onsdag, oktober 21, 2009

Bo billig og bra i New York

Det forrige billige stedet jeg skrev om Second Home er dessverre lagt ned, men her er et par alternativer.

Hotel 17 som jeg bor på akkurat nå

840 kr pr natt i enkeltrom (inkl. skatt) det er ikke så verst. Hotellet er helt fint det, perfekt beliggenhet i en stille gate 2 kvartaler fra Union Square.


Her er hotellresepsjonen, jeg fant bildet på nettet, men samme mann står i resepsjonen i dag og sånn ser det altså ut.

Det har en gammeldags sjarm, Woody Allen spilte inn deler av Manhattan Murder Mystery her, Madonna har bodd her leser jeg på hotellets nettsider, (det er nok lenge siden). Det er ikke noe ekslusivt ved Hotel 17.
Ingen frokost (heldigvis, det er utmerkede alternativer rundt hjørnene) tv-kanalene er dårlig, men samma.


Dette er speilet i gangen. Var det noe med det i Woody Allen-filmen? Husker ikke helt. Den gamle heisen er fryktelig fin men jeg fikk ikke til å fotografere i den, selv ikke med blitz
(dvs. kamera klarte ikke å stille skarpt og ville ikke knipse, help?)

Slik så det ut i gata rett utafor da jeg gikk for å hente min formiddags-Starbucks-kaffe tilbake til hotellet i sted.


Og slik så det ut på trappa til nabohuset. De pynter til Halloween med ganske stygg kunstig spindelvev og fine gresskar.
Det er kunstige remser med høstløv i de mer avslappede barene her nå.


Hotellingangen frokosten min (formiddagsmat) på trappa, kaffe, stekt ris.


Slik ser senga mi ut. Jeg har do og bad i gangen, det er ok, rett utafor døra, rene fine steder. I de to laveste etasjene er det nettilgang og lov å røyke på rommet, det siste trodde jeg ikke fantes lengre.

Et billigere alternativ

Jeg bodde en stund på YMCA Greenpoint, 334 for et rom en person, eller 167 pr. stk for man kan bo to stk der.

Det er billig

Det bor selvsagt ulemper i en slik pris. Rommet er trangt, jeg kan godt skjønne den som ikke liker det, jeg syntes det hadde sin sjarm.

Statistisk sett vil du nok ha større sjans for å akseptere det hvis du er ung. Trangt rom, men deilig køyeseng, det går til og med an å ligge to i den nederste hvis man liker å ligge tett.

I gangene seiv røyklukta ut og tv-lyden runget, de som bodde der var nok en blanding av arbeidere som brukte det som bolig og europeiske reisende, også voksne. Felles dusj og do, men igjen, de var rene og fine, i vår etg. måtte vi gå en trapp ned for å komme til kvinnebadet. Det er litt mer kronglete å ta seg inn til Manhattan fra Brooklyn, men det går med et T-baneskift. Strøket er polsk og stille, har sin sjarm, absolutt. Verdens beste baker nedi gata, Peter Pan heter det (bilder fra sist jeg ar her).

Poenget mitt er at det går an å ta et sånt herbergeopphold som en slags studie, en del av opplevelsen, og visst kan man ha piknik på sengekanten. Hvis man håper på hotellstandard blir man skuffet. Jeg syns YMCA Greenpoint er et utmerket alternativ hvis man skal være i New York en stund og ikke vil bruke alle pengene sine på å bo, eller hvis alternativet er å ikke reise fordi man ikke har råd. Men kom ikke å si at jeg ikke advarte deg.
Man kan betale mer og få større rom.

Det er også andre YMCA-er i New York, tidligere har jeg bodd på West Side, altså vest for Central Park. Mer praktisk beliggenhet, større rom, men dyrere.

Av erfaring vet jeg at denne bloggposten blir googlet opp i flere måneder. Ikke nøl med å spørre hvis det er noe du lurer på, jeg sjekker som regel kommentarer flere ganger om dagen og er glad for å hjelpe.

7 Kommentarer:

Blogger Børge Skråmestø sa ...

Takk for tips! Det med hoteller er ikke så lett på Manhattan. Som oftest er det både dyrt og dårlig. Jeg får nå veeeldig lyst på en tur. Kanskje til våren?

21 oktober, 2009 23:27  
Blogger fr.martinsen sa ...

Men sjekk temp-ovesiktene. Våren kommer ikke så mye tidligere som sommeren var lenger hvis du skjønner.

Torsdag er det meldt 24 grader, i dag var det 20 tror jeg. Men det har også vært kaldt, var det ikke 6-7 en dag da, tror det. Det går i alle fall fra T-skjorte til ull under jakka nå.

22 oktober, 2009 01:25  
Blogger fr.martinsen sa ...

Til alle vil jeg anbefale å kjøre hotellet man lurer på gjennom et trip-advisor-søk. Google "trip advisor hotellnavnet" og du får opp et treff slik som her for Hotel17s del. men les mer enn en anmeldelse, det er alltid en og annen surpomp, leser man flere får man et godt inntrykk av ståa. Og så kan man se fotografier fra hotellet.

22 oktober, 2009 01:39  
Anonymous Milli sa ...

Hei
Jeg og en venninne har tenkt og ta oss en tur til NY etter sommeren. Vi lurte om det finnes sånne kortidsleie leiligheter, kanskje dem er billigere enn hotell?

30 november, 2009 01:42  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja, det er nok billigere. Du kan se på Craigs list.

30 november, 2009 08:00  
Anonymous Milli sa ...

Tusen takk. Det er jo masse man kan velge på den siden der. Syns bare det er litt skummelt da men men. Vi har tenkt å være i 3 uker så jeg håper vi for noen gode priser :D

02 desember, 2009 01:17  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg syntes også Craigs list virket litt skummel. Man kan jo ikke betale noe før man har sett leiligheten, og 3 uker er jo litt kort, så vil folk leie ut for en så kort periode?

02 desember, 2009 02:35  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden