mandag, juni 20, 2011

SR hjemme hos Patti Smith


Birgitta Tollan fra det svenske radioprogrammet Kosmo dro hjem til Patti Smiths hus i Greenwich Village på Manhattan. Det er det du ser over. Klikk nå endelig på bildet slik at du ser det skikkelig, helt til du slapper av at Patti Smith har lageresker som står oppå hverandre på gulvet.

Hva er det i dem?

Barneklær som hun ikke har hjerte til å kaste? notater og utklipp som lå på skrivebordet og som hun ikke orket sortere da hun flyttet og som hun siden ikke har sett på? vintergensere og sjerf?

Artikkel hos Sveriges Radio om programmet som er indeksert slik at du kan gå inn i de delene du vil: Intervjuet med Patti Smith som starter med at Birgitta Tollan forteller at huset hennes slett ikke er i den chickaste delen av New York og så hører vi at hun ringer på.

Patti Smith og mannen trakk seg tilbake fra offentligheten med barna, han døde av hjertesykdom, Bob Dylan overtalte henne til å flytte tilbake til New York.

Hun snakker om New York slik hun syns den var da og hva hun syns om den nå, hun syns New York er borte og for unge folk, det skjønner jeg ikke helt. Hun snakker om Obama og om katten.

I de andre radiobitene i artikkelen kan du høre Patti Smith synge litt for journalisten, en annen bit om gentrifisering av New York og Hasse Persson om Robert Mapplethorpe som det er utstilling av i Fotografiska i Stockholm.

30. august kommer Patti Smith til Stockholm for å få en pris og da sendes en lengre versjon av dette intervjuet, jeg skal si fra.


Og så skal Patti Smith være skuespiller i Law and Order, tv-serien, der hun spiller en professor på Columbia, se videosnutt og artikkel her, bilde fra professorpulten over.

I dag skulle jeg jo lese og legge ut lenke til Klassekampens utskrift av det intervjuet Pedro Carmona Alvarez gjorde med Patti Smith på Litteraturhuset men så hadde de ikke lagt det på nett.

2 Kommentarer:

Blogger Skorpionkvinnen sa ...

Tusen takk Fr.Martinsen, for at du legger ut sånne fine ting på bloggen din :-)

21 juni, 2011 08:58  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk!

21 juni, 2011 10:07  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden