lørdag, mars 26, 2011

Vinter og sne!

Jeg har funnet et nytt hull i bevisstheten vår, så og si: Skiutstyret. Før gikk jeg på ski, med treski som jeg ikke smurte, muligens bare med blå Swix, faktisk også stearinlys. Det gikk utmerket, jeg pleide gå ei mil, jeg klabba ikke, glei utfor i bakkene.

Jeg sier ikke at jeg ikke kunne gått raskere med andre ski, at det kunne kjentes morsommere. Det aner jeg ikke noe om, det var morsomt slik det var. Dessuten, siden jeg ikke skulle gå opp et fjell og ned igjen, men en mil med motivasjonen å bruke muskler, se natur, lære bort norsk kultur til ungen min så hadde jeg det jeg trengte.

Skiutstyret er blitt borte i en flyttesjau og jeg har jaktet på noe avlagt fra folks boder. Men hver eneste gang jeg har spurt en venn eller kollega om de har skiutstyr de ikke bruker lengre så kommer samme velmente tale om at jeg virkelig burde kjøpe meg nytt utstyr så deilig det er nå for tiden, og det kan som sagt godt tenkes, men det er selvfølgeligheten de snakker om det i som interesserer meg: Som om det knapt er mulig å gå på skitur med den type utstyr vi gikk med for noen år siden.

Jeg fant et par avlagte ski på jobben og etter å ha snakket med Frelsesarméen på Alnabru også telefonnummeret til en mann med en garage full av skisko på Kjelsås. Han stilte bryske, men skjønte jeg etterhvert, kjærlige spørsmål om hvordan skiene nøyaktig så ut der skoene skulle festes og han fikk størrelsen min og fant skisko som passet akkurat for meg. Ikke bare det, han kom kjørende ned til jobben slik at jeg kunne prøve de forskjellige han hadde med og vi sammen kunne undersøke at dette var riktig sko for meg og min ski.

Siden han var misfornøyd med det valget jeg gjorde ga han meg det paret han syns jeg burde valgt på kjøpet. Og nå har jeg gått og tøffet meg med de svarte gamle nye skiskoene på jobben i flere dager, de passer godt til kjolene mine.

Jeg gikk på sportsbutikk for å kjøpe impregnering som ekspeditøren trodde han kanskje hadde en boks av fortsatt selv om jeg tror det var en avlegs sak og det var tilfeldig at vi oppdaget at man selvsagt måtte ha blåselampe for få lagt impregneringen på. Ikke no kjøp. Naboen ga meg terpentin og ei fille og jeg har rengjort skiene for gammelt klister og akkurat nå skal jeg ta
skiskoene på og skiene på skuldra og T-banen til Frognerseteren. Første skitur på mer enn ti år.

I sekken er det kakao, grove pølser med smak og tyrived. Himmelen er blå og jeg er forkjølt. Jeg skal vel alltids legge en kommentar i denne posten og fortelle hvordan det gikk i ettermiddag. Er livet vi levde for 15 år siden fortsatt mulig å gjennomføre ski-vist?

5 Kommentarer:

Anonymous marianne. sa ...

Jeg syns jeg ser deg i beksøm og kjole, håper du har en lusekofte til også. Du trenger ikke blåselampe til skiprepp, faren min brukte alltid et gammelt strykejern. Får du sikkert på loppis til 5 kr.

26 mars, 2011 12:30  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det var jo kjempegøy. Gli nok, kunne hatt bedre feste men jeg kunne hatt dårligere også, jeg klarte meg bra. Kjørte fra Frognerseteren ned til Sognsvann. Jeg vil i morra også, mere, mere.

26 mars, 2011 16:52  
Anonymous Guri sa ...

Du er ikkje den einaste med gamle ski. Eg har smørefrie ski eg fekk då eg var ni (eg vaks masse, tidleg). Dei fungerar heilt strålande for meg. Klabbar aldri, går litt treigt i nedoverbakke og seier svisj svisj. Finfint for sånne som går på ski nesten ei gong i året altså.

Det er likevel mage som meinar at eg burde kjøpa meg nye, dyre ski, for det er jo så mykje betre. Sjølv om eg går på ski mindre enn ei gong i året. Jadå...

27 mars, 2011 18:21  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg tok min andre skitur på mer enn ti år i dag. Klart gliden kunne vært mer optimal. Men ellers da, har vi optimale forhold på alt vi holder på med? Vi vurderer jo utfra hvor ofte vi gjør tingen, hvor lyst vi har på nytt osv.

Hvis jeg fortsetter min skigang har jeg jo noe å ønske meg til jul: Skismørning.

27 mars, 2011 20:34  
Anonymous Anonym sa ...

Treskiene er blitt "inn" etter hva eg forstår. Historia holder stikk med sin rundgang også her.
Da eg var skolejente var skiene det beste fremkomsmiddelet de 4 km til skolen. Og selvsagt tre-ski som klabbet når det var plussgrader. Da var stompene av stearinlysene det som skulle til for og få gli. Ellers blei skiene kjærrabredd når sesongen var over og klar for bruk til neste vinter.


mamma på 79

29 mars, 2011 23:09  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden