og pizza med sopp og kjøttbit med sopp. Jeg silte soppvannet av den forvellede soppen og frøys den også, jeg skal koke risen/pastaen i den, hvor bra blir ikke det? Kjempebra.

Akkurat nå har jeg bare lyst til å snakke om sopp og jeg vil finne noen som vil gå i soppskogen med meg i morra. Eller, jeg kan gå alene. Eller, kanskje hele sopplysten er rent av meg i løpet av natten og jobbdagen i morra. Men akkurat nå har jeg soppfeber.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa ...

Vi er flere... Så moro i år, regnsommerens trøst er fin sopphøst. Hos oss ble Bacon surret i panne, soppen kom i, når væsken fordampet tilsatte vi fløte, og kokte inn litt. Smakte av med pepper. Herlig saus til nykokt spaghetti.

25 september, 2011 21:56  
Blogger fr.martinsen sa ...

Bacon og fløte er godt til alt!

25 september, 2011 21:58  
Anonymous tb sa ...

Funnet så mye kantarell at vi ikke vil finne mer.. Men i går da vi gikk vi tur i skogen for å finne et flyvrak fra krigen, var det som om de jævla soppene forfulgte oss.. Poppet opp overalt der vi gikk. Og vi kan jo ikke la dem stå igjen der alene i skogen heller... Men kjenner at vi har funnet for lite traktkantarell, så der blir det nok litt innsats til helga?

Ellers kan de godt fryses uten forvelling, også. Bare del dem i relativt like store biter og frys dem i relativt små pakker slik at de ikke ligger for tett. Og hiv dem frosne i varm panne når de skal tilberedes.

Men best er over bålet i skogen, helt klart

26 september, 2011 09:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Funnet så mye kantarell at dere ikke vil finne mer, tror soppskogen er blitt crazy! Jeg har aldri funnet mer kantarell enn at jeg har spist det i ett måltid.

Visste ikke at traktkantarell ikke måtte forvelles, skal teste. Det er litt kos å forvelle også, det sprer seg god lukt i huset.

26 september, 2011 09:44  
Anonymous tb sa ...

Vi fryser både kantarell og trasktkantarell uforvellet, ja.. Men vi finner jo stort sett mest vanlgi kantarell. Pleier stort sett å ha et bra lager i fryseren ut over vinteren, og i år har det vært et spesielt bra år, tror jeg.

27 september, 2011 09:18  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden