fredag, juni 24, 2011

Laurie Anderson i Harstad

Så, jeg dro til Harstad og festspillene der for å se og høre på Laurie Anderson. Var det bra? Laurie Anderson blir aldri feil for meg.

Men forestillingen var for stillestående til at jeg ble begeistret. Det var øyeblikk, mange øyeblikk, mens hun fortalte historiene sine, der jeg tenkte å! for en vending, og dessuten skulle jeg gjerne vært barnliksom og ligget på sofaen med dyne og hørt på den stemmen som fortalte de historiene.

Det ville jeg

Og noen ganger når Laurie A. spilte på fela oppå seg selv i opptak og hun dro på litt, da kunne jeg merke at det dro på litt inni meg også.

Men ellers så sto Laurie Anderson alene på scenen fast foran tangentmaskinen og lagde sånne svevende lyder til fortellingene som passer på filmer der et romskip glir ut i verdensrommet. Jeg er ikke så glad i sånn musikk.

Hun spilte bare sangen om Hansel og Gretel, den liker jeg.
Og så gikk hun bort til lenestolen og fortalte der.

Ellers var det fysisk stillstand på scenen

Lys som blafret, det var pent, men action er det jo ikke.


Etterpå drakk jeg øl med noen og de sa, hvorfor spurte ikke du om et intervju med henne? Og jeg sa, da hadde jeg grudd meg en uke på forhånd, da hadde jeg tenkt: Fins det egentlig spørsmål i verden? For det er den slags mismot jeg kan komme til å havne i, det er all slags groper og hull.

Jeg spurte riktignok om intervju med Patti Smith

Men det fikk jeg ikke skjønte jeg ikke før samme dag.
Så jeg har fortsatt søvn å ta igjen.

Men jeg ville heller at de skulle sagt ja. Og neste gang skal jeg sove meg opp og spørre på Laurie. For Harstad Tidende spurte og Laurie Anderson svarte på hva hun hadde gjort tidligere på dagen.

Og det lurte jeg også på

Jeg forestilte meg at sjefen for festspillene tok henne med ut i båt og grillet tørrfisk med henne i fjæra mens hun fikk sitte på et sauskinn. Det viste seg at hun hadde syklet i byen i et forsøk på å komme til den gamle kirka men så hadde hun rotet seg litt bort.

Se videoklippet til Hege Iren Hanssen i NRK, verdt å se syns jeg.

6 Kommentarer:

Anonymous M.S. sa ...

Jeg har skikkelig dårlig erfaring med å intervjue de jeg virkelig er glad i som er kunstnere. For ofte blir jeg skuffet over dem, meg selv eller begge. Noen vil jeg derfor helst beundre på avstand.

24 juni, 2011 23:39  
Blogger fr.martinsen sa ...

Del noen detaljer, anonymisert men bare om nødvendig? Skuffelser, flust av dem.

24 juni, 2011 23:46  
Anonymous M.S. sa ...

Det er f.eks. det banale som at folk er humørsyke og uhøflige og gir blaffen i at de faktisk er på jobb når de kommer for å snakke om verket sitt. Folk som har et image som "hardt arbeidende kunstnere" som møter opp altfor sent, indisponert og uinteressert.
Skarp kontrast til han som sto og skalv og røkte ti sigaretter før han tok mot til seg og satte seg ned for å svare på spm.

Men det verste er folk som på scenen eller i teksten sin har vidd og brodd og kan ta rotta på verden, men når de sitter foran en journalist er de plutselig kun eager to please.

Jeg har selvfølgelig også opplevd å være så starstruck selv at jeg blir tafatt eller überhøflig.

25 juni, 2011 00:28  
Anonymous Anonym sa ...

haha. Birger på tur i fjæra md Lauri. jo'a, ser det for meg :)

02 juli, 2011 03:07  
Blogger fr.martinsen sa ...

Hun mener Birger Carlsen, sjefen for festspillene. Mener du at ingen tok med Laurie Anderson på tur?

02 juli, 2011 03:11  
Anonymous Anonym sa ...

Hun som i meg? Ja, den Birger, det er han jeg mener. Jeg vet ikke helt jeg. Kan spørre Børge? Aka "han som var artistansvarlig". Jeg tok med noen belgiere på båttur da. De måtte betale sjøl, men fikk drikke øl i en van med slekta mi. På historisk vikinggrunn. De var hæppi. Det var morsomme festspill i år altså. :)

03 juli, 2011 07:11  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden