lørdag, juli 09, 2011

Kjønnshøflige fotballspillere

Det er avisleseformiddag eller hva man nå skal kalle den lesingen som nå til dags ikke bare er avisartikler på nett, men som ved hjelp av google reader og g-mail-abonnering på ord som antakelig interesserer meg blir min egen nyhetsstrøm.

Anna Hellgren skriver om kjønn som alltid, helvetes nesten alltid, må synes når man snakker om hva som helst, i alle fall når det er kvinner noen snakker om. Og når kvinner holder på med noe som skal snakkes om så synes det så helvetes godt hvis de beveger seg utenfor kjønnshøfligheten, lar de seg ligge med, er de tagbare, holder de seg innenfor kategorien sin på en, ja kjønnshøflig måte?

I Tyskland förbjöd först Fifa läktaraktvism mot osynliggörandet av lesbiska inom fotbollen. När fem spelare från tyska U21-laget hängav sig åt minst sagt ekivoka övningar i Playboy, för att "bättra på damfotbollens rykte inför VM", uteblev reaktionerna. Kanske var det spelarnas egen förklaring till bilderna som föll fotbollspamparna på läppen: Kolla här, vi är helt normala och snygga tjejer.

Hele innlegget til Anna Hellgren i Expressen

Dessutom har de flesta sportjournalister klarat av att kalla mästerskapet för just VM, utan irriterande dam-prefix i var och varannan mening.

0 Kommentarer:

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden