søndag, august 28, 2011

Med og uten

Det påvirker blikket vårt om en kvinne har hodetørkle på, eller om hun ikke har det, hva vi tror vi vet om henne. Det går an å øve med disse bildene, samme dame, med og uten.


Kvinderne som indvilligede i at blive fotograferet er alle fra middelklassen og tæller både hjemmegående husmødre og tv-værter. Alle bærer hijab til daglig – efter eget udsagn mere som en kulturel mere end religiøs markør. En af kvinderne medbragte en burka, som hun havde brugt mens hun var udstationeret i Afghanistan.


Det var den europæiske tørklædedebat som fik den spansk/filipinske fotograf Francisco Guerrero op af stolen. Fraværet af moderate stemmer fik fotografen til at beslutte sig for at lave et projekt om muslimske kvinder.

Serien Hijab On/Off er blevet til i Kuala Lumpur i Malaysia, hvor Guarrero tidligere har boet og arbejdet.

I mitt blikk ser dette ut som kvinner med makt og penger med hijab på og de ser yngre ut uten, det er i alle fall forskjell på hva jeg tror de gjør på dagtid, forskjell er det.


Tidligere har jeg skrevet om Jen Davies (over) som fotograferer seg selv og der det at hun er tjukk farger alt man ser når man ser.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden