mandag, september 06, 2010

Søke Fritt Ord

Det er ikke grenser for hva jeg ikke forstår denne uka. Så ut med det, hvordan kan jeg ellers skaffe meg hjelp? Da Fritt Ord sa fra at de skulle dele ut 2.5 mill til bloggprosjekter skjønte jeg ikke helt hva det skulle kunne bety for meg.

Jeg er fortsatt usikker

Jeg ringte dem i dag og sa at jeg ikke helt skjønner hva jeg kan søke på. Jeg trenger ikke kjøpe meg fri, jeg har en jobb og jeg vil jobbe i den. Det var mulig å søke på tid likevel, altså søke på timer brukt på blogg. Hvordan beregner man sånt? Og hvordan verdsetter man tiden? Jeg sa at jeg trenger å kompetanseheve meg, kan jeg søke på kurs f.eks? Det trodde hun ikke.

Dere som pleier lese her innimellom og som kan dette med søknader.
Hva ville dere gjort hvis dere var som meg?

10 Kommentarer:

Anonymous Kvinnekongen sa ...

Kanskje:
-abonnement på publikasjoner du synes er interessante. Sånnt er jo dyrt. Fra forskning, til kunst eller hva vet jeg?
-programvare du ønsker deg?
-kamera?
-er du fornøyd med plattformen din? Du kunne fått noen til å fikse tekniske ting for deg?

06 september, 2010 20:40  
Anonymous Stranger sa ...

Jeg forstår ikke problemet, du kan vel få betalt for ting du gjør på fritida di også? Hva hadde du måttet ta betalt om du ikke hadde jobb? Kan du søke sabbat fra jobben i tre måneder og bruke det som utgangspunkt?

06 september, 2010 20:43  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg har tenkt på det med teknisk assistanse og teknisk nivåheving, det trenger jeg.

Nei, hva er problemet med det. Jeg er vel uvant med ideen om at noen skal betale meg for dette.

Men jeg vil gjerne ha penger, hvem vil ikke det. Det er mye jeg bruker penger til som havner i bloggen. Først og fremst vil jeg gjerne ha anerkjennelsen som ligger i å evt. få en haug med penger. Ære og lesere vil jeg ha.

Skal dere søke?

06 september, 2010 20:51  
Anonymous Kvinnekongen sa ...

Ja, hvis jeg får tid, skal jeg søke!

06 september, 2010 21:16  
Anonymous mistermais sa ...

Jeg synes du skulle søke om arbeidspenger, altså tid brukt på å skrive bloggposter. Dernest tror jeg det er lurt å si ett eller annet om bloggens relevans innenfor spesifikke felt (er ikke dette en opplysningsblogg for kultur?).Det er sikkert interessant for en komité å vite hvordan du plasserer deg i forhold til andre bloggere. Håper du får penger.

07 september, 2010 12:08  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk.
Jeg tenkte jeg skulle skrive noe om hva som er prosjektene mine ja, kulturavisalternativ er ett av dem.

Hva har vi mer?
Jo litt mediekritikk,
en dose feminisme,
og å røre opp i skillet mellom privat og offentlig. Har jeg glemt noe?

07 september, 2010 17:30  
Blogger Hun med hatten sa ...

De fleste som søker slike stipender/legater gjør det gjerne til et spesifikt prosjekt av noe slag. Hvis du har noe ved din blogg, som du mener fremmer det frie ord spesifikt, ville jeg anbefale deg å søke om midler til å øke/fortsette jobben med det. Lag en prosjektbeskrivelse, skriv litt om hvordan du vil gå frem og noen konkrete ting du har planer om å gjennomføre. Deretter lager du en plan for omtrent hvor mye penger dette prosjektet trenger for å gjennomføres slik du hadde tenkt (blås gjerne opp budsjettet litt). Det er i alle fall slik jeg er vant til å søke sånn ting, selv om det er på organisasjonsnivå. Lykke til!

07 september, 2010 17:31  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk.
Jeg tror ikke jeg har det i meg å blåse opp budsjetter. Og prosjekter, jeg tenker lett at tid har jeg jo på kvelden og tenking koster ikke penger og ferie skal jeg jo på. Men jeg har lyst på penger likevel, som sagt, det betyr anerkjennelse.

07 september, 2010 17:45  
OpenID livetleker sa ...

Jeg vil bare ha lesere, jeg. Mange lesere. Tusenmillioner lesere som kommenterer og kritiserer og diskuterer og kverulerer og akkederer og kvalifiserer og argumenterer og alt sånt. Penger ville neppe hjelpe meg til å nå sånne mål.

07 september, 2010 18:05  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det tror jeg faktisk er feil.
Penger og annen form for anerkjennelse, i dette tilfellet det å bli valgt ut av Fritt Ord, er noe som bidrar til den type tyngde som kan bidra til flere lesere.

Jeg tror ikke at det fins en hokuspokus, men det har noe å si.

Hvem blir f.eks sinte på hvem i offentlig debatt? Hvem er f.eks verdt å angripe?

Det har bl.a med penger/anerkjennelse å gjøre. Det og publiseringsplattform, vekttall, kjønn, klokhet, spissformuleringer, breialhet.

07 september, 2010 19:31  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden