søndag, september 13, 2009

Cirkus Cirkör

I går så jeg dem i Bærum Kulturhus, siste sjangs i kveld.
Det var verdt penga, men ingen sirkusforelskelse.


Nesten alt er verdt penga, så det var å ta labert i det der.
Nesten alt gir en opplevelse. Men jeg syns de var knipne på virkemidlene før pausen, jeg er ikke så glad i de strippa forestillingene, jeg vil at det skal være mye, mye hele tiden.
Jeg vil at noen skal ha et fantastisk nummer mens en annen kommer kjørende inn på en merkelig lekemotorsykkel, jeg vil at det skal være masse å se på og at jeg skal si wow mer enn en gang, øs liker jeg.
Etter pausen var det mer øs.


Det var en kul tromme-snakke-lyd-sekvens med Erik Nilsson,
jeg finner den sørenmeg ikke på noen av stedene til bandet eller sirkuset, det var jongløren Jay Gilligan og han er god,
jeg likte Anders Englund i hjulet sitt.


Jeg likte Mirja Jauhiainen og Sanna Kopra i trapesen, Jens Engman som gjorde en altfor kort blanding av hip-hop-snurring og moderne dans, Anna Lagerkvist (på plakaten) med pålenummer og så Angela Wand som balanserte på flasker med lange hår på leggene og skjegg, min smak.

Reklamevideoen til forestillingen
En annen video med lengre biter, av han i hjulet bl.a
Slideshow fra forestillingenHer har jeg skrevet om Cirkus Cirkör og skolepolitikk

5 Kommentarer:

Blogger Børge Skråmestø sa ...

Jeg får nok ikke med meg dette, men jeg skal se Cirque de Soileil i Oslo Spektrum den 10. oktober. Det gleder jeg meg til.

13 september, 2009 18:59  
Blogger fr.martinsen sa ...

Jeg er fordomsfull mot Cirque de Soleil. De var riktignok det første nysirkuset jeg så på tv og som jeg ble begeistret for, men jeg syns de virker som et svært kommersielt maskineri.

Jeg håper du blir fornøyd, fortell om du ble fornøyd.

13 september, 2009 19:57  
Anonymous .marianne sa ...

Jeg så Cirkör i kveld og likte det veldig godt. Sjongløren, særlig når musikken ble jazzete og han "improviserte". Pålenummeret, musikken. Og jeg liker måten de tar imot applaus på.
Det jeg kanskje savnet litt var de mer bisarre elementene. Dette var ganske gladsirkus. Men gøy!

Lurer forresten på hvorfor ikke noen sparker i gang igjen nysirkusfestivalen i Sandvika. Husker med glede Cirkör derfra, og bl.a. en trupp som heter Les Oiseaux Foux.

13 september, 2009 22:51  
Blogger fr.martinsen sa ...

Den festivalen røyk dessverre ut da politikerne i Bærum bestemte at kulturkontoret ikke skulle produsere kultur, men legge til rette for at frivillige og næringsliv skal produsere kultur.

På det viset skjedde det at jeg drev sirkusskole en periode, mens kulturkontoret jobbet overtid om kvelden etter at vi var ferdige på jobbene våre for å forklare oss og hjelpe oss å fylle ut søknadspapirene til støtte fra kommunen.

Ah, don`t get me started, så mye bortkastet tid.

Det var en flott festival, påvirket kulturkonsumet mitt i mange år. Og feriene. Jeg har dratt til Stockholm, Paris, Berlin og Wien med nysirkus som utgangspunkt. Thank you, Bærum kommune.

14 september, 2009 09:32  
Blogger fr.martinsen sa ...

Musikk og nye bilder fra forestillingen

18 januar, 2010 20:32  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden