lørdag, mai 26, 2007

Det som fins

Det er solskinn her jeg er i dag. Jeg har vært og handlet matvarer i det Grünerløkka som så mange kjaser om. Men ikke det nå.
Jeg liker meg her. Jeg var på Sultan og Godt Brød og Ica. Jeg har fetaost og sesambrød og grillkull, og entrecote fra Sverige.

La det som fins være synlig

Jeg satt litt i parken på Olaf Ryes plass. Der er det fylliker. Gamle fylliker som er røde og mørkebrune i ansiktet. De har arr og de lukter vondt helt bort til der som jeg sitter,
selv med en ekstra benk mellom oss.

Det er alltid fylliker i den delen av Olaf Ryes plass som er innegjerdet av en hekk. Det er en statue her og ofte er det roser eller fine sommerblomster. Men akkurat nå er det bare noen få tulipaner.

Jeg pleier å tenke at det er bedre å være fyllik når det er varmt og sol og det er roser i bedet.

Ny videoblogpost: Sånn er lydene i parken

Filmsnutten viser tydelig at jeg ikke er brennpunktaktig eller walraffete anlagt. Dere må forestille dere hvordan det er der.

Bildet under tok jeg før i uka, på vei til jobb. Det satt en fyllikdame til venstre der, derfor tok jeg ikke bilde av det. Jeg kunne godt tenkt meg å vært modigere.

7 Kommentarer:

Anonymous Rabbagast sa ...

Fint skrevet, og fint at fyllikene har blomster rundt seg, synes jeg. Ellers får teksten din meg til å tenke at kanskje skulle jeg begynne å samle på gode setninger og uttrykk. Hos deg måtte det bli:

"...det Grünerløkka som så mange kjaser om".

27 mai, 2007 14:19  
Blogger fr.martinsen sa ...

Takk.

Jeg sitter ute i Markveien i dag og er innom av og til for å hente te og kaffe.

Jeg gikk innom maskinen nå, nettopp for å begynne å kladde på en post om det Grünerløkka alle kjaser om, for det er ikke det som er utfor døra mi.

27 mai, 2007 14:36  
Blogger Strekker sa ...

Nå faller vel Sofienbergparken utenfor Grünerløkka-kategorien, men den er jo mildt sagt mangfoldig. Tjukke koner (jeg tror kanskje de kommer fra Tyrkia?) med skjørt og matkurv og mange barn, glade gambiere som sitter som fugleberg på benkene og hører på reggae og prater, en og annen hengekøyeentusiast i fri utfoldelse... Mennesker, mennesker, mennesker. Sikkert noen med pannelugg, som drakk caffè latte til frokost, også. Sofienbergparken har plass til dem alle sammen.

(Og ja, Sofienbergparken er min bardoms trakter. Derfor.)

29 mai, 2007 16:26  
Blogger Strekker sa ...

Hvis jeg hadde sett deg på stolen din, hadde jeg nesten måttet utbryte et lite "heia Fr.Martinsen"!

29 mai, 2007 16:27  
Blogger fr.martinsen sa ...

Ja det måtte du gjort da!

Jeg tror de som ikke er riktig så slitne som de på Olaf Ryes plass har et fast bord i Sofienbergparken. Bra for dem tenker jeg da også.

Det er hyggelig å gå gjennom Sofienbergparken og se på alle de forskjellige menneskene. Og så så tett som man sitter. Det er da ikke så mange år siden det ikke var folk på gresset?

29 mai, 2007 17:09  
Blogger Strekker sa ...

ping

30 mai, 2007 11:34  
Blogger fr.martinsen sa ...

Det skal jeg begynne å si også: ping.

Det er fint å bli pinget.

30 mai, 2007 16:59  

Legg inn en kommentar

Abonner på Legg inn kommentarer [Atom]

Linker til dette innlegget:

Opprett en link

<< Startsiden