søndag, august 02, 2009

Anna Gavalda, mest meg

Jeg har lest den siste boka til Anna Gavalda, merkelig lite omtale har den fått i norske medier, Lykka er en sjeldan fugl.

Hva skal jeg si om den? Ikke så mye antakelig, men jeg vil si at jeg likte den. Det var en fin verden å være i etter at jeg var ferdig med å kjempe meg gjennom de hundre første sidene. Jeg forsto ikke helt hvem som snakket når. Men etter det var jeg med og da jeg leste de hundre første til slutt var jeg med på de også.


Allerede på s 24 skriver hun, og det er ikke det at dette er viktig i boka eller opplevelsen min ved den. Det viktige er lykka og hvor skjør den er og hvordan det går an å lage den på nytt, men det er vanskeligere å skrive om så jeg nøyer meg med denne detaljen
fra s 24:

Den som jeg likte aller best, det var Famous Blue Raincoat,
du har ikkje den vel?
- Nei.
- Ah! Men kva er det eigentleg de lærer på skulen? Galen er ordet!
Eg trur til og med at eg sleit ut kassetten fordi eg hadde spola attende så mange gonger ...

Og da kom jeg på at jeg pleide å besøke Sissel og kjæresten hennes bak Paulus kirke på Grünerløkka og så satte jeg på akkurat det kuttet, hver gang. Det var i LP-tida. Etter noen uker sa kjæresten til Sissel at jeg kunne få plata for han hadde kjøpt et nytt eksemplar siden det var kommet et hakk i en av de andre sangene.

Tekst
Sangen, fortsatt fin
Jeg skrev om den en annen gang

2 Kommentarer:

Anonymous L sa ...

den er det! jeg fortalte denne historia om famous blue raincoat og pappaen og ipod'en i dag, og jeg klarte bare ikke å plassere hvilken bok jeg hadde det fra.

ting faller på plass i regnet. jeg likte boka kjempegodt.

03 august, 2009 23:12  
Blogger fr.martinsen sa ...

Livet kan være så sammentreffelig. Jeg tror ikke på skjebnen likevel.

Jeg skulle ønske du eller noen skrev noe her om hva som er fint med den boka. Hun nekter seg ikke noe når hun skriver om den gården og det som skjer der, det er sikkert, pøser på.

Jeg har lyst på flere ord om det og noen andres ord. Har du noen?

04 august, 2009 07:58  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

<< Startsiden