mandag, april 20, 2009

Blogg som redskap

Jessica Ritzén har hatt Fattigbloggen som journalistisk redskap i svenske Aftonbladet. I en måned levde hun på sosialstønadssatser, men viktigere, hun kom i kontakt med helt nye kilder, hun ledet debatten, hun fant nyhetssaker hun ikke kunne forutse.

Hun fikk mye respons, hun tror det kom av at hun ga noe privat av seg. Blant 7338 kommentarer bar bare ca 30 preg av hets.
Hun tror det kom av at hun var tilstede i samtalen i kommentarfeltet og at emnet ble oppfattet som viktig.
Her er oppsummeringen hennes.

2 Kommentarer:

Blogger TaxiGudrun sa ...

Veldig interessant, takk for linken. For å få til noe sånt er det nok nødvendig med en avis i ryggen som tør å fristille og tro på journalisten og gi henne den tiden hun trenger. Tankevekkende at de fattige turde åpne seg for henne på bloggen, irl er det jo en avgrunn mellom journalisten og "den fattige," klienten, objektet.
Kan man tenke seg andre typer situasjoner der blogg kan brukes i journalistikken? Ellers syns jeg jo ofte blogger har en tendens til å bli en slags øvelser i "se hvor flink jeg er." Men dette var noe annet. Skal gå inn og lese bloggen hennes.

20 april, 2009 20:22  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det er vel i alle fall nødvendig med en avis i ryggen for å gi prosjektet den oppmerksomheten den kan ha nytte av?

Hun mener vel selv at de åpner seg fordi hun gir noe selv også, det syns jeg er interessant. Journalister pleier være knipne på det.

Jeg tror blogg kan brukes til mange ting i journalistikken, tematiske blogger som går tungt inn i et felt slik at leserne går akkurat dit når de vil si noe om saken.

Flinkhet ja, det er mye flinkhet ute og går. Men ikke bare.

Suzy Dahl f.eks skriver ofte om hvor dust hun er, derfor liker jeg henne.

20 april, 2009 21:22  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden