mandag, juli 05, 2010

In Treatment

Jeg oppdaget ikke In Treatment før nå. Det vil si, folk har snakket om serien på en sånn måte at jeg et sted i bakhodet har visst at den nok er noe for meg. Jeg hadde bare ikke festet meg med ved det. Jeg var på jakt etter noe å se på i uka som gikk og ga den en sjangs på nett-tv, deler av sesong 2. I helga har jeg sett boks 1 på dvd.
Så hvis du ikke har sett på hittil anbefaler jeg å forsøke.


Den handler om Paul Weston, en flink og tvilende psykiater, og det som skjer i rommet hans. Vi følger en pasient hver dag fra mandag til torsdag, fredag går han selv til psykiateren.
Det er 22 minutter med stort sett bare samtale og de to ansiktene som snakker sammen, men interessant.
Mer på wikipedia.
Mer om skuespilleren Gabriel Byrne på wikipedia.Den handler om menneskelig svakhet, forholdet til foreldre, barn, døden, kjæresteforhold, det vi velger å overse, samtaler vi utsetter.

Oh God it´s me

Han stiller spørsmål som får meg til å tenke på egne mønstre,
det er tankevekkende å se på.


I sesong 3 som skal gå på lufta i oktober i USA er ikke Dianne Wiest med som psykiaterens psykiater. Debra Winger er en av pasientene. Dette er en HBO-serie, den har fått mange priser men har ikke helt supre seertall dessverre.

4 Kommentarer:

Blogger fr.martinsen sa ...

Klienterna visar det på skilda sätt och vid olika tillfällen, men alla hemfaller de åt Det Urskuldande Leendet. Det som ber om ursäkt för att de inte är lyckliga, lyckade och tillfreds, som de borde vara.

Kvinnan som ska separera från sin bufflige make, vars son inte vill bo hos sin pappa därför att där aldrig finns någon mat i kylskåpet. Den äldre, maktmedvetne vd-farbrorn som bär sin pondus som den sista droppen vatten men som inte kan somna på kvällen. Den unga studenten som drabbats av lymfkörtelcancer men vägrar cellgifterna hon behöver för att bli frisk.

Alla signalerar samma sak med sina Urskuldande Leenden: ”De andra som sitter här har det säkert förskräckligt svårt, och här sitter jag och tar upp din tid.” Vi vet alla vad de menar.

07 juli, 2010 15:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg var innom en videobutikk i går for å kjøpe Sesong 2 på dvd, jeg kom jo inn på NRK-nett-tv for seint til å få med meg de første episodene, men nei. Den er ikke i salg ennå dessverre.

07 juli, 2010 15:27  
Anonymous Anonym sa ...

Jeg ser også på, og gjenkjenner mønstre i meg selv, allmenngyldige mønstere antageligvis. Ikke at jeg nødvendigvis gjenkjenner de spesifikke trøblete relasjonene de har med sine nærmeste, men mer relasjonen de har til seg selv og egne følelser.

Og som i din første kommentar: å oppta terapeuters tid med noe som synes trivielt, og så istedet få høre at det jo handler om det største, kjærligheten, familien, eget liv.

_nora

03 august, 2010 13:26  
Blogger fr.martinsen sa ...

Er det ikke det alt handler om, livene våre. Og så er vi så redde for å snakke om det.

09 august, 2010 21:19  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden