onsdag, juni 22, 2011

Charlotte Rampling

Jeg tok opp Aftenpostens nye kulturbilag K fra bladhylla i Narvesen fordi Charlotte Rampling var på forsida. Jeg har likt å se på henne siden jeg så henne i Woody Allens film Stardust Memories, et klipp jeg har husket i 30 år.


Intervjuet handler om en dokumentarfilm om henne, The Look. Den ble vist i Cannes i sommer og kommer på filmfestivaler til høsten. Jeg har fryktelig lyst til å se den.

Hun ville ikke ha en ordinær dokumentarfilm lagd om seg,

- Hvis du kontakter alle de menneskene jeg har jobbet med og spør dem hva de synes om meg, ville alle svare "å, fantastisk!" og så ble det bare masse blæh.

"I stedet viser filmen åtte samtaler mellom Rampling og en eller flere av vennene hennes, hver samtale med utgangspunkt i et tema, noen ganger hjulpet frem av en flaske rødvin og alltid med referanser til hennes mest uforglemmelige rolletolkninger."

Hun snakker med Paul Auster i husbåten hans i Brooklyn om det å bli gammel f.eks, et emne som interesserer meg. Og tabuer, og kjærlighet.

Skikkelige emner

Intervjuet i K er en oversettelse fra Guardian, her er det.

3 Kommentarer:

Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Den filmen vil jeg også se, hvis mulig! Den blir vel neppe satt opp på den lokale kinoen, tenker jeg.
Hun gjorde inntrykk på meg også, den gangen for mange år siden. Særlig i Nattportieren (The night porter) med Dirk Borgarde i den andre hovedrollen.

23 juni, 2011 13:28  
Anonymous Thea sa ...

hva synes du om K-magasinet til Aftenposten? jeg kjøpte det første nummeret, men jeg syntes de burde gjort et eget intervju med Lukas Moodysson (de hadde oversatt et intervju fra en svensk avis, husker ikke hvilken). særlig siden Dagens Næringsliv gjorde et intervju med ham like etter. dessuten syntes jeg papirkvaliteten var dårlig. men man kan jo alltids håpe at Aftenposten kanskje kunne satse på å gjøre egne intervjuer til K-magasinet en gang iblant.

30 juni, 2011 12:50  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg hadde ikke lest K før Charlotte Ramplings fjes grep meg.

Og pussig at du skulle spørre om det akkurat i dag, før jeg oppdaget kommentaren din gikk jeg på biblioteket for å lese de forrige utgavene. Men så stengte det i samme sekund som jeg kom.

Jeg liker papiret godt jeg. Og jeg liker lay-outen også. Men noen av annonsene ødelegger det stilige inntrykket syns jeg (synskirurgi og Gullborgen!)

30 juni, 2011 18:32  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden